שתף קטע נבחר

10 ההופעות שאסור לכם לפספס באינדינגב

ניצן חורש מגיע עם הקאט אאוט קלאב, האחיות לוז נוסטלגיות עם מוזיקת שנות ה-30, אוסוג ירימו לכם את מצב הרוח עם קאנטרי-מטאל ועוד הרכב כמעט חשאי ששווה לכם לראות על הבמה. הופעות אינדינגב שבשבילן שווה לארוז את האוהל

כבכל סוכות, גם השנה ייערך במצפה גבולות בדרום הארץ פסטיבל אינדינגב, אטרקציית תרבות האינדי הישראלית. מהדורתו השמינית של הפסטיבל, שתתקיים בין ה-23 ל-25 באוקטובר, מסתמנת כאחת הטובות שבו, עם ליין אפ שמורכב מהחשודים הקבועים - בשילוב עם אקטים גדולים יותר. השנה יהיו שם גם ברי סחרוף (שכבר הופיע בפסטיבל בעבר, במתכונת הופעת פריצה לילית לא מתוכננת), להקת שפתיים ופרויקט החצר האחורית, לצד אקטים כמו הקולקטיב, האיינג'לסי, גבע אלון, אפרת בן צור, איטליז ואחרים.

 

אבל אתם לא באמת צריכים אותנו שנמליץ לכם על הופעה של עוזי רמירז. לכן ריכזנו עבורכם עשרה אמנים מעניינים ומסקרנים ברמות ותיקות משתנות, ששווה לשים לב אליהם - בין שלל הפיתויים הרגילים.

 

האחיות לוז

מתי ואיפה: שבת, 10 בבוקר, במת הקוף.

 

מי ומה: שלישייה ווקאלית המורכבת  מיפעת זיו, טליה אמזלג ושירה ז' כרמל, בוגרות האקדמיה למוזיקה בירושלים. בתפריט – שילובי קולות יפים והרמוניות קוליות היישר משנות ה-30 וה-40. .

 

למה אתם צריכים לראות אותן: מי שנמנה עם מבקריו של פסטיבל פאצ'ה קוצ'ה התל אביבי כבר נתקל באחיות לוז, שקינחו את האירוע בחן ובטעם טוב. רגע לפני שהן טסות לבירת הג'אז ניו אורלינס מגיעות הבנות לאינדינגב ומביאות איתן ייצוג נשי שונה מזה שהתרגלנו לראות בפסטיבל. המופע שלהן משלב קטעים מקוריים, עיבודיים סגנוננים לשירים קיימם וקאברים. תחשבו על "הבנות נחמה" פוגשות את הביץ' בויז.

 

האחיות לוז. הרמוניות משנות ה-40. 

 

הייללה

מתי ואיפה: יום שישי, 10:30, במת הפיל.

 

מי ומה: ביג בנד שכולל את ניתאי קלי, נור בר גורן, יובל מעין, סוף ניקרטין, אורי ארמן, אילון רון ויובל קאופמן.

 

למה אתם צריכים לראות אותם: הייללה אמנם לא נמנית עם ההרכבים שיש עליהם דיבור, אבל זה רק עניין של זמן (ויחסי ציבור). מדובר בהרכב פולק מתוזמר שמלחים בכישרון רב בין בלדות אנגליות למוזיקה צוענית או ערבית, ומפגיש בין בין טופ וויטס לבילויים, בין אדית פיאף לפליט פוקסס. רוב חברי ההרכב מגיעים אמנם מצפון הארץ, אך העובדה שהם רגילים לנגן ביערות, מדבריות וחוות אקולוגיות, וככזה הוא ירגיש בבית בלוקיישן המדברי של אינדינגב.

 

הייללה. טום וויטס, בלדיות אנגליות ומוזיקה צוענית 

 

ניצן חורש והקאט אאוט קלאב

מתי ואיפה: שישי, 23:45, במת הקוף

מי ומה: איש אלקטרה ניצן חורש, איגד מאחוריו חבורה לא הגיונית של אמנים מלהקות וז'אנרים שונים, לכדי סופרגרופ גדול ומהודק. עם חורש מנגנים ישי ברגר, גדי פטר, בן גולן, רועי בר יהודה, שי רוט, דניאלה מילוא ודורון טלמון.

 

למה אתם צריכים לראות אותם: בעיקר כי הם טובים. מאוד. במודע או שלא, חורש הבין שהחיים מתחילים כשאתה יוצא מאזור הנוחות שלך, ובהנחה ש"אלקטרה" הייתה אזור בו הרגיש הסולן נוח כמעט מדי, לקח את עצמו אל מחוץ לגבולות הטריו הותיק שלו ויצר משהו חדש לחלוטין, שפרט לטביעת קולו המזוהה – לא נשמע כמו אלקטרה. שילוב מוצלח במיוחד בין רוקנ'רול, פאנק, זמרות אר אן בי ואווירת קלאב מד, עמוסת השפעות של טי-רקס. לא רק לחובבי אלקטרה.

 

אוסוג

מתי ואיפה: שבת, 10:30 במת הפיל.

 

מי ומה: אביטל תמיר, עידן אפשטיין, ארז שמידע, גיא פליישר, דוד בנימיני, אסף פרלמוטר ועומר אשנו יוצרים מיקס של קאנטרי בלוז דרומי, עם נגיעות קלות של מטאל. חיבור מעניין ושמח במיוחד של יוצאי להקות קאלט כמו בצפר והפוסי של לוסי.

 

למה אתם צריכים אותם: בעיקר כי אוסוג לא נשמעים כמו שום דבר אחר בפסטיבל הזה. החיבור בין אושיות המטאל והפאנק מוציא את המיטב מההרכב החדש והמוצלח הזה, שמתאפיין בחספוס נדיר ושמחת חיים שלעתים נעדרת מהרכבים רבים. בואו לשמוח.

 

עמי שליו והפרטיזנים

מתי ואיפה: שבת, 14:30 במת הפיל

 

מי ומה: איש להקת המונוטוניקס לשעבר עמי שליו, שהייתה ידועה בהופעותיה ה פרועות והרועשות, מגובה בניתאי גביר ויואב רוזנטל ולוקח סטייה חדה אל כיוון הפולק האקוסטי.

 

למה אתם צריכים לראות אותם: אחרי שנמנה עם המתופפים היותר פרועים במוזיקה הישראלית, שלו עוטה על עצמו את תחפושת הפרטיזן, עושה מעשה פיל קולינס ועובר לקדמת הבמה, ועוד בעברית. התוצאה מאוד שונה מכל מה שהביא מעצמו במונוטוניקס, וגם הטקסטים מעניינים יותר, למען האמת. זה הפרטיזנים עושים פאנק אקוסטי, אם אפשר לקרוא לו כך, וההופעה קמה ונופלת על ההגשה האקסצנטרית של עמי שליו. מי שזכה לראותו במופע קטן מול קהל מצומצם בפסטיבל יערות מנשה האחרון יעיד ששלו הוא ללא ספק פרפורמר מבדר, גם אם לעתים ההופעה מקבלת מימד שכונתי ומאבדת מרצינותה. שלו הוא מאלתר בחסד, כך שלא צריך לחשוש מטעויות שנגרמות עקב שתייה מרובה מדי לפני ובמהלך ההופעה.

 

 הפרטיזנים של עמי שלו.  פאנק אקוסטי בהגשה אקסצנטרית

 

RPS SURFERS

מתי ואיפה: שישי, 17:00, במת הפיל

 

מי ומה: שי לנדא, טל אורן וגל חי מרכיבים את גולשי האבן, נייר ומספריים, טריו סרף המשלב חומרים מקוריים עם נעימות סרף קלאסיות משנות השישים, בתוספת נגיעות מזרח תיכוניות.

 

למה אתם צריכים לראות אותם: חובבי הסרף ימצאו כאן את אחד ההרכבים היותר כיפיים מאז הבאמבי מאלסטרז, ודי בצדק, למען האמת. שכן ההרכב הכבר לא כל כך חדש, לוקח אותנו מהמדבר הצחיח היישר אל קליפורניה העליזה של שנות השישים. סרף הוא תמיד מצרך מבוקש בפסטיבלים, גם אם הוא בסיסי ולא פורץ דרך, וה-RPS סרפרס עושים אותו כרגע טוב יותר מכולם.

 

 גולשי האבן, נייר ומספריים.קפיצה לקליפורניה

 

Wild Oscar

מתי ואיפה: שישי, 13:30, במת הפיל

 

מי ומה: סופרגרופ חדש, על גבול החשאי כמעט, שהרכיב איש הרו מאן אמפייר נדב לזר יחד עם חברים מ-1.2 Many, דראנק מאשין,אומללה, הודנא אפרוביט אורקסטרה וצביקה פורס. הופעתם בפסטיבל תהיה טבילת האש הראשונה שלהם.

 

למה אתם צריכים לראות אותם: כי סופרגרופס הן תמיד דבר מעניין, במיוחד כשהן משלבים נגנים מעולמות הפולק, האלקטרוניקה, הנויז, הג'אז והפרוג. ההרכב של לזר, ליאור אבל, עדן ליברמן, ניצן גולדברג, אוראל תמוז ואילון טושינר נשמעים כמו שילוב בין ג'ק ווייט (על שלל הפרויקטים השונים שלו) לקינג קרימזון, ורק התיאור הזה צריך להספיק כדי לגרום לכם ללכת לראות אותם ולתת צ'אנס להרכב שאולי עוד עתיד לגנוב את ההצגה באטרקציה המדברית.

  וויילד אוסקר. יגנבו את ההצגה?

 

פלורה

מתי ואיפה: חמישי 22:00, במת ה-INDTRONIX

 

מי ומה: פלורה הוא שם הבמה של לירון משולם, זמרת, כותבת, מלחינה ומפיקה, בוגרת האקדמיה למוזיקה בירושלים.

למה אתם צריכים לראות אותם: השילוב בין הרקע הקלאסי של משולם לבין השפעות המוזיקה האלקטרונית נוטים לקחת אותה ואת הקהל שלה למקומות טובים גם אם לא תמיד קלים לעיכול. דמיינו את טורי איימוס פוגשת את רדיוהד ופורטיסהד, מגובה בטקסטים זועמים ואלימים בחלקם. לא במקרה בחר בה אסף אבידן שתלווה בפסנתרה את סיבוב ההופעות לאלבומו האחרון.

 

למה אתם צריכים לראות אותה: מדובר באמנים מוכשרת שלא צריכה יותר ממקלדת ומחשב כדי לרגש. מאחוריה אלבום הבכורה מ-2010 "Happy Today" ואי.פי שיצא לאחרונה, בשם "Everything Is Here" וכרגע העובדה שלא כל באי הפסטיבלים מכירים אותה בשמה היא בגדר פשע. קטן, אמנם, אבל הכל בפלורה קטן.

 

פלורה. לא תמיד קלה לעיכול

 

רייסקינדר ותקופה חשוכה

מתי ואיפה: שישי, 02:00, במת הקוף

 

מי ומה: רייסקינדר, או בשמו האמיתי אסף עדן, לא דומה לאף יוצר שאתם מכירים. טוב, הוא קצת יותר ממזכיר את בק, אבל אין צורך לומר את המובן מאליו. עדן היה עד לפני מספר שנים סולנה של הלהקה הירושלמית "אשכרה מתים" ומי שאהב אותם לא יוכל שלא להשבות בקסמו של הבחור החריג והמעניין הזה.

 

למה אתם צריכים לראות אותו: בגלל שירים כמו "באטמן-פקמן", שורות כמו "מה הקטע עם המוות בקוטג'" או "לך לאן שהכלב לוקח" ושאר משפטים סתומים, שהפכו לסימן היכר של היוצר הצעיר והלא רגיל הזה. אלבומו האחרון "משהו אחר קרה" הופק על ידי רם אוריון, שגם יצטרף אליו על הבמה בפסטיבל, וזו כבר נקודה גדולה לזכותו.

 

רייסקינדר. מה הקטע עם המוות בקוטג'?

 

סאן טיילור מארח את מיקה שדה

מתי ואיפה: שבת, 12:30, במת הפיל

 

מי ומה: Sun Tailor הוא שם הבמה של ארנון נאור, מהאומנים העדינים והמדויקים שפועלים כאן. השפעות בריטיות כבדות (פרי שהות בת חמש שנים באנגליה) ופולק נוגה לרוב, מצאו דרכם אל אלבום הבכורה שלו "Like The Tide" מ-2012, וקרוב יוציא המוזיקאי אלבום חדש ומסקרן, לאחר שהופיע בכל רחבי הארץ.

 

למה אתם צריכים לראות אותו: כי סאן טיילור מצליח לייצר רגעים אינטימיים גם בלוקיישן כמו פסטיבל, והוא עושה זאת טוב יותר מאמנים אחרים. 

 

סאן טיילור. מביא את לונדון למדבר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריק אלון
ניצן חורש וקאט אאוט קלאב. לא לפספס
צילום: אריק אלון
לאתר ההטבות
מומלצים