שתף קטע נבחר

 

מחלוקת בטאבה על התוקף של מסמך קלינטון

המשלחת הישראלית רואה בו בסיס למשא ומתן, בעוד שהפלסטינים מסרבים לקבלו. בעקבות המחלוקת הוחלט להקים שתי ועדות - האחת תדון בסוגיית הפליטים והשנייה בירושלים, בגבולות ובענייני ביטחון

שיחות טאבה החלו אמש (יום א') במחלוקת בין הצוותים הישראלי והפלסטיני על מסמך קלינטון. הפלסטינים סירבו בתוקף לכך שהמסמך יהיה הבסיס למשא ומתן והאשימו את הישראלים בניסיון להתחמק מהחלטות האו"ם.
סאיב עריקאת, מראשי הצוות הפלסטיני, אמר כי ישראל מתעקשת לדון במסמך קלינטון כבסיס לשיחות, והדבר יביא לכך שכל המשא ומתן ייכשל. עריקאת הוסיף שהתעקשות זו, בנוסף להחלטת הממשלה הישראלית לחשק את המשלחת שלה, גוזרות למעשה את דין השיחות, עוד לפני שהחלו.
השר שלמה בן עמי, העומד בראש הצוות הישראלי אמר הבוקר בראיון לגלי צה"ל: "אני מבחין בכוונות אמת מהצד הפלסטיני. האם העובדה שאלה כוונות אמת מספיקה? כלל וכלל לא. יש פה פערים מהותיים ואנחנו באים לנסות למצות את הניסיון הזה.
בן עמי הדגיש: "הציבור חייב להיות משוכנע בדבר אחד - אנחנו לא ננסה להגיע לשום סוג של הסכם שיש בו נסיגה מהעקרנות שהנחו אותנו כל השנים: שאלות ביטחון, ירושלים יהודית גדולה כבירת ישראל, גושי התיישבות שמכילים 80% ממתיישבי יו"ש - שרק על פי זה ישפטו אותנו, אם אנחנו עומדים בעקרונות שהבטחנו לציבור".

הפלסטינים: רק הסכם כולל

מחלוקת נוספת נסובה סביב אופיו של ההסכם במקרה שהשיחות יתקדמו. בעוד שהפלסטינים דורשים הסכם כולל, הרי שישראל מדברת על הסכם מסגרת ועל הסכם עקרונות. יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית, אבו עלא, אמר לעיתון הפלסטיני "אל איאם" לפני צאתו לטאבה, כי הפלסטינים דורשים לדון בכל הסוגיות החשובות בניסיון להגיע להסכם כולל, ודחה כל אפשרות להגיע להסכם מסוג אחר.
לדברי אבו עלא, הפתרון של כל סוגייה - נסיגה ישראלית לקווי יוני 1967, ריבונות פלסטינית במזרח ירושלים, כולל המסגדים והכרה ישראלית בזכות השיבה - חייב לכלול חמישה מרכיבים: הסכמה על עיקרון, הסכמה על המכאניזם ליישום הפתרון, לוח זמנים ליישום, מפות מפורטות וערבויות בינלאומיות.
בסיום הערב הראשון של השיחות וכתוצאה מהמחלוקות סביב הבסיס למשא ומתן הוחלט להקים שתי ועדות - אחת תדון בסוגיית הפליטים והשנייה בגבולות, בירושלים ובענייני ביטחון.

נביל שעת': האינתיפאדה תימשך

אם הצד הישראלי מפגין את שריריו באמצעות ההחלטות המחשקות של הממשלה, הרי שהפלסטינים עושים זאת באמצעות הצהרות על המשך האינתיפאדה. מפקד מנגנון הביטחון המסכל בגדה, ג'יבריל רג'וב, אמר אתמול כי הישראלים אינם יכולים לצפות לשיתוף פעולה ביטחוני מצד הפלסטינים, כל עוד לא הושג הסכם בין הצדדים.
גם השר לתכנון בינלאומי ברשות הפלסטינית, נביל שעת', אמר כי האינתיפאדה תימשך במקביל למשא ומתן, וכי אין לרשות כל כוונה להפסיקה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
בן עמי וערפאת. כוונות אמת
צילום איי פי
צילום: איי אף פי
אבו עלא. דורש הסכם כולל
צילום: איי אף פי
מומלצים