שתף קטע נבחר

מחדשים את חדר האמבטיה: שיש או קרמיקה?

מתי כדאי להשתמש בשיש ומהם חיפויי הקיר המומלצים לחדר האמבטיה שלכם. מדריך המקצוענים

משפצים את חדר האמבטיה? קבלו כמה טיפים שכדאי לדעת לפני שמתקינים את השיש סביב הכיור, מחפים את הקירות או מרצפים את החדר. מה קודם למה בהתקנה, ממה יש להיזהר ואיך מתחזקים.

 

עוד בנושא:

כל מה שיש: כך תבחרו שיש למטבח  

לעבור שיפוצים ולהישאר בחיים

מלכת האמבטיה: 8 טיפים לשדרוג

 

כדאי לדעת כי יש הבדל בין שיש למטבח לבין שיש לאמבטיה הטמון בעיקר בסוג השימוש. יאיר עמר משיש ליאן יאיר מסביר: "בשונה מהמטבח, כשמדובר באמבטיות הרוב בוחרים בשיש סינתטי, כי הוא מגיע במגוון צבעים והוא גם זול יותר. אין בעיה עם רגישות לחום, כי לא מניחים עליו סירים חמים והוא מאוד צפוף כך שאינו סופג כתמים של חומרי ניקוי".

 

משטח שיש סביב הכיור

"מרבית האנשים רוצים שהכיור בחדר האמבטיה יהיה אינטגרלי עם השיש", מסביר אבי מנחם מאבי הנדימן. "זהו כיור יותר רגיש, כי הוא מחובר בהתקנה אפס. מלטשים את הכיור, כך שאין בכלל רווח בינו לבין השיש".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עמר הוסיף כי הכיור האינטגרלי מונע מצב של ירקת במשך השנים, שמצטברת בין הכיור לשיש. "החומר שממנו עשויים מרבית הכיורים לאמבטיה הוא סיליקוורץ וניתן ללטש אותו ברמה מאוד גבוהה, כך שהוא בקו אפס עם השיש והוא נהפך למקשה אחת", הוא מסביר.

 "כך גם מרוויחים את כל שטח הכיור, כי אם מתקינים את השיש מעל הכיור, ולא בהתקנה אפס, אז בעצם מפסידים כ-6 ס"מ מכל כיווני הכיור".

 

לדבריו, אם כיור ממוצע בגודל 49 ס"מ על 37 ס"מ, אז עם התקנה עליונה הוא יכול להיות רק 43 ס"מ על 31 ס"מ. "עוד נקודה חשובה היא שכדאי מאוד להתקין קודם כל את השיש ואת הכיור, ורק אז את הקרמיקה בקיר שמגיע סביבו", ממליץ עמר. "בצורה הזאת החיתוכים יוצאים הכי מדויקים, והדבר מונע שימוש בכל חומרי האטימה ששמים. התוצאה הכי טובה מושגת ככה, וגם העמידות לאורך שנים".

 

לגבי בחירת הצבע, כאן מומלץ להקפיד על התאמה עם יתר האביזרים שבאמבטיה. "צבע הכיור הכי נפוץ היום הוא לבן או שמנת. הוא משתלב יפה עם האסלה, האמבטיה או עם האדנית של המקלחון", מסביר עמר. "כדאי לבחור מראש את כל האביזרים, ולא לחפש אחר כך השלמה בצבע ייחודי, שיכולה לעלות הרבה כסף. לצבעים הסטנדרטיים המחירים הם ממוצעים. לגבי משטח השיש, כאן כבר מדובר במגוון מאוד רחב של צבעים. מרבית האנשים בוחרים במשטח שיש סינתטי לאמבטיה, ואז אין להם בכלל מגבלת עיצוב, כי השיש הסינתטי מגיע בכל הצבעים".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לגבי תחזוקת השיש שסביב הכיור, כאן מומלץ מאוד לא להתפתות, ולא לנקות עם אקונומיקה. עמר מסביר: "מפני שאמבטיה היא לרוב מקום סגור, יכולה להצטבר אבנית על השיש, באזור של הברז. צריך לנקות אותה מיד ולא להשאיר אותה הרבה זמן. אפשר אפילו לגרד אותה בעדינות עם שפכטל, אם השיש הוא סינתטי, ועם משחת ניקוי לשיש סינתטי. האקונומיקה אוכלת את השיש הסינתטי במשך השנים, וגורמת להתבלות מהירה של השיש".

 

עלות שיש סינתטי למשטח סביב הכיור נעה סביב 1,000 שקל למטר, ויכולה להיות כפולה כשמדובר בגרניט.

 

חיפוי קיר לאמבטיה - קל לנקות את השיש

"המקום העיקרי שבו מתקינים שיש כחיפוי לקיר הוא באזור המקלחון", אומר מנחם. "זה יותר טוב מחיפוי מקרמיקה, כי אין צורך ברובה, והלוח הוא חלק לגמרי לכל אורכו. היתרון הגדול הוא שמאוד קל לנקות את הקירות ואין חיבורי רובה שמצטבר בהם לכלוך. יש כאלה שגם מזמינים ספסל בנוי, שאותו מכסים גם בשיש, ויש בו חיבורים מינימליים".

 

מרבית הלקוחות לא בוחרים בשיש טבעי לאמבטיה. מנחם: "הוא ברמת ספיגה מאוד גבוהה, ואז אם לא מנקים מיד את הסבון או את השמפו, יכול להיווצר כתם שלאורך זמן ישנה את צבע השיש. הנטייה הברורה היא לבחור בשיש סינתטי לחיפויי קירות. עלות מקלחון ממוצע היא 3,500-4,000 שקלים , ותוספת של ספסל מגיעה לכ-600 שקלים".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אם בחרתם לחפות את קירות המקלחון בשיש, כדאי מאוד לקנות את אביזרי המקלחון לפני ההתקנה. "הסיבה לכך היא שדרוש מקדח יהלום לקדיחת חורים בשיש", מסביר מנחם. "אם קודחים בשיש עם מקדח רגיל הוא עלול להתפוצץ. הייתה לי לקוחה שהתקנתי לה ידית לאמבטיה, והיא לא הייתה מרוצה ממנה. הוצאתי אותה וסגרתי את החור עם חתיכת שיש סינתטי, והתקנתי במקום אחר ידית אחרת.

 אין בעיה לסגור חורים עם שיש סינתטי. העבודה איתו יותר נוחה משיש טבעי. הסימן שנשאר הוא מאוד עדין. לעומת זאת, אם קודחים בקרמיקה, צריך להחליף את כל האריח". מי שמעוניין באמבטיה או בג'קוזי, יכול להתקין מסביבה מדף משיש, וגם כאן נהוג להשתמש בשיש סינתטי.

 

לגבי יתר הקירות באמבטיה, כאן מרבית הלקוחות מעדיפים קרמיקה, בגלל העלות הזולה. "יש כאלה שאם התקרה אצלם גבוהה, הם מחפים את הקירות בגובה של שני מטרים עם קרמיקה ואת חצי המטר שנותר עד התקרה מחפים בשיש", אמר מנחם. "זה נותן גימור יפה למקלחת, והדבר לא יקר כמו חיפוי מלא בשיש".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים כי לרוב המתקין מספק אחריות של שלוש שנים: "דרשו תעודת אחריות מקורית של החברה ממנה קנה המתקין את השיש. בנוסף, האחריות מתחילה מיום התקנת השיש ולא מיום קניית חומר הגלם על ידי המתקין".

 

ריצוף שיש 

בעלי תקציב גבוה יכולים לחפות את כל האמבטיה בשיש, וגם לרצף אותה בשיש, ולבחור בשיש טבעי. אבל, יש לזכור שהתחזוקה לא תהיה פשוטה. מדי חצי שנה יידרש לשים ציפוי "סילר", כדי לשמור על השיש מפני ספיגת נוזלים שמכתימים אותו.

 מנחם: "כדי לחפות ולרצף את כל האמבטיה בשיש, לא משתלם לקרוא למתקין שיש. יקר מאוד לקנות דרכו את לוחות השיש. יותר משתלם לקנות אריחי שיש שמגיעים בגדלים של 40-50 סמ"ר, ולרצף באמצעות רצף. ממש כפי שעושים עם קרמיקה".

 

סוג השיש שמוכרים לריצוף, שונה מסוג השיש למשטחי עבודה או לקירות. מנחם: "שיש לריצוף חייב להיות ברמת גימור נמוכה יותר. הוא חייב להיות מחוספס בייחוד כשמדובר ברצפת אמבטיה, אחרת יש סכנת החלקה. העלות הממוצעת היא של 200-240 שקל למ"ר של שיש ומעלה, כשעלות ממוצעת של קרמיקה איכותית היא 100 שקל למ"ר".

 

לרשימת מתקיני שיש מומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים