שתף קטע נבחר

לראשונה מאז התיקון: איסור על בן 17 להינשא

נער חרדי מהדרום ביקש להינשא לארוסתו הבגירה, וטען כי החוק החדש שקובע כי חתונה מותרת מגיל 18 עלול להביא לביטול השידוך. בימ"ש לענייני משפחה דחה את הבקשה: "היה על הנער לקבל היתר עוד לפני האירוסים"

"קורבן" ראשון לתיקון החוק: בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע אסר באחרונה על נער חרדי בן 17 מהדרום להינשא לארוסתו, בת 18. בכך קיבל בית המשפט בפעם הראשונה את התיקון לחוק שעבר בכנסת בנובמבר בשנה שעברה, ולפיו גיל הנישואים בישראל עלה ל-18.

 

עוד בחדשות:

פרי: אם נתניהו ידחוף אותנו החוצה - נעזוב

רוכב קורקינט חשמלי נהרג בכביש ראשי

 

באי כוחו של הנער הסבירו בבקשה שהגישו לבית המשפט כי התקשרות בקשר הנישואים בגיל כזה היא דבר שכיח בקרב האוכלוסייה המנהלת אורח חיים חרדי, וכי סבו וסבתו של הנער באים בימים ומצבם הבריאותי מידרדר - ועל כן קיים סיכון שאלו לא יוכלו להשתתף בחתונת נכדם.

 

בית המשפט קיבל את עמדת המדינה, שיוצגה על ידי עו"ד שני כץ מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי), ודחה את טענות הנער כי עריכת הנישואים בגיל כזה מקובלת בקרב החברה החרדית ושאם לא יינתן היתר על ידי בית המשפט לנישואים - אפשר שהשידוך שנערך יבוטל.

 

בנימוקיו כתב השופט אלון גביזון כי התיקון לחוק מבטא את עמדת המחוקק, ולפיה טובתם של קטינים איננה להינשא בעודם קטינים ומצמצם את שיקול דעתו של בית המשפט. עוד ציין השופט כי במקרה שהובא בפניו לא התקיימו "נסיבות מיוחדות הקשורות בטובת הקטין", המצדיקות מתן היתר נישואים של הקטין בטרם בגר.

 

אין "נסיבות מיוחדות" 

בית המשפט קבע למעשה כי השתייכות לקהילה החרדית והרצון שהסבא והסבתא ישתתפו בחתונה, אינן "נסיבות מיוחדות" כפי שהגדיר התיקון לחוק. הנער ועורכי דינו טענו כאמור מנגד כי קיים חשש ממשי שהשידוך יבוטל אם הבקשה להינשא תידחה: "למצוא שידוך זה לא עניין של מה בכך. אם נגיד לכלה להמתין עוד שבעה חודשים לא בטוח שהיא תחכה, מדובר במשפחה שכבר חיתנה 12 ילדים".

 

השופט גביזון, שהתיר לפרסם את פסק הדין מבלי לחשוף אף המעורבים, ציין כי על הנער היה לקבל היתר לנישואים עוד לפני אירוסיו וכתב בהקשר זה כי "יש לרתום את הסוס לפני העגלה". עובדת סוציאלית, שהגישה תסקיר חיובי בנושא, קבעה: "איני מוצאת סיבה לעכב את מועד הנישואין". השופט מתח עליה ביקורת וציין כי היה עליה לעיין בחוק כדי לבחון אם המלצתה עומדת בדרישות החוק.

 

עו"ד רפאל (ברוך) חסין, שמייצג את הנער ומשפחתו, אמר בתגובה כי בכוונתם לערער על פסק הדין.

 

התיקון לחוק, שיוזמיו הם בין היתר יו"ר הקואליציה יריב לוין (הליכוד ביתנו), יו"ר מרצ זהבה גלאון, ח"כ דב חנין (חד"ש) וחברי כנסת נוספים, גובש תוך שיתוף פעולה בין חברי קואליציה ואופוזיציה. אלו הבהירו כי יש להילחם בתופעה ולהתיר נישואים בחוק רק כאשר הצעירים הופכים לבגירים, כפי שנהוג במדינות אחרות בעולם. בעד התיקון לחוק הצביעו 55 חברי כנסת והתנגדו לו 11 חברי כנסת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים