שתף קטע נבחר

"להתחבא עם שמיכה": נכה ללא הגנה בב"ש

המיגונית מרוחקת מאוד מביתו של דוד גולן, וכיסא הגלגלים שלו אינו יכול להיכנס אליה בלאו הכי. "נגמרו לנו הפתרונות", אמרה אשתו

מערכת "כיפת ברזל" - בצירוף הקפדה על הוראות פיקוד העורף - מנעו פגיעה משמעותית באזרחי ישראל מאז שהחל מבצע "צוק איתן", אולם לדוד גולן לא נמצא פתרון. הוא ואשתו יעל מתגוררים בשכונה רעועה בבאר שבע, סובלים מנכות ומוגבלים מאוד בתנועתם. המיגונית שהוצבה בסביבתם מרוחקת והכניסה אליה עם כיסא גלגלים אינה אפשרית. הפתרון, על פי המוקד העירוני, הוא "להתחבא עם שמיכה". פיקוד העורף הוסיף כי "זה הכי טוב שיש".

 

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

 

גולן בן ה-63 הוא נכה צה"ל שסובל משיתוק בגפיים התחתונות ומסיבוכי ראייה. הוא מתגורר עם אשתו (45) בשכונת נחל בקע - שספגה פגיעות ישירות במהלך המבצע וקלטה מיגוניות רק לאחר שהחל. "הוא לא מסוגל להגיע למיגונית ואי-אפשר גם להרים את הכיסא לשם", סיפרה גולן. "שמים לי מיגונית ומצפים שארים אותו בלילה מהמיטה לכיסא הגלגלים, וחושבים שאדחוף אותו לשם, כשאני בעצמי נכה. הכי טוב שדוד יכול להשיג זה לעמוד ליד המיגונית, מרחק שישה בתים מאיתנו. זה בלתי אפשרי לעשות את המסע הזה".

 

לדבריה, במשרד הביטחון ניסו למצוא פתרון והציעו שייצאו "להתרעננות" בים המלח או בטבריה, בכפוף לאישור רופא, אולם גם הנסיעה להשגת האישור הפכה מסובכת. "כשהתקשרתי למוקד 106 אמרו לי שהם מצטערים, 'תתחבאו', והציעו לי לכסות אותו בשמיכה. הנציגים של פיקוד העורף שהיו פה אמרו שזה הכי טוב שיש. נגמרו כל האפשרויות. התביישתי במצב שלנו, אבל אין לנו שום מענה אחר".

 

גולן עצמו הביע ייאוש ופחד, ואמר כי "מי שזורק עלינו טילים הם לא בני אדם. אני עיוור, חולה סוכרת, והרוס מכל הכיוונים. אני יוצא מדעתי לגמרי. לצערי שום דבר לא בידיים שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כיבוי באר שבע
אחת מפגיעות הרקטה בב"ש
צילום: כיבוי באר שבע
מומלצים