שתף קטע נבחר

"80 ניתוחי עיקור ב-5 שעות": 10 הודיות מתו

במסגרת מאמצי הרשויות בהודו לשלוט ביילודה קיבלו עשרות נשים מענק כספי כדי שיעברו ניתוח לקשירת חצוצרות בבית חולים ארעי שהוקם למטרה זו. יומיים לאחר הניתוחים, חלו יותר מ-20 מהן. עשר מתו ו-14 במצב אנוש

רשלנות רפואית חמורה בהודו : עשר נשים מתו ו-14 מאושפזות במצב אנוש בעקבות ניתוחי עיקור שעברו בבית חולים שדה ממשלתי שהוקם למטרה זו במדינת צ'האטיסגאר. כך מסרו היום (יום ג') גורמים רשמיים במדינה. בעיתון "גרדיאן" הבריטי דווח כי הרופא המנתח בבי"ח הארעי ביצע 80 ניתוחים תוך חמש שעות.

 

עוד חדשות בעולם :

מקלטם של ילדי יוהנסבורג - סטודיו לריקוד

סוריה, עיראק - ועכשיו לוב. מדינת דאעש גדלה

מבוכה דיפלומטית: פוטין כיסה אשת הנשיא

בלב מדינה איסלאמית: אלף טרנסג'נדרים צעדו

 

הנשים חלו אתמול יומיים לאחר שעברו ניתוח בבית החולים הארעי המכונה "מחנה לתכנון המשפחה" שהוקם בכפר. מדינת צ'האטיסגאר ומדינות נוספות בהודו עורכות "מחנות" מסוג זה באופן תדיר במסגרת מאמצי הרשויות לשלוט ביילודה הגבוהה במדינה.

 

 

"מדובר במקרה רציני של רשלנות. זה מצער", ראש המדינה ראמן סינג אמר לעיתונאים. לדבריו, ארבעה פקידים הושעו ונפתחה חקירה בנושא. הגורם למקרי המוות טרם ידוע, אך גורמים רשמיים אמרו כי הם בודקים כמה תרחישים, בהם אפשרות שציוד הניתוחים היה מזוהם.

 

83 נשים עברו ניתוח קשירת חצוצרות לקרוסקופי במחנה וקיבלו תמריץ כספי על סך 1,400 רופי (23 דולרים), סיפר ראש מחלק הבריאות בבילספור שבצ'האטיסגאר. עובדי הרפואה קיבלו 200 רופי (3.25 דולרים) עבור כל אישה שהצליחו להביא למחנה.

 

התקרית מטילה צל שחור על כהונתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי, שהבטיח להחיל רפורמות במערכת הבריאות במדינה. מודי, שמפלגתו היא השלטת בצ'האטיסגאר, הביע היום את דאגתו לנוכח הטרגדיה. גורמים במפלגת האופוזיציה "הקונגרס" דרשו לפטר את שר הבריאות ואת ראש מדינת צ'האטיסגאר.

 

מקרי מוות בעקבות ניתוחי עיקור אינם בעיה חדשה בהודו, שבה יותר מ-4 מיליון ניתוחים מסוג

זה בוצעו במהלך השנים 2014-2013. בין השנים 2009 ל-2012, שילמה הממשלה פיצויים למשפחות קורבנות ב-568 מקרי מוות שנבעו מהניתוחים.

 

מתנגדי מערך הניתוחים ב"מחנות" חוששים כי מתן תשלום לנשים כדי שיעברו את הניתוח מסוכן מכמה בחינות. "התשלום נעשה בדרך של אילוץ או כפייה, במיוחד אם מדובר בקהילות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך", טוענת קרי מקברום, מנהלת יוזמת זכויות לפריון בארגון זכויות אדם הפועל בניו דלהי. לדבריה, לעתים קרובות הטיפול במחנות אלה לקוי והניתוחים מבוצעים בתנאים לא היגייניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשים קיבלו מענק כספי כדי לעבור את הניתוח
מומלצים