שתף קטע נבחר

10 טיפים לשמירה על מדיח הכלים ולחיסכון

נקו את הפילטר, אל תשימו סבון כלים ואל תכניסו צלחות עם שאריות מזון. המקצוענים נותנים לכם טיפים לתחזוקת המדיח - וגם לחיסכון

עדיין לא הומצא הרובוט שיכניס את הכלים למדיח ויוציא אותם משם כשהם נקיים ויבשים. עד שזה יקרה, יש כמה דברים שכדאי לדעת על תפעול נכון של מדיח הכלים. העצלנות לא משתלמת, במקרה הזה. יש כללים בסיסיים שחייבים להקפיד עליהם, כדי שהמדיח יחזיק מעמד לאורך זמן, ושלא נצטרף להחליף אותו, או, חלילה וחס, להדיח את הכלים בעצמנו.

 

עוד בנושא:

תיקון סתימה במדיח כלים

מה חשוב לדעת על המדיח שלכם

מחירון טכנאי מדיחי כלים

 

1. תעזרו למדיח לעזור לכם

נכון, קנינו מדיח כדי שלא נצטרך להדיח כלים בעצמנו. זה עדיין לא אומר שאפשר לקחת צלחות עם שאריות מזון ופשוט להשליך אותן כמו שהן למדיח. "חובה להסיר את כל שאריות הלכלוך מהכלים", מסביר תומר בסון מחברת תומר בסון טכנאי מסוג אחר, "הסיבה פשוטה: 'מלכודת הלכלוך' (משאבת הריקון) שנמצאת בתחתית המדיח עלולה להיסתם בשאריות מזון. זהו הגורם מספר אחד לתקלות במדיח.

 אני מגיע לתקן בבתים ורואה לפעמים עצמות של עוף, פלסטיק וקסמי שיניים. שאריות מזון נתקעות במשאבה ומונעות מהמים להתנקז החוצה. חשוב גם להקפיד שלא להעמיס יותר מדי כלים בבלגאן במדיח, אלא לסדר אותם לפי הסידור אליו מתוכנן המדיח".

 

"אם השארתם את הכלים מלוכלכים במשך יומיים על השיש", ממליץ אלון אלדורף מחברת אלון שירות תיקונים, "לפני שהכנסתם אותם למדיח, אל תצפו שהם יתנקו לגמרי. במקרים רבים שאריות מזון שהתייבש יישארו דבוקים לכלים".

 

2. לפני הפעלת המדיח, ודאו שהממטרות מסתובבות

"הממטרות (זרועות הרסס) אמורות להסתובב בחופשיות", מסביר בסון. "אם יש מצקת או מזלג שעוצרים אותה, המדיח פשוט לא ידיח את הכלים, ותצטרכו להפעיל אותו מחדש".

 

3. אחת לחודש -- נקו את הפילטר

איך? מלכודת הלכלוך ניתנת לשליפה. הוציאו אותה ורחצו אותה תחת מים זורמים בכיור. לכל מדיח יש את חוברת ההדרכה שלו, ואם, כמו כולם איבדתם אותה, כיום יש הדרכה באתר האינטרנט של היצרן.

 

 (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
(צילום: shutterstock )

 

4. אחת לכמה חודשים הפעילו את המדיח "על ריק"

מסביר אלדורף: "אחת לכמה חודשים מומלץ להכניס חומר מיוחד לניקוי

 תקופתי (יש למספר חברות בשוק) והפעלת המדיח ללא כלים.

 

ניתן גם לנקות אותו עם מלח לימון, כמו הניקוי שעושים למכונת הכביסה. מאוד חשוב להקפיד על העניין הזה. המדיח בעצם עובד על 'ריק', אבל הניקוי הזה מאוד חשוב ושומר על תקינותו".

 

5. נקו את הפילטרים של הברזים

"במקרים רבים", מתאר אלדורף, "אני מגיע לתקן תקלות מאוד פשוטות במדיח, כמו ניקוי הפילטר של המדיח. לעיתים מספיק לפתוח את שני החיבורים של הברז של המדיח (הכניסה שמתחת לכיור, והכניסה בחיבור של המדיח) ולנקות את הפילטר. הוא נסתם לרוב מאבנית ומחול, וניתן לניקוי לבד. חבל לקרוא בשביל זה לטכנאי".

 

6. שלפו את הממטרות ונקו אותן עם מחט

אלדורף: "מדי פעם יש לנקות את הממטרות (זרועות הרסס). הן ניתנות לשליפה בקלות, ובדרך כלל רבע סיבוב יספיק כדי לפרק אותן. יש לנקות את החורים הזעירים של זרועות הרסס עם מחט ולפתוח אותם במקרה שהם נסתמו".

 

7. שמים מלח? לא בסוף ההדחה!

אלדורף: "אחת לכמה חודשים נהוג לשים מלח לריכוך המים, בתא המלח הנמצא בתחתית המדיח. יש אנשים ששמים את המלח בסוף ההדחה, וגורמים לחורים בנירוסטה, שכן המלח פשוט אוכל את הנירוסטה והחורים שנגרמים יכולים לגרום לנזילות בתחתית המדיח. חשוב להקפיד למלא את המלח לפני הדחה, כך ששאריות שנשפכות מחוץ לפקק ישטפו במהלך הפעלת המדיח, ולא ירבצו עד ההדחה הבאה ויגרמו לנזקים".

 

שלא תצטרכו להזמין טכנאי (צילום: index open) (צילום: index open)
שלא תצטרכו להזמין טכנאי(צילום: index open)

 

8. נתקעתם בלי אבקת מדיח? סבון כלים יגרום להצפה!

"מאוד חשוב להימנע מלשים נוזל כלים במקום הטבלייה המיועדת למדיח", מזהיר בסון. "זה גורם לקצף ולהצפה. אסור בשום אופן לעשות את זה. במקרה הטוב, הכלים לא יתנקו, במקרה הגרוע תהיה הצפה ותיאלצו לקרוא לטכנאי".

 

9. חסכו בכסף על חומרי הניקוי

"אם יש לכם טבליה שכוללת גם חומר הברקה ומלח", מסביר בסון, "ממש אין צורך לקנות בנפרד גם תוספת של מלח וחומר הברקה. תפקיד המלח הוא לרכך את המים, ותפקיד נוזל ההברקה הוא למנוע את הנקודות הלבנות שנותרות על הכלים, ובייחוד על כלי זכוכית, ולגרום להם להיראות "מפולשותים". אם הטבלייה עושה את העבודה, ממש אין צורך לקנות בנוסף את יתר החומרים, זו הוצאה כפולה ומיותרת".

 

10. אם המדיח לא פעיל – המנוע נתקע ונהרס

בסון: "חובה להקפיד להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים. ממש כמו רכב שצריך להתניע ואין להשאירו עומד לאורך זמן ללא התנעה, כך גם מדיח הכלים. אם אתם עוברים דירה, עורכים שיפוץ וחושבים לאחסן אותו לכמה חודשים, אל תתפלאו שכאשר תבואו לחבר אותו בחזרה, הוא פשוט לא יעבוד, כי המנוע שבק חיים".

 

והעיקר - שלא תצטרכו לשטוף כלים בעצמכם (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
והעיקר - שלא תצטרכו לשטוף כלים בעצמכם(צילום: Shutterstock)

 

במקרה כזה, הוסיף בסון, "ניתן לנסות להזמין טכנאי שיוכל לנסות לשחרר את התקלה אך לא בכל המקרים הדבר אפשרי.

 לכן, אם אתם יודעים שלא תשתמשו במדיח למשך תקופה, עדיף פשוט למכור אותו וכשתצטרכו מדיח, לקנות חדש".

 

במוקד השירות של המקצוענים מסכמים: "תחזוקה נכונה של מדיח הכלים תחסוך לכם תיקונים לא הכרחיים. רוב הפעולות מסתכמות במתן תשומת לב לתפעול נכון ולא כרוכות בהוצאה כספית כלל והן לא רק יאריכו את משך חיי המוצר אלא גם יסייעו לכלים שלכם לצאת יותר נקיים ובפחות זמן".

 

המדיח לא מדיח? לרשימת הטכנאי המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים