"בא לברך ויצא מקלל". ירוחם נגד אמנון לוי
תחקיר הפריפריה של "פנים אמיתיות" עורר את זעמה של מועצת ירוחם, וראשה מאיים כעת בתביעה: "זו עבודה עיתונאית בינונית שיוצרת תמונה מעוותת בפני הצופים". אמנון לוי: "שיטפל בענייני המועצה ולא בעיתונות"
בעקבות תחקיר הפריפריה ב"פנים אמיתיות" - איומים וחילופי דברים קשים בין מועצת ירוחם ואמנון לוי. לטענת המועצה והעומד בראשה, מיכאל ביטון, התחקיר ששודר בערוץ 10 הסב נזק תדמיתי לעיר וכעת הם מאיימים בתביעה נגד לוי ומערכת התוכנית. מנגד, לוי עצמו לא נשאר חייב ואומר: "העובדה שהמכתב הגיע ל-ynet ולא אלי, מעיד על רצינותו - עדיף שראש המועצה יטפל בענייני המועצה ולא בעיתונות".
היום (א') שלחה המועצה באמצעות עורכי הדין חגי אלקלעי ואוהד רוזן איום בתביעה, ובו נטען כי "הכתבה כפי שהיא אינה משקפת את המציאות ויוצרת תמונה מטעה ומעוותת בפני הצופים". חוסר האיזון, לדבריהם, "מוציא דיבתה של ירוחם רעה".
"הכתבה מאירה את הבניינים החשוכים בירוחם אך מותירה את הצלחותיה של המועצה בעלטה", מוסיף עורך הדין, "היא מעודדת את התושבים לנטוש אותה. מרשנו דורש כי תוכניתכם תתקן את המעוות ותערוך ותציג תחקיר חדש, מקיף, מהימן ומדוייק אודות מציאות החיים בירוחם. ככל שלא תיענה דרישת מרשנו, הוא הורה לנו לפעול בכל דרך הקנויה על פי דין, לרבות תביעה אישית וקבוצתית מכוח חוק איסור לשון הרע".
בכתבה ששודרה בשבוע שעבר, לוי וצוות תחקירני התוכנית ביקשו לחשוף את הפערים החברתיים בין תושבי הפריפריה ותושבי המרכז וחלקים מהמשדר צולמו בירוחם. במכתב מטעם ראש המועצה ללוי, נטען שכלל לא פנו אליו לתגובה: "אף שצוות התוכנית פנה לקבלת תגובתן של רשויות רבות, נמנע הוא מפנייה למועצת ירוחם עצמה, וזאת חרף העובדה שכרבע מהכתבה עוסקת בירוחם".
"אמנון לוי בא לברך ויצא מקלל", אמר ראש המועצה ל-ynet. "הוא בא להתמודד עם פערים ובשם פערים בפריפריה עשה עבודה עיתונאית בינונית ותחקיר בינוני, ופגע בשמם הטוב של אלפים ובמאמץ אמיתי ומדיד של עיר לבנות עצמה ולפרוח. ירוחם חזקה והזהות והגאווה של האנשים מספיק חזקות שעבודה עיתונאית בינונית לא צריכה להשפיע עליה, אבל באותה מידה אנחנו לא מתכוונים לעבור יותר לסדר היום על עיתונאים שקופצים לרגע ובוחרים בניין בודד ובצורה מסולפת פוגעים בשמה הטוב של העיר".
אמנון לוי, כאמור, ביקש שראש המועצה יעסוק בעניינוי הבוערים ולא בפניות לתקשורת - "למשל שיסדר תאורה בשטחים הציבוריים של שכונת אלי כהן, שלדברי תושביה נמצאת כבר 20 שנה בחשכה", הוא אומר. "כל מטרת הכתבה היתה להביא את מצוקת הפריפריה וגם בירוחם, חוץ משכונת אלי כהן, צילמנו וראיינו חבורה של צעירים נלהבים, בוגרי אונברסיטה, שחזרו לעיר כדי להילחם עליה והבאנו את החלום והחזון שלהם במלואו. הבאנו את הפריפריה לקדמת הבמה. אני מציע לביטון לתבוע גם את מאיר אריאל ז"ל שאמר כי המרכז המסחרי מאובק. פנינו בהחלט למועצת ירוחם ושאלנו מדוע אין תאורה בשכונה. שם התנערו מאחריות ושלחו אותנו לעמידר - וכך אמרנו בכתבה".