שתף קטע נבחר

עוטף עזה: הילדים בונים סוכה ורוצים שלום

בקיבוצים חברו יחד לבניית סוכות, אחרי קיץ לא שקט שכלל לחימה פצמ"רים והרוגים. "הילדים כל הזמן שואלים אם זה נגמר", סיפר דני כהן מניר עם

מבצע צוק איתן גרם לתושבים רבים בעוטף עזה לנטוש את הבתים עד יעבור זעם. כעת, כשהשקט שורר מאז סיומו של המבצע הצבאי, התפנו הילדים וההורים לבנות את סוכות החג בתקווה שיהיו אלה סוכות שלום. סיירנו ביישובים ופגשנו תושבים ששמים דגש על ה"ביחד" אחרי תקופה לא פשוטה.

 

קיבוץ ניר עם שבעוטף עזה: "סוכת ניצחון"  

הקיבוץ שעל גבול רצועת עזה ספג פגיעות רבות במהלך מבצע צוק איתן, ואף סוכלה חדירת מחבלים עשרות מטרים ממנו. שם מציינים את החג בסימן ניצחון, ובדשא המרכזי של הקיבוץ נבנתה סוכה ענקית לכלל התושבים והאורחים שצפויים לבלות בו את ימי החג.

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)
 

בתוכנית החג פעילויות רבות, בעיקר לילדים. תושבי הקיבוץ כבר חזרו לשגרה אחרי קיץ מתוח והחג הזה עבורם הוא סימן ניצחון."כל תושבי הקיבוץ נמצאים כאן, יחד, אחרי תקופה לא פשוטה. יש לנו בתוכנית הרבה מאוד אירועים לכבוד החג. כמדי שנה נבנתה סוכה גדולה מרכזית שקושטה על ידי ילדי הקיבוץ והתושבים", אמר מנהל הקהילה של ניר עם, עופר ליברמן.

  

עין השלושה: השמחה גדולה יותר 

בקיבוץ עין השלושה, שננטש כמעט לגמרי במהלך המלחמה, בנו ילדי הגן את הסוכה שלהם. "כל שנה אנחנו מתקינים יחד את הסוכה, הורים וילדים, והשנה המשכנו את המסורת", סיפר דני כהן.

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

"הייתה קצת יותר שמחה אחרי התקופה הקשה הזו. זה עושה גם שמחה לילדים, לחזור לחיים רגילים, להיות ילדים נורמלים. בראש השנה לא היה משהו, ובסוכות אנחנו נחגוג כמו שצריך. אפשר לומר שזו ההתחלה של החזרה לשגרה. פעם ראשונה שמרגישים את אווירת החג. הילדים עדיין שואלים אם זה נגמר, אם אנחנו בהפסקת אש". עמית ויץ מהקיבוץ סיפרה כי "מרגישים את האווירה של האיחוד. הרבה זמן לא היה ככה הרגשה כזאת חיובית וטובה במצב שאנחנו נמצאים".

 

כרם שלום. סוכה מרכזית (צילום: ברוריה קרני הדס) (צילום: ברוריה קרני הדס)
כרם שלום. סוכה מרכזית(צילום: ברוריה קרני הדס)

 (צילום: ברוריה קרני הדס) (צילום: ברוריה קרני הדס)
(צילום: ברוריה קרני הדס)

גם בקיבוץ כרם שלום, שרבים מבתיו נפגעו, בנו סוכה מרכזית. "אנחנו עושים ארוחת ערב מרכזית בסוכה, כמו כל שנה", אמר עמית כספי. "זו מסורת. כל הגברים בונים סוכה ביחד והילדים והאימהות מקשטים את הסוכה יחד. אני מרגיש שהשגרה חזרה לגמרי. החג הזה, מבחינתנו, הולך להיות רגיל. הזמן עושה את שלו, ואנחנו מרגישים שאפשר לחגוג בלי לחשוב או לדון במצב הביטחוני. אבל עדיין יש שקט מתוח. בדגש על שקט. ומתוח. אף אחד לא חושב שזה יימשך לנצח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
בונים סוכה בעין השלושה
צילום: רועי עידן
מומלצים