שתף קטע נבחר

בוואריים: 3 סלטים וממרחים שמנשנשים לצד בירה

קלות להכנה, מחומרי גלם נגישים ומהוות נשנוש אידאלי לאורחים לצד בירה: שלישיית סלטים בוואריים - אובאצטה, כדור גבינה ובירת חיטה, סלט סלמי וגם כרוב אדום כבוש

1. אובאצטה - ממרח גבינת קממבר, בירת חיטה ופפריקה - Obazta

רבים מגני הבירה והמסעדות בבוואריה מגישות אובצאטה - או אובאצטסלט (Obazta) - ממרח מקממבר מקומי ותבלינים, בעיטור עירית לצד המשקאות. זהו ממרח עשיר ועז טעים, בן לוויה מושלם לבירה בפרט ולצד שתייה בכלל. את האובאצטה מגישים לצד פרעצל אותו טובלים בממרח או פרוסות לחם שחור וכבד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:
סיר לחץ: שף המסעדה הטובה בעולם מת מסטרס
ביצה עלומה פריזאית: אֶף אן מרט השף השבדי: 4 קינוחים נורדיים

 

שימו לב: כל המרכיבים לסלט אמורים להיות בעת ההכנה בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר

 

המרכיבים:

250 גרם גבינת ברי או קממבר, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם גבינת שמנת (למשל - נפוליאון או פילדלפיה)

30-50 גרם גרם חמאה רכה ופושרת - לפי הטעם

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות ככל האפשר - אפשר גם לגרד אם רוצים

3-4 כפות בירת חיטה - לפי הטעם. לא חובה

1/2 כפית קימל טחון (קרווייה)

 

לעיטור והגשה:

1 כף עירית קצוצה - לא חובה

1 קורט פפריקה אדומה

1 קורט כמון

1/2 בצל סגול, פרוס דק

1-2 מלפפונים, פרוסים דק לרוחב

1 עגבניה, פרוסה דק לרוחב

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את קוביות הקממבר יחד עם גבינת השמנת בעזרת מזלג רק עד לקבלת תערובת גסה. מתבלים בכמון ופפריקה, מוסיפים חמאה רכה לפי הטעם, בצל ובירה ומערבבים שוב. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  2. הגשה: יוצרים מהתערובת כדור ומעבירים לצלחת הגשה שטוחה. מעטרים בפפריקה אדומה, כמון ועירית ומגישים לצד לחם, פרוסות בצל סגול וירקות.

 

 (צילום: רועי ירושלמי)
(צילום: רועי ירושלמי)

 

2. וורסטסלט - סלט נקניק - Wurstsalat

מתכון של עופר בן אור (מסעדת "באיירן - בראסרי בווארי", תל אביב): "נשנוש או מנה שאוכלים לצד בירה בדרום גרמניה, שווייץ ואוסטריה. לצורך הכנת המתכון חשוב להשתמש בנקניק מבושל - מורטודלה, נקניק תה ודומיהם".

  

המרכיבים:

300 גרם נקניק תה פרוס וחתוך לרצועות דקות

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

2 מלפפונים מוחמצים בחומץ, פרוסים לטבעות דקות

 

לרוטב:

מלח ופלפל

1/3 כוס חומץ טבעי 5%


אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, בצנצנת קטנה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומשקשקים, מוסיפים את הרוטב לסלט ומגישים.

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

3. סלט כרוב אדום בחומץ וסוכר עם גבינה כחולה

מתכון של עופר בן אור (מסעדת "באיירן - בראסרי בווארי", תל אביב): "הסלט המוכר מכרוב, שכל כך קל להכין מחומרי גלם זולים וזמינים בבית, מקבל כאן שדרוג בדמות גבינה כחולה ושמנה - בוואריה בלו, הכלאה גרמנית בין קממבר לרוקפור".
 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כרוב אדום גדול פרוס דק מאוד

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל לבן

3/4 כוס חומץ 5%

5 כפות שמן חמניות

1 כפית שמן גרעיני דלעת

להגשה:

100-200 גרם גבינת בלו בוואריה מפורררת או כל גבינה כחולה אחרת

1/4 כוס עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת ערבוב כרוב עם שמן, חומץ ותבלינים. מכסים ומעבירים ללילה למקרר.
  2. סוחטים את הכרוב היטב מהנוזלים ומעבירים לקערת הגשה. מגישים על צלחת קטנה בתוספת גבינה מפוררת ועירית.

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי ירושלמי
אובאצטה
צילום: רועי ירושלמי
מומלצים