שתף קטע נבחר
 

אל תעשו זאת בעצמכם: מתי לקרוא להנדימן

אם הצטברו לכם כמה תיקונים קטנים בבית שאתם דוחים זמן רב וחוששים לעשות בעצמכם - הכינו רשימה ושיקלו להזמין הנדימן

פעם קראו לו תיקונצ'יק או כלבויניק, היום קוראים לו הנדימן. אבל העיקר שקוראים לו והוא בא. הוא איש מקצוע שמבין בהרבה תחומים ולכן כדאי מאוד להזמין אותו לתיקונים בבית, כי ככה תחסכו בתשלום לכמה בעלי מקצוע.

 

עוד בנושא:

איך מנקים את זה לבד כמו מקצוענים

צביעת דירה: איך מחשבים את עלות הצבע

עשה זאת בעצמך: גרסת האינסטלציה

 

הנדימן הוא אדם שיש לו הכשרה בסיסית בכל מיני תחומים שונים. הוא אמנם לא מומחה בתחום אחד, אבל בשביל מרבית עבודות תחזוקת הבית השוטפות הוא בהחלט מיומן. ואם תשאלו את ההנדימן אייל שני, מחברת שני פתרונות, מה עושה הנדימן, התשובה שלו היא: "כל מה שגבר צריך לעשות מחוץ למיטה, והוא לא עושה".

 

יכול לעשות כמה דברים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יכול לעשות כמה דברים(צילום: shutterstock)

 

שני מסביר מתי כדאי להעדיף בעל מקצוע: "אם רוצים לעשות שיפוץ אינטנסיבי ולהחליף את כל הצנרת, כדאי להזמין קבלן שיפוצים.

 אם זקוקים לעבודת חשמל נרחבת, נכון יותר לקרוא לחשמלאי. אבל לעומת זאת, כל הדברים הקטנים שנוטים להתקלקל בבית, ומצריכים תחזוקה שוטפת, לא מחייבים קריאה לאיש מקצוע מסוים".

 

אז באילו מקרים כדאי להזמין הנדימן? שני: "אם מדובר בעבודות קטנות ודי בסיסיות. אם הלקוח צריך להחליף בית מנורה, לתקן מכונת כביסה שמדיפה ריח רע, להחליף ברז ולתקן סתימה, כדאי לרכז את כל העבודות ביחד ולקרוא לאיש מקצוע אחד שיטפל בבעיה תוך כמה שעות. זה חוסך זמן המתנה לכמה אנשי מקצוע שונים, חוסך בעלויות והרבה יותר נוח".

 

בני ברוך מבני ההנדימן המושלם הוסיף: "לרוב, בעלי מקצוע גם לא ששים להגיע עבור תיקון קטן. אם מתקלקל משהו בבית, במרבית המקרים הם לא ישברו את הראש איך לתקן אותו, אלא יעודדו את הלקוח להחליף ולקנות חדש. הנדימן לא מנסה 'לנפח' עבודה, כי מהות העבודה שלו היא לבוא לכמה שעות בכל פעם, וללכת".

 

יודע גם עבודות חשמל פשוטות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יודע גם עבודות חשמל פשוטות(צילום: shutterstock)

 

ברוך מפרט: "אני מנסה להעניק פתרונות לבית ולשמר את מה שקיים. הגישה היא שונה לחלוטין. אין לי גם בעיה להגיע עבור עבודה קטנה בבית, כי אני מסתכל לטווח ארוך, ומתבסס על לקוחות חוזרים. אני כל היום עובר מבית לבית ומתקן דברים, כך שאני לא רואה את העבודה שלי כפרויקט אחד וגמרנו, אלא כקשר מתמשך של תיקונים שוטפים".

 

הרכבות ותיקונים

מה חשוב לברר כשמחפשים הנדימן? "הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לברר מה תחומי ההתמחות שלו", אומר ברוך. "נכון שהנדימן הוא אדם שיש לו ידע בהרבה תחומים, אבל יש לו נטייה לתחומים מסוימים. לדוגמה, אני חשמלאי מוסמך, אז אני יכול לטפל בלוח חשמל. אבל אני לא מתעסק כמעט במזגנים, ולכן אני עושה רק תיקונים פשוטים יחסית במזגן. יש כאלה עם נטייה יותר לאינסטלציה. חשוב להציג בפניו את רשימת התיקונים בבית, ולברר מראש האם הוא יוכל לטפל בכולם".

 

אז מה סוג המקרים הנפוצים שבהם מטפל הנדימן? שני: "הרכבת רהיטים. אם מדובר ברהיט קטן ופשוט להרכבה יכול להיות שהצרכן הממוצע יוכל להתמודד איתו,

 אבל אם מדובר ברהיט מסובך יותר, כמו ארון של 4 דלתות, שייקח לכם יומיים להרכיב, עדיף לקרוא למישהו שיעשה את זה תוך שעתיים".

 

לגבי תיקונים, הרי שמרבית התיקונים השוטפים הם בתחומיו של ההנדימן הממוצע: תיקוני טיח ותיקוני צבע, תיקוני אינסטלציה בסיסיים, תיקוני נגרות, תיקוני תריסים, תיקון מנעולים ודלתות, תיקוני איטום, החלפת מרצפת, תליית מדפים ומסכי טלוויזיה, תליית מנורות והעברת נקודות חשמל.

 

ניסינו לברר באילו תקלות נפוצות הם נתקלים במהלך עבודתם, כדי שלא תנסו לבד בבית. ברוך: "הטעות הכי נפוצה היא שאנשים קודחים חור בקרמיקה עם מקדח רגיל, והורסים לעצמם את הקרמיקה. כשאני מגיע, הנזק כבר נעשה ואני כבר נדרש להחליף קרמיקה. אם היו קוראים לאיש מקצוע מראש, שהיה קודח עם מברג מיוחד, הם היו משלמים הרבה פחות על העבודה".

 

תיקונים גם בצנרת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תיקונים גם בצנרת(צילום: shutterstock)

 

ברוך ממשיך: "דוגמה נוספת, היא שאנשים מנסים להחליף ברז לבד, ושוברים לעצמם את גוף הכיור. קורה שאני מגיע לבתים שאנשים ניסו להרכיב בהם ארון לבד, וכמעט פירקו אותו, או שלא ייצבו אותו נכון לקיר והוא קרס. במקרה כזה, העבודה נמשכת פי שתיים זמן, כי אני נדרש לפרק את הארון, ורק אז להרכיב אותו מחדש, ולהוסיף חיזוקים במקומות שהם כבר הרוסים. יש אנשים שלא קונים את התומך המתאים למדף, ואז נדרשים ללכת לחנות ולהחליף אותו, או מחברים נורה לא מתאימה ואז שורפים את בית המנורה".

 

משאירים את האגו בצד?

ויש את עניין האגו הגברי. ברוך: "יש גברים שאין להם בעיה שהאישה מזמינה הנדימן. הם אומרים לה: 'כדאי שתקראי למישהו אחר, כי אם אני אשים את זה הכול ייצא עקום'. במקרה כזה אני מונע מריבות מיותרות בבית. ויש מקרים הפוכים: הגבר מתעקש לעשות את העבודה בעצמו, והאישה קוראת להנדימן והאגו שלו נפגע. הכול תלוי בבעל. חשוב לציין שאני מגיע גם לבתים שבהם הנשים עצמן מתקנות סתימות, מרכיבות רהיטים ובעלות תושייה בכל מה שנוגע לתיקונים".

 

לעניין התעריף: יש כאלה שמתמחרים את ההגעה לפי שעות עבודה, ויש כאלה שמתמחרים אותה לפי סוג העבודה. במרבית המקרים הנדימן ייקח לכם בין 140 ל-180 שקל לשעה, כשישנו תעריף מינימום של שעה. כשמדובר בעבודות מעט יותר מורכבות, או שיש יכולת לאמוד במדויק את משך העבודה, ייתכן שהוא יסגור אתכם מחיר סופי, ולא מחיר שעתי.

 

במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "דווקא בתקופת החגים אנשים הולכים לשהות הרבה זמן בבית ולארח ולכן נוהגים לערוך תיקונים קלים שדחו במהלך החודשים האחרונים.

 אם בחרתם להזמין הנדימן נסו להסביר בדיוק המרבי כבר בשיחת הטלפון את סוגי העבודות אותן יש לבצע - גם על מנת לקבל הצעת מחיר וגם כדי שההנדימן יצטייד בכל החומרים והכלים שיצטרך"

 

"יש כמה דברים שכדאי לשאול מראש", מציע ברוך, "האם הוא מגיע עם כלי עבודה וסולם, אילו חומרים הוא מספק ואילו חומרים הלקוח אמור לדאוג לקנות מראש. בדרך כלל הוא אמור להגיע עם סולם ועם ארגז כלים, ואת יתר האביזרים, הלקוח עצמו קונה. אם לדוגמה הלקוח מעוניין לתלות וילון באמבטיה, עליו לקנות מראש את הווילון ואת המוט. לגבי רכישות מורכבות יותר, כמו כלים סניטריים למשל, ניתן להתייעץ לפני הרכישה עם ההנדימן, כי ייתכן שהוא נהנה מהטבות משמעותיות בחנויות, והוא יוכל לחסוך כסף ברכישת הציוד, כך שבפועל ההנחה תממן את ההתקנה".

 

מחפשים הנדימן קרוב לביתכם?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים