שתף קטע נבחר

כפר עזה: "החיילים נעלמו, פנסיונרים שמרו"

בקיבוץ כפר עזה חזרו הביתה וגילו ביום שישי עמדות נטושות מחיילים למרות ההבטחות והודעה: "דרושים מתנדבים לשמירה". בשבת חזרו החיילים. בצבא אומרים בתגובה שמחלקת לוחמים מגבעתי פועלת באזור

תושבי קיבוץ כפר עזה חזרו הביתה, וגילו שהחיילים עזבו. "לא תישארו לבד", כך הבטיח הרמטכ"ל רב אלוף בני גנץ לתושבי עוטף עזה, אבל שלשום (יום ו') בבוקר גילו התושבים ששבו עמדות שמירה ריקות וקיבלו הודעה בזו הלשון: "דרושים/ות מתנדבות/ים לשמירה ביישוב בסוף השבוע. משמרות של שעתיים מ-16:00 עד 22:00".

 

"אני לא מרגיש בטוח", אומר יונתן שמריז מכפר עזה, "המבצע נגמר בלי שאנחנו בטוחים שחיסלנו את כל המנהרות. הוציאו את החיילים מהקיבוץ מבלי שהם בטוחים שהמנהרות חוסלו. יכולים לצוץ בכל רגע מחבלים מאיזו מנהרה. זה קצת עצוב שלקחו את כל החיילים בבת אחת אחרי שהבטיחו שישאירו שם כוחות. זה מראה לכולם את הצביעות של הממשלה. אחרי שנגמר המבצע, אומרים לנו 'סיימנו אתכם. תהיו חזקים. תשמרו על עצמכם. אנחנו עוברים לתל אביב לדבר על ההסכם'. אתה מרגיש שהחיים שלך הם הפקר".

קיבוץ כפר עזה נטוש בימי צוק איתן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
קיבוץ כפר עזה נטוש בימי צוק איתן(צילום: מוטי קמחי)

שמריז אומר כי "כמו ב-14 השנים האחרונות זה קצת מתסכל. הם כל כך מנותקים". תושבת הקיבוץ בתיה הולין אמרה: "הרגשנו נטושים. אנחנו נמצאים במקום שבו יש מנהרות, שום דבר עוד לא נגמר למרות שיש הודעה שאנחנו חוזרים לשגרה. השגרה לא ברורה. בשבת החזירו את החיילים. אין לי ספק שצה"ל יודע מה הוא עושה, שלא מפקירים אותנו ושהביטחון שלנו הוא חשוב, אבל אנשים חוזרים אחרי חודשיים שלא היו פה, רואים שהשערים פתוחים ואין אף אחד, ומקבלים בקשה להתנדב ולשמור - זה נראה לא טוב בזמנים כאלה. התחושה שלי ושל רבים היא שבשביל תחושת הביטחון חשוב שיהיו חיילים. חשוב שנראה שלא מפקירים אותנו. זה יעזור לנו לנחיתה רכה".

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

במועצה האיזורית שער הנגב, שם שוכן הקיבוץ, שוקדים על אמצעים לחיזוק הביטחון והחוסן. "כל כך מהר שכחתם אותנו? כל כך מהר הפקרתם אותנו?", כתב אחד מתושבי הקיבוץ ל-ynet. "מה נגיד לחברים שלנו שלא מרגישים בטוח לחזור? הפנסיונרים של הקיבוץ הפכו ליחידה ללוחמה בטרור שמגנה על הקיבוץ".

 

"הייתה בעיה, אך היא נפתרה", אמר ראש מועצת שער הנגב אלון שוסטר. "זו הייתה בעיה נקודתית".

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "ביישוב כפר עזה נמצאת מחלקת לוחמים מחטיבת גבעתי שפועלים גם היום לשמירת ביטחון היישוב. מחלקה זו פועלת במקביל לשלל אמצעים גלויים וסמויים המופעלים בעוטף עזה מאז סיומו של מבצע 'צוק איתן'. צה"ל ימשיך לפעול לשמירת ביטחונם של התושבים". גורם צבאי אמר כי "החיילים נמצאים בעמדות הפונות לגדר היישוב בצד במערבי לכיוון הרצועה, ולא בש.ג. או בין הבתים, במקום שבו אין משמעות להימצאותם".

 (צילום: Google Maps) (צילום: Google Maps)
(צילום: Google Maps)

 

אתמול גם נודע כי הממשלה צפויה לקבוע שרק היישובים הסמוכים לרצועת עזה (עד 7 קילומטרים) ייהנו מהטבות

בשווי 1.5 מיליארד שקלים בחמש השנים הבאות בעקבות "צוק איתן". המשמעות: יישובים רבים שספגו רקטות ואף נותרו משותקים בעקבות המצב, יישארו מחוץ למפת ההטבות. ההחלטה אילו יישובים יקבלו את ההטבות התקציביות ואילו לא נקבעה על-ידי שר האוצר יאיר לפיד ומשרד ראש הממשלה.

 

ברשימת היישובים שיקבלו את התוספת: יישובי אשכול, שער הנגב, שדות נגב וחוף אשקלון. יישובים רבים אחרים נותרו מחוץ לרשימה, בהם אשקלון, אשדוד, באר שבע, אופקים ומקומות נוספים שספגו פגיעות קשות במהלך 50 ימי המערכה. ראשי הרשויות האלו תקפו אתמול בחריפות את התוכנית: "לא יעלה על הדעת שהעיר הכי מטווחת בארץ לא תזכה לקבל אפילו שקל סיוע מהמדינה", מחה ראש העיר אשקלון איתמר שמעוני, ועמיתו מאשדוד יחיאל לסרי הדגיש: "אם הטעות לא תתוקן - לא נעבור על כך לסדר היום, נצא למאבק בלתי מתפשר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
כפר עזה בימי המבצע
צילום: מוטי קמחי
מומלצים