שתף קטע נבחר

קייטי קוריק - להגיש חדשות ב-15 מיליון דולר

מגישת החדשות הוותיקה עבדה בכל רשתות החדשות הגדולות ברחבי ארה"ב והייתה האישה הראשונה שהגישה לבדה מהדורת חדשות מרכזית. בתפקידה האחרון הרוויחה שכר עתק, שהטאלנטים בארץ יכולים לחלום עליו. כיצד הצליחה העיתונאית בת ה-57 לטפס במדרגות החלקלקות של התקשורת?

חוכמה וכישרון, תעוזה עד חוצפה, ובעיקר היכולת להמציא את עצמה מחדש. כל אלו הביאו את אשת החדשות האמריקנית הוותיקה, קייטי קוריק, למקום שבו היא נמצאת היום. 

 

העיתונאית ושדרנית הטלוויזיה הנאה, בת ה-57, שברה שיאים לאורך 25 שנות הקריירה התקשורתית שלה: גם לאור מספר מקומות העבודה אותם החליפה במהלך השנים, גם בזכות הכותרות שהוציאה ממרואיינים שלה, בהיותה פורצת דרך כשדרנית הראשונה שהגישה חדשות לבד, ובוודאי בתור שיאנית שכר: כמגישה ראשית ברשת CBS הרוויחה 15 מיליון דולר בשנה.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

אולם, הרייטינג אותו הביאה קוריק לרשת החדשות לא הצדיק את החוזה, מה שגרם לממוניה להחליפה ולהשאיר בידיה רק את הנחיית תוכנית הראיונות שלה. לנעליה כמגיש החדשות נכנס סקוט פלי, הכתב הוותיק של 60 דקות, אבל הוא נאלץ להסתפק בשליש משכרה וקיבל 5 מיליון דולר בשנה.

 

קוריק עקפה גם את השדרניות הוותיקות של רשת ABC, ברברה וולטרס ודיאן סוויר, שקיבלו בזמנו 10 מיליון דולר לשנה כל אחת. במקביל לשכר, קוריק שהייתה כאמור מגישת החדשות הראשית הראשונה בארה"ב שהגישה לבדה מהדורת חדשות, הייתה גם ההראשונה שעשתה זאת בכל שלוש הרשתות הגדולות. רשת CBS הפכה למודל עבור רשתות החדשות האחרות, כולל בישראל, שלא חששו עוד להניח את הגשת החדשות המרכזית בידי אשה אחת בלבד.

 

המעברים בין רשתות החדשות

קוריק פצחה בקריירה הטלוויזיונית שלה ב-1979, מיד לאחר שסיימה את לימודי הקולג' באוניברסיטת וירגי'ניה. מאז ועד היום עבדה בכל תחנת חדשות אפשרית: NBC, ABC, CNN ו-CBS. ב-1980 החלה לעבוד במערכת החדשות של ערוץ ABC בוושינגטון ועזבה את הערוץ כשמונתה לעורכת חדשות ב-CNN.

 

4 שנים לאחר מכן עברה לתפקיד כתבת בתחנה מקומית של NBC במיאמי, תפקיד אותו עזבה לאחר שנתיים. ב-1986 שימשה כתבת בתחנה מקומית של NBC בוושינגטון, תפקיד שאותה מילאה במשך שנתיים. ב-1989 נבחרה להגיש את מהדורת החדשות של NBC. את הפריצה הגדולה שלה עשתה ב-1991, כשהחלה להגיש את תוכנית הבוקר 'today' של הרשת. זאת בעיקר בשל הראיונות שהעניקו לה אישים בולטים מתחום הפוליטיקה והבידור ברחבי העולם.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

היא ראיינה את הנשיאים האמריקנים, החל מג'רלד פורד ועד ביל קלינטון וכן את את ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר. קוריק זכתה בראיון הראשון שהעניקה הסנטורית הילרי קלינטון. שמה של קוריק, כמגישה הבלונדינית והאמפטית של 'טודיי' ב-NBC, כבש יותר ויותר, למרות שמעולם לא עשתה הנחות למרואייניה ולא היססה להכניס אותם לפינות הלוחצות ביותר. הצלחה זו הובילה אותה לעשיית הסוויץ', ולאחר 7 שנים ב-NBC, עברה למחלקת החדשות של CBS.

 

הפילה את שרה פיילין והעלתה את אובמה

ב-CBS הגישה מהדורות חדשות, ובמקביל הכינה והגישה כתבות לתכנית '60 דקות'. היא זוהתה כמגישה דעתנית, שאינה מהססת לשאול שאלות קשות ואף מביכות את המרואיינים שלה, ביניהם הנשיא ג'ורג' בוש הבן, מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליסה רייס, ואף ציפי לבני.

 

ב-2009, בתוכנית הראיונות המקוונת השבועית שלה, 'קייטי קוריק', ראיינה גם את מישל אובמה ובנימין נתניהו. באופן שיטתי הוכיחה קוריק איך בפנים מחייכות וגוררות אמפטיה היא יכולה להרים או להפיל אדם.

 

הדוגמא שהזכורה ביותר היא ללא ספק הראיון שערכה עם שרה פיילין, המועמדת הרפובליקנית לתפקיד סגנית הנשיא של המתמודד ג'ון מקיין, לקראת הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2008 . היא  ליוותה את פיילין במשך כמה ימים וקיבלה ממנה תשובות, אותן בוודאי היתה רוצה פיילין לשכוח. ברגע מפורסם ובלתי נשכח, שאלה קוריק את פיילין איזה עיתונים היא קראה כדי לקבל מידע לגיבוש האג'נדה הפוליטית שלה, ופיילין השיבה 'את כולם', אבל לא הצליחה לנקוב בשם של אף לא עיתון אחד.

פיילין במהלך קמפיין הבחירות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פיילין במהלך קמפיין הבחירות(צילום: EPA)

במהלך הראיון חשפה קוריק חוסר ידע נוסף וחולשות שלפיילין, שהשיבה על השאלות בבלבול בין מושגים בסיסיים ובצורה מעוררת גיחוך. תוצאת הראיון לא איחרה להגיע. אם לפניו עלה מקיין בסקרים בזכות פיילין ואף סגר את הפער למול אובמה, הרי שבעקבותיו ובעקבות פגיעה קשה בתדמיתה של פיילין, הושלך מקיין הושלך אחור בסקרים למול אובמה והפסיד את הבחירות.

 

בינואר הנוכחי ערכה קוריק ראיון שערורייתי נוסף, הפעם את ברן קוקס, הידועה בעיקר בזכות דמות הטרנסג'נדרית שגילמה בסדרת הדרמה 'כתום זה השחור החדש' ובשל פעילותה למען זכויות הקהילה הטרנסגנ'דרית. קוריק שאלה את קוקס במהלך הראיון שאלות על אברי מינה ועל הניתוחים שעברה, עד שקוקס השיבה לה בין היתר: "העיסוק במעבר ובניתוחים מחפיץ אנשים טרנסג'נדרים, ואנחנו לא זוכים להתמודד עם חווית החיים האמיתית שלנו". קוריק זכתה לביקורת שלילית וקשה על התשאול ה'פולשני' שלה.

 

אלא שאז טעתה קוריק בדרך. ה'קוצים' במקום עליו נהוג לשבת הציקו לה שוב, והיא עזבה את CBS ועברה לרשת ABC, בה מונתה לכתבת למשימות מיוחדות. כוכבה לא זרח ברשת זו כלל.

 

אחרי 25 שנה - ניצחון האינטרנט על הטלוויזיה

הישועה הגיעה בדמותה של מריסה מאייר, מנכ"לית 'יאהו', שמינתה את קוריק בנובמבר 2013 לג'וב הנוכחי שלה, 'מגישה עולמית' של פורמט החדשות של 'יאהו', והביאה את האייקונית קוריק שוב להמציא את עצמה מחדש. בתפקיד זה אמורה קוריק להוביל צוות כתבים, שיסקרו את האירועים והאנשים המעניינים בעולם. במסגרת תפקידה הפכה קוריק לפנים של פורטל החדשות של יאהו, כחלק מהמהלך לחזק את הפורטל כיצרן תוכן מוביל. חצי שנה לאחר המינוי עוד המשיכה קוריק להנחות את תוכנית האירוח היומית שלה ב-ABC.

 

לאחר המינוי אמרה מאייר: "תמיד כיבדתי את קייטי על גישתה הרגישה והכריזמטית לעיתונות, שהביאו לראיונות פורצי דרך עם מנהיגים וקובעי דעת קהל". אמנם עלות שכרה של קוריק לא ידוע בוודאות, אבל יש לשער שמאייר, שמרוויחה כמנכ"לית יאהו עשרות מליוני דולרים בשנה, לא קיפחה את קוריק.

קוריק יחד עם ראש עיריית ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג (צילום: AP) (צילום: AP)
קוריק יחד עם ראש עיריית ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג(צילום: AP)

וקוריק? נכון להיום היא משמשת בתפקידה זה. "תמיד התעניינתי במה שקורה באינטרנט וברשתות החברתיות וחיפשתי דרך להשתלב בעולם הזה. אני אוהבת לחיות את ההווה ולא את העבר, והימים בהם אנשים קיבלו את החדשות שלהם מהטלוויזיה נגמרו. מריסה ואני פיתחנו יחסים אישיים, אנחנו מדברות באותה השפה", אמרה לאחר המינוי. ימים יגידו אם אכן צדקה במעברה לאינטרנט, בעיקר ביכולת השפעתה על קביעת סדר יום וראיונות פורצי דרך.

 

ומה בישראל?

נדמה שהטענה שאיכות ההגשה בטלוויזיה היא זו שמובילה לרייטינג הגבוה כבר אינה עומדת במבחן הזמן. ב-2005 רשמו חדשות 10 שיאים בעלויות השכר לטאלנטים של אותו הזמן: יעקב אילון קיבל 191 אלף שקל בחודש, מיקי חיימוביץ' קיבלה 184 אלף בחודש, ודני רופ, החזאי של המדינה  - 109 אלף שקל, חוזים שהיו תקפים עד 2006. זאת בזמן שבאותה תקופה הפסיד הערוץ כ-2 מיליון דולר בכל חודש, והטאלנטים של החדשות הרוויחו משכורות גבוהות כמעט ב-25% מטאלנטי החדשות של ערוץ 2.

 

מאז זרמו הרבה מים עכורים בחדשות 10. הערוץ נמצא תחת סכנת סגירה וההפסדים נותנים את אותותיהם בשכר מגישי החדשות. חיימוביץ' כבר איננה עוד בערוץ 10, ונכון לעכשיו, אם יונית לוי מרוויחה קרוב ל-100 אלף בחודש, הרי שתמר איש שלום, מגישת חדשות 10, מרוויחה כמחצית משכרה של לוי, כ-45 אלף בחודש. עם זאת, איש שלום הצליחה להעלות את הרייטינג של חדשות 10 ולצמצם את הפער בינן לבין חדשות 2, בעיקר לאחר עזיבתו של אילון את ערוץ 10, כשהחלה להגיש לבד את המהדורה המרכזית בסוף אפריל 2012.

 

גם המגישות אושרת קוטלר וטלי מורנו מרוויחות כמה עשרות אלפי שקלים בחודש. גאולה אבן, כשהגישה את מהדורת החדשות בערוץ 1, גם היא הרוויחה על פי מקורות כ-70 אלף בחודש. כל המספרים האלו אינם מזכירים במשהו את עלות שכרה של קוריק בשעת שיאה בטלוויזיה וגם לא היום.

 

מה שמסתמן מכל הנ"ל הוא, שאם רצון קברניטי רשתות החדשות השונות בטלוויזיה להעניק לצופים תחושות ביטחון ונאמנות בזכות המגישים, הרי שהם נותנים את המושכות לכך בידי המין הנשי, שיותר ויותר משתלטות על המדיה החדשותית ובכללותה על הגשת החדשות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים