שתף קטע נבחר

העיר עם זיהום האוויר הגבוה ביותר - חיפה

דו"ח המשרד לאיכות הסביבה על פליטות המזהמים ב-2013, הכולל לראשונה גם תחבורה, דירג את תל אביב במקום השני, את המועצה האזורית תמר שלישית ואת ירושלים רביעית. מה העלה את תל אביב לצמרת למרות שאינה עיר תעשייה כבדה, וכיצד אשדוד שיפרה את מיקומה?

העיר עם פליטות הזיהום הרבות ביותר ב-2013 היא חיפה. כך עולה מדו"ח שפרסם המשרד להגנת הסביבה על נתוני פליטות החומרים המזהמים של כל המפעלים לשנת 2013. במשרד מציינים כי זוהי הפעם הראשונה שבה מפורסם דירוג הערים עם פליטות הזיהום באופן הכולל גם את זיהום האוויר מתחבורה. עוד נמסר כי חיפה מדורגת במקום הראשון, אף שזיהום האוויר בה ירד בכמעט שליש ב-2013.

 

לכותרות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה

 

 

דירוג הערים המזוהמות - צפו בדיון באולפן 

 

פליטות החומרים המזהמים - כולל זיהום מתחבורה - העלו את תל אביב למקום השני בדירוג מבין הערים המזוהמות. במקום השלישי מדורגת המועצה האזורית תמר, בעקבות פעילות התעשייה הכבדה במישור רותם ומפעלי ים המלח הנמצאים בתחומה.

 (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
(צילום: מוחמד שינאווי)
 

ירושלים דורגה במקום הרביעי, בעיקר עקב זיהום מתחבורה.

 

ירידה בזיהום בעקבות המעבר לגז

מהנתונים עולה כי זיהום האוויר בשנת 2013 ירד בכל הארץ לעומת שנת 2012 בשיעורים הבאים: תחמוצות הגופרית הנפלטות לאוויר ירדו ב-19%, כמות החלקיקים הנשימים הקטנים מגודל של 10 מיקרון ירדו בכ-40%, ותחמוצות חנקן - המזהם הפוגע בדרכי הנשימה - ירדו בשיעור של 16%.

 

במשרד מציינים כי הפחתת זיהום האוויר, בין השאר באזור העיר אשדוד, התאפשרה בעקבות המעבר של התעשייה ותחנות הכוח לשימוש בגז טבעי ולנוכח דרישות המשרד להגנת הסביבה להפחתת זיהום אוויר כתנאי לאישור פעילותם של מפעלים.

 

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, דוד לפלר, אמר: "הנתונים מצביעים על ירידה חדה בזיהום האוויר לעומת השנה הקודמת לה וזאת הודות לשימוש בגז הטבעי ולפעולות שלנו מול התעשייה שהביאו לשימוש בטכנולוגיות המתקדמות והירוקות. כדי שהאוויר יהיה נקי, יש לשלב זרועות עם כלל הגופים ובראשם גם האחראים על התקציבים".

 

לצפייה ברשימה המלאה

 

במשרד מציינים כי ניתן לצפות בנתונים המתייחסים לפעילות המפעלים בשנת 2013 באתר המשרד ולאתר כל מפעל במפה, או בהתאם לענף הפעילות שלו או לפי שמו. כמו כן ניתן למצוא באתר נתונים על פליטות מ-497 מפעלים ועסקים בתחומי התעשייה, החקלאות, השפכים והפסולת המסוכנת והלא מסוכנת.

 

מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "הנתונים הגיעו לתקשורת ולא לרשויות המוסמכות, מה שגורם לחשוב שהמשרד להגנת הסביבה הוא פרשן לענייני זיהום ולא אומר מה הוא מתכוון לעשות בנדון. 

 

"נציין שכל סקר חדש שיוצא, מציין ירידה דרסטית בכמות פליטות המזהמים ביחס לשנים קודמות, וזאת עקב עבודה מאומצת של כלל הגורמים הכוללים את הארגונים הירוקים ואגד ערים לאיכות הסביבה, אך בעיריית חיפה על מנת לפצות על אוזלת יד ממשלתית בטיפול בנושא, הכריזו שלשום על תקנת חירום בה הם יפקחו על פעילות ביקורות הפתע של המשרד שבוצעו בצורה חלקית, וכמו כן יופעל מערך ניטור מתקדם עם משרד הבריאות.

 

"למרות הירידה המאסיבית היחסית בכמות הזיהום אל מול שנים עברו, העבודה עוד רבה. לא נרשה למשרד להשאיר אותנו ואת הארגונים הירוקים בודדים בחזית במלחמתנו העיקשת, שגם תנצח בסופו של דבר נגד המזהמים".

 

בהכנת הידיעה השתתף עמיר בן-דוד, ידיעות אחרונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים