שתף קטע נבחר

מדינות איסלאמיות בכנס להצגת כיפת ברזל

ישראל תציג לראווה בגני התערוכה את המערכת שכיכבה ב"צוק איתן". גם מלזיה ואינדונזיה, שלא מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל, יקבלו הצצה

אחרי ההצלחה המרשימה במבצע צוק איתן, תציג מדינת ישראל לראווה את כיפת ברזל במסגרת כנס בטחון המולדת השלישי (HLS) שייערך בתחילת השבוע בגני התערוכה בתל אביב. לאירוע הגדול צפויים להגיע עשרות שרי הגנה, פנים, בטחון פנים, 35 מפכ"לי משטרה וראשי ביון מכל העולם, ובהם גם כאלה שאינם מקיימים יחסים דיפלומטיים עם ישראל.

 

סוללת כיפת ברזל. ההצלחה עשתה את שלה (צילום: משרד הביטחון) (צילום: משרד הביטחון)
סוללת כיפת ברזל. ההצלחה עשתה את שלה(צילום: משרד הביטחון)

את הכנס, שיימשך ארבעה ימים, יזמו וארגנו מכון היצוא בשיתוף עם משרד הכלכלה, משרד החוץ, סיב"ט-משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים, משטרת ישראל והמטה הקיברנטי במשרד ראש הממשלה. מטרתו להציג את היכולות הישראליות בתחומים המרכזיים בתחום בטחון המולדת: מודיעין, לוחמה בטרור ומניעת פשיעה, ניהול והיערכות למצבי חירום, הגנה על תשתיות קריטיות והגנת סייבר. לכנס יגיעו 13 שרי בטחון, הגנה, בטחון פנים ופנים מתוכם שישה מאפריקה, הודו, אזרבייג'אן, וייטנאם, ספרד וצ'כיה. גם ראשי מוסד ושב"כ ממספר מדינות באירופה צפוים להגיעם, כמו גם מספר נציגים ממדינות שאינן מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל כמו אינדונזיה ומלזיה.

 

האורחים יקיימו מפגשים עסקיים מתואמים מראש עם חברות ישראליות ויסיירו בתערוכה מקצועית, שבמסגרתה יוצגו פתרונות חדשניים של 90 חברות ישראליות. בין החברות המשתתפות בתערוכה יהיו התעשייה האווירית, רפאל, אלביט מערכות, ורינט, מגל, תמר, קבוצת מר ועוד, ובמקביל יציגו בתערוכה יציגו גם המשרד לביטחון הפנים, משטרת ישראל, שב"ס וכיבוי אש.  

קונסולי הכבוד על רקע כיפת ברזל (צילום: שלומי אמסלם) (צילום: שלומי אמסלם)
קונסולי הכבוד על רקע כיפת ברזל(צילום: שלומי אמסלם)
 

יו"ר מכון הייצוא, רמזי גבאי, סיפר כי בשנת 2013 הושקעו גלובלית בתחום בטחון המדינה כ-215 מיליארד דולר,

ובתוך שמונה שנים צפוי הסכום להאמיר לכ-344 מיליארד. "היקף היצוא של החברות הישראליות בתחום נאמד בכ- 1.2 מיליארד דולר. בשנים האחרונות אנו עדים למגמת צמיחה בתחום אבטחת הסייבר, בזכות הופעתן של מאות חברות הזנק המספקות פתרונות מגוונים ויצירתיים לעולם זה. על פי ההערכות, היקף יצוא שוק הסייבר הישראלי הסתכם בשנת 2013 בכ- 2.5 מיליארד דולר", הוא אומר. "מטרת הכנס היא להמשיך ולבסס את מיצובה של ישראל כמותג עולמי מוביל בתחום ביטחון המולדת, הן טכנולוגית והן מבצעית, תוך הבלטת היכולות הישראליות והניסיון שנצבר בארץ בהתמודדות מול מגוון איומים".

 

יוני פלד, מנהל המחלקה הכלכלית במשרד החוץ, הוסיף כי הרצון לפתוח את השוק למקומות חדשים הושם דגש על הבאת אורחים מאפריקה. "הכנס הזה שהפך לשם דבר בעולם בתחום הגנת המולדת", ציין.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כיפת ברזל. הרשימה
צילום: AFP
מומלצים