שתף קטע נבחר

 

הוארך מעצר החשודים ברכבת: "שוד שיטתי"

המשטרה סבורה ש-16 בכירים ברכבת ובעלי חברות ניקיון הפעילו מנגנון להפקת קבלות מנופחות ופיקטיביות. המעורבים הכחישו את המיוחס להם

בית משפט השלום בראשון לציון האריך אתמול (ג') את מעצרם של 16 חשודים בפרשת ההונאה ברכבת ישראל. הבכיר ביותר בין העצורים, שחשודים בפרשת זיוף דו"חות פיקוח על ניקיון קרונות, מנהל התברואה הארצי ברכבת ישראל, אלי כהן. המעצרים הוארך לתקופות שבין 5 ל-7 ימים.

 

המשטרה סבורה שחשודים יצרו מנגנון להוצאת קבלות מנופחות ופיקטיביות: על פי החשד, העצורים עסקו בניפוח דו"חות על ניקיון מערכי הרכבת במטרה לגבות תשלום רב יותר עבור חברות קבלניות שמעסיקה הרכבת. כל החשודים הכחישו את המיוחס להם. הדיון התקיים בשני אולמות נפרדים עקב ריבוי העצורים. החשדות נגדם נוגעים בין היתר לשוחד, מרמה, עבירה על חוק איסור הלבנת הון ועוד. את החקירה מנהלת היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית, להב 433.

 

הארכת המעצרים בפרשת ההונאה ברכבת    (צילום: אבי חי, אבי מועלם)

הארכת המעצרים בפרשת ההונאה ברכבת    (צילום: אבי חי, אבי מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תיק החקירה בפרשת ההונאה ברכבת (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
תיק החקירה בפרשת ההונאה ברכבת(צילום: אבי מועלם)

אלי כהן (צילום: יריב כץ, ידיעות אחרונות ) (צילום: יריב כץ, ידיעות אחרונות )
אלי כהן(צילום: יריב כץ, ידיעות אחרונות )

אורי אלבז (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אורי אלבז(צילום: אבי מועלם)

בינואר 2013 חשף ynet כי רכבת ישראל שילמה במשך שנים עבור שירותי ניקיון שלכאורה לא קיבלה. ביקורת פנימית יזומה שערכה החברה, תוך שימוש בחברת חקירות, העלתה כי קרונות הרכבת המלוכלכים, המוכרים לנוסעים רבים, הם לכאורה תוצאה של שחיתות ארוכת שנים. עו"ד יוגב נרקיס, המייצג את אלי כהן, מסר כי "רכבת ישראל חקרה את הפרשייה לאורך השנתיים האחרונות, לרבות הפעלת חוקרים פרטיים וכל אמצעי אחר שעמד לרשותה, אך תוצאות הבירור לא הולידו דבר והצביעו כי אין קשר בין מרשי לבין החשד לפלילים".

 

אחד החשודים, מנכ"ל חברת הניקיון אורי אלבז, אמר אתמול לתקשורת בעודו יושב אזוק: "זה הזוי. אין לי מושג מה הם רוצים. אני לא מבין אותם". סנגורו דוד ליבאי אמר בדיון: "הוא מנהל חברה של 2,500 עובדים. הוא לא עוסק בדברים החשבוניים היום-יומיים. מעצרו גורם נזק אדיר לחברה. הוא לא מעורב".

 

עו"ד שרון נהרי, המייצג חשוד אחר המפעיל את חברות הניקיון, אמר: "הלקוח שלי מסר גרסה מפורטת שלפיה כל העבודות שנעשו במסגרת החברה שלו וחברות שהוא מנהל – בוצעו כדין. הכול כנגד חשבוניות מס. לא היה כל מרמה או שוחד עם עובדי הרכבת".

 

באחד הדיונים של אחד החשודים אמר נציג המשטרה: "בוצעו היום מעצרים של יותר מ-20 אנשים. מדובר בסכומים עצומים של עשרות ואף מאות מיליוני שקלים". בדיון שעסק בהארכת מעצרו של אלי כהן אמר החוקר המשטרתי: "הוא אישר בדיקות ניקיון שלא נעשו".

 

בדיון אחר אמר נציג היחידה החוקרת: "מדובר בחברה ציבורית שנשדדה באופן שיטתי".

 

עורך דין נוסף המייצג בעלי חברה שסיפקה עבודה לרכבת, עורך הדיון עומר גואטה, אמר ל-ynet: "מרשי מכחיש את העברות המיוחסות לו. הוא בעל חברה גדולה שהעסיק עובדים רבים ופעל כחוק. אנו מצפים שחקירת המשטרה תתמצה במהרה ובית המשפט יורה על שחרורו".

 

עו"ד אורון שוורץ, המייצג את החשוד יעקב רחמים, טען: "צר לו שרכבת ישראל בחרה לשלח בעובדיה את משטרת ישראל החוקרת חשדות עמומים ונעדרי ביסוס. ברור כי אין בנמצא ראיה בדבר מתן כספי שוחד למרשי".


פורסם לראשונה 02/09/2014 20:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי צוקרמן
ארכיון. רכבת ישראל
צילום: רועי צוקרמן
צילום: בני דויטש
עו"ד שרון נהרי
צילום: בני דויטש
צילום: ב.ש פוטו
עו"ד אורון שוורץ
צילום: ב.ש פוטו
מומלצים