שתף קטע נבחר

 

עונשי מאסר כבדים ב"תיק הרבנים"

בית המשפט שלח לכלא רבנים בכירים שהורשעו בהסמכה פיקטיבית לרבנות של קציני צבא ומשטרה - בשביל תוספות שכר. 7 שנים לרב מאיר רוזנטל, 4 שנים לרב גוטסינדר, 3 שנים לרב רואימי. נדחה גזר הדין של שלושה נוספים

עונשי מאסר כבדים בתיק הרבנים , שעסק בהסמכה פיקטיבית של אנשי צה"ל ומשטרה לרבנות במטרה לקבל תוספות שכר שהסתכמו במאות מיליוני שקלים: בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ב') שבע שנות מאסר על הרב מאיר רוזנטל ששימש ראש לשכת הרב הראשי לשעבר, יונה מצגר. על הרב אהרון גוטסינדר, סגן הרב המשטרתי הראשי לשעבר, נגזרו 4 שנות מאסר בפועל. על הרב מאיר רואימי, שניהל את מכללת בית שאן, נגזרו שלוש שנות מאסר. על הרב יצחק אוחנה, שכיהן כמנהל מחלקת הבחינות וההסמכה ברבנות והיה ראש לשכתו של הרב ישראל מאיר לאו, נגזרו 10 חודשי מאסר.

 

רבנים בכירים הולכים לכלא    (צילום: עפר מאיר)

רבנים בכירים הולכים לכלא    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באפריל האחרון הרשיע השופט אמנון כהן שבעה מעורבים שהואשמו בהוצאת תעודות הסמכה כוזבות לרבנות עבור יותר מ-1,000 אנשי צבא ומשטרה, במטרה לקבל במרמה מאות מיליוני שקלים מהמדינה. חלק מהנאשמים הורשעו באלפי עבירות. גזר הדין של שלושת המורשעים האחרים נדחה: אחד מהם מטפל בבנו שנפצע ב"צוק איתן" ושניים ממתינים לתסקיר מבחן

  

המעורבים, כל אחד לפי חלקו, הורשעו בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות, עבירות הלבנת הון, שוחד, מרמה ועוד.

 

בעניינו של מאיר רוזנטל ציין השופט כהן כי עמד בראש מערך הרמייה וראה לעצמו הזדמנות למנף את המסלול החדש שנפתח לאנשי כוחות הביטחון לטובתו האישית: "רוזנטל עשה לעצמו 'ביזנס' על חשבון הקופה הציבורית. הוא ניצל באופן בוטה את המעמד שלו בבית המדרש... לפתוח מכללות משלו שהיוו עבורו מקור הכנסה משמעותי. המכללות היו הפטנט שהמציא כדי למקסם את רווחיו".

 

השופט הוסיף כי רוזנטל לא בחל באמצעים והנפיק מאות מסמכים כוזבים ומזויפים, תוך שהוא מנצל את האמון שניתן בו, בין היתר מצד מערכת הביטחון שרצתה להיטיב עם אנשיה. השופט ציין שרוזנטל רימה גם תלמידים רבים, שהעידו שלא היו נותנים יד לדבר אם היו יודעים שמדובר במרמה. על רוזנטל הוטל גם קנס של חצי מיליון שקל.

 

על הרב גוטסדינר, שהורשע ב-509 עבירות, אמר השופט כי מחד אכן גרם נזק עצום לקופה הציבורית, אך מאידך כבר שילם מחיר מקצועי ואישי כבד, מאחר שהיה מועמד לרב הראשי המשטרתי ונאלץ לפרוש. בגזר הדין נקבע שתוך שימוש במדיו ומעמדו, יצר הרב בפני תלמידי המכללה חזות כאילו מדובר בעניין מאושר ומותר. הוא העמיד את עצמו בניגוד עניינים מובהק, ושכנע את הרב המשטרתי הראשי לאשר תעודות של המכללה. השופט ציין כי הרב גוטסדינר היה הרוח החיה במכללת אריאל ותפעל את לב לבה של המרמה, כולל הנפקת האישורים הכוזבים.

 

סנגורו של רוזנטל: "נערער"

עו"ד עודד הכהן, המייצג את הרב רוזנטל: "אנחנו נערער הן על הכרעת הדין והן על גזר הדין. בית המשפט נשען על קביעות שעומדות בניגוד מוחלט לאמת העובדתית. אי אפשר לטעון שהמערכת עצמה עין. איך היא עשתה את זה כשלאחר מכן היא נותנת יד ומכשירה דברים שהיא מתנגדת אליהם, ולא נאמרה מילה על מי שנתן את השוחד?".

 

עו"ד מיכאל עירוני, המייצג את מאיר רואימי: "אין ספק שמדובר בעונש כבד. ההרשעה אינה מבוססת על דברים אמיתיים. קשה לראות את מרשי, שכיהן בתפקיד זוטר, בזמן שאחרים גדולים ממנו לא עמדו למשפט. זו הרגשה שתפסו את הש"ג. ננסה להוכיח את טענותינו בבית המשפט העליון".

 

התובעת עו"ד שירה קני טל מפרקליטות מחוז ירושלים: "כפי שקבע היום בית המשפט מדובר בפרשת שחיתות חמורה ביותר של הנפקה שיטתית תוך ניצול ציני של מעמדה של הרבנות הראשית. בית המשפט העביר מסר שמי ששולח ידו לקופה הציבורית - דינו מאסר".

 

משפט הרב בקשי דורון עדיין מתנהל

בשנים 2003-1999 הוקמו ברחבי הארץ כיתות לימוד פרטיות בשכר לאנשי כוחות הביטחון, שמטרתן הייתה לאפשר למשתתפים לקבל את התעודה. בראש המוסדות שהפעילו את הכיתות עמדו במרבית המקרים רבנים נשואי שם ובעלי תפקידים בכירים במערך הרבנות בישראל.

כתב האישום הוגש בסוף 2008 נגד עשרה מעורבים, ונטען בו כי קצינים ונגדים בצה"ל ובמשטרה שקיבלו את תעודת ההסמכה מהרבנות הראשית זכו לתוספת שכר המקבילה לזו המוענקת למחזיקים בתואר אקדמי - בין 2,000 ל-4,000 שקל.

 

המורשעים הכינו והגישו עבור אנשי כוחות הביטחון מסמכים כוזבים שנמסרו לרבנות הראשית ויצרו מצג כוזב שלפיו הם הוסמכו כדת וכדין. בסך הכול נאמדו הסכומים שקיבלו במרמה במאות מיליוני שקלים. כמו כן נקבע שנעשה ניסיון לקבל בעתיד תוספות אחרות – הן כשכר בתקופת השירות והן כתוספת פנסיונית קבועה.

 

פרקליטות מחוז ירושלים הגיעה להסדרי טיעון עם ארבעה נאשמים זוטרים בתיק בשלבים מוקדמים יותר של הפרשה. תפנית משמעותית בתיק הגיעה בחודש דצמבר 2012 אז הוגש כתב אישום נגד הראשון לציון, הרב אליהו בקשי דורון, ומשפטו עדיין מתנהל בפני השופט צבי סגל במחוזי בירושלים. האישום המאוחר הוגש בעקבות עדות שנתן נגד הרב אוחנה ושסיבכה אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
לקראת גזר הדין בבית המשפט המחוזי בירושלים, היום
צילום: עפר מאיר
מומלצים