שתף קטע נבחר

אל תצפו: לנה דל ריי נאנסת, ג'קסון נוגע בעצמו

ניקי מינאז' זעזעה אתכם בקליפ ה"נאצי"? ומה עם מרילין מנסון מסניף ומקיא, מדונה מתנשקת עם ישו שחור ומבעירה צלבים, מייקל ג'קסון שובר חלונות והשערורייה החדשה - אונס. קבלו את הקליפים שהלכו רחוק מדי

בשבוע שעבר זעקה הרשת לשמיים לאחר יציאתו של קליפ "פרובוקטיבי" של הזמרת ניקי מינאז', שגרם לרבים מצופיו לצווח בהיסטריה, משל היו חתולים שרגליהם נדרכו על ידי נעל צבאית. הקליפ, שהציג שימוש באתסטיקה כמו-נאצית, עורר את זעמם של רבים על הזמרת, וזו מיהרה בהמשך להתנצל וקצת להסיר מעצמה אחריות על הווידאו שמלווה את שירה.

 

עוד לא הספקנו להירגע ממינאז' וכבר צץ לו קליפ בעל פוטנציאל נפיצות גבוה, בדמותו של "Sturmgruppe 2013 Reel", סרטון שעלה לרשת ביום חמישי ומאחוריו מרילין מנסון (שעוד יחזור אלינו בהמשך), בו נראית ארוחת ערב שמאבדת שליטה והופכת לזירת אונס ברוטאלית, כשהנאנסת היא הזמרת לנה דל ריי. ההיסטוריה של הווידאו-קליפים רצופה ילדים סוררים, סרטונים שבחרו ללוות שיר של אמן באמירה, מסר או סתם התרסה ובסופו של דבר עוררו עניין או מהומה שנופחו מעבר לכל פרופורציות.

 

 

"Black Or White" - מייקל ג'קסון פנתר שחור

לא, תוציאו לעצמכם מהראש את הסצינה של מקולי קאלקין הצעיר, שדלת חדרו נטרקת בחוזקה על ידי אביו והתמונה הממוסגרת של מלך הפופ שבחדרו מתנפצת לרסיסים. ובאותה נשימה אתם מוזמנים להדחיק גם את סצנת חילופי הפרצופים החביבה מסוף הווידאו. כשהקליפ ל-"Black Or White" יצא ב-1991 הוא עורר הדים ולא מעט תרעומת, בעיקר בשל הקטע שמופיעו בסופו, בו נראה פנתר שחור אשר הופך, באמצעות אפקטים פורצי דרך לתקופה, למייקל ג'קסון. מכאן מתחיל הזמר בריקוד מיני למדי, במסגרתו הוא מסרב להרפות ממפשעתו ואף פותח בהתלהבות את רוכסן מכנסיו.

 

 

בהמשך פוצח ג'קסון בהרס שמשות והשחתת כלי רכב, אותם הסביר מלך הפופ (לאחר התנצלות) כאקטים אלימים שמייצגים אינטיסקנטים חייתים של פנתר שחור. הגיוני. הקטע הזה מהקליפ נאסר להקרנה בזמנו, וגם היום - למעלה משני עשורים אחרי שיצא, ניתן לראות אותו בערוצי מוזיקה שונים - בעיקר בין 1 ל-4 לפנות בוקר. למרות הדרמה הגדולה יש מי שידעו לקחת את הקליפ בפרופורציות הנכונות כבר בזמן אמת - כמו למשל פיל קולינס וחבריו לג'נסיס, שצלמו גרסה פארודית משלהם לסצנה המדוברת.

 

"Like A Prayer" - מדונה מסתבכת עם האפיפיור

כשחושבים על זה, אפשר לבסס כתבה שלמה רק על הקליפים השנויים במחלוקת שהוציאה מדונה לאורך השנים. מי שביססה קריירה שלמה על פרובוקציות ויריקה על מוסכמות חברתיות ודתיות ידעה לא מעט צנזורה בחייה, בקליפים כמו "Justify My Love" או "American Life", אבל אין ספק שאף אחד מהם לא השתווה לסערה שחולל ב-1989 הקליפ המושמץ ל-"Like A Prayer", שזכה לכבוד נדיר בדמות גינוי של הוותיקן על האופן בו הציג סמלים קתולים. אבל מה שמתחיל בעולם הדת זולג לעתים רבות לעולם הקפיטליסטי (כמו אז כמו היום), ובעקבות ההיסטריה המיותרת שחולל הווידאו החליטה "פפסי" לוותר על שירותיה של מדונה כפרזנטורית של החברה ובליוויו של השיר את הקמפיין החדש שלהם.

 

 

אז מה בעצם קרה שם שזעזע את נפשם הרכה של אנשי הכנסייה הקתולית? ובכן, האגדה מספרת שמדונה רצתה לחולל מהומה באמצעות קליפ על זוג בין גזעי שנטבח על ידי ה-KKK. לאחר מספר שינויים הפך הקליפ לאורגיית כנסייה ששילבה ישו שחור, אש, צלבים בוערים, סמלים נוצרים בקונוטציות מיניות ו-אבוי, אהבה בין גבר שחור לאישה לבנה. כאמור, "פפסי" מיהרה לנתק קשריה עם מדונה, קבוצות דתיות קראו להחרמת הקליפ, ובשלב מסוים אפילו האפיפיור בכבודו ובעצמו נכנס לסיפור והחליט כי הוא אוסר על כל הופעה של מלכת הפופ באיטליה. התוצאה - יחסי ציבור אדירים לקליפ די בינוני, ופרס "בחירת הקהל" בטקס פרסי MTV של אותה השנה, אשר במעמד קבלתו הודתה הזמרת לפפסי על כל הבלגן.

 

כל קליפ שמכיל צליבה

ואם כבר בהיסטריה דתית עסקינן, לעתים נדמה שכל מה שקליפ צריך כדי לעורר פרובוקציה הוא לפלרטט עם אייקונוגרפיקה דתית. "Heart Shaped Box" של נירוונה או "Hate Me Now" של נאס הם בדיוק כאלו: סרטונים שעוררו עליהם את חמתם של אלו שלא מוכנים שיגעו להם בסמלים הרוחניים, ולעזאזל עם מושגים תלושים כמו אמנות, סובלנות, אהבת אדם או התנהגות נאותה.

 

  

האחרון, אגב,הוביל למלחמת ראפרים קטנה, כאשר לאחר שהוצג לראשונה עם דמויותיהם של נאס ושל הראפר פי דידי נצלבות, פרץ פאפי (שביקש מנאס להסיר את הופעתו מהקליפ) למשרדו של סטיב סטאוט, מנהלו של נאז, וחבט בראשו עם בקבוק שמפניה. בשם הדת, כמובן.

  

"Pagan Poetry" - הצד הסקסי של ביורק

מחטים, פירסינג ועירום - כל אלו הפכו את "שירה פגאנית" של הזמרת ביורק מ-2001 לחגיגה עבור חובבי הגור והאירוטיקה, ולשיקוץ עבור אחרים. במאי הקליפ ניק נייט תיאר את המתרחש בסרטון כ"אישה המכינה עצמה לנישואין ולמאהב שלה", אך כצפוי, החבר'ה הנאורים ב-MTV החליטו לאסור את שידורו של הקליפ בערוץ. למרות זאת, מדי פעם הם בוחרים להציג אותו בתוכניות מצעדים כמו "20 הקליפים השערורייתיים ביותר".

 

 

אגב, כשנשאל נייט האם שלל האקטים המיניים המרומזים בקליפ הם בכיכובה של הזמרת עצמה, ענה הבמאי: "רציתי להפשיט אותה. למעשה ביורק סקסית, יצרית ונשית למדי ורציתי להראות את הצד הזה שלה, שלא בא לידי ביטוי בקליפים. נתתי לה מצלמה וביקשתי שתצלם בעצמה את הסצנות האינטימיות שלה. היא ביקשה שאצלם סרט על חיי האהבה שלה, אז פשוט אמרתי לה 'צלמי בעצמך את חיי האהבה שלך'".

 

"Sex Dwarf" של סופט סל - נאסר לשידור בבריטניה

כשלהקת הסינת'-פופ הבריטית סופט סל הוציאה ב-1981 את הקליפ הרשמי לשיר "Sex Dwarf" סביר להניח שחבריה תיארו לעצמם שהוא יחולל מהומה לא קטנה. אחרת קשה להסביר מדוע הם שילבו בו עירום נשי וגברי, מסורים חשמליים, גושי בשר וגמד בתלבושת S&M. כל אלו השתלבו לכדי אורגיה מדממת ענקית, בהשתתפות שלל טיפוסים ביזאריים מסצנת החלונות האדומים של סוהו. מיד עם צאתו זכה הקליפ לקבלת פנים צווחנית במיוחד, ועד מהרה החליטו השלטונות הבריטים לאסרו לשידור.

 

  

הבמאי טים פופ (שעבד גם עם ניל יאנג, סוזי אנד דה באנשיז ושלל קליפים של הקיור) ברח לספרד כתוצאה מהשערורייה שעורר, ולצד האשמות כי הם כולאים גמדים בבתיהם נאלצו חברי סופט סל להתמודד עם עיניהן הבולשות של אנשי חברת התקליטים שלהם, שהקפידו לפקח על הקליפים שליוו את שירי הלהקה מאז. "היה מאוד כיף לעבוד על הקליפ הזה", סיפר הבמאי פופ (שבמהלך הצילומים השליך על משתתפי הסרטון שלל תולעים וזוחלים אחרים, כדי להעצים את הבעות האימה שעל פניהם), "אבל בואו נודה בזה - לשיר קוראים 'גמד סקס'. מה רציתם שאראה שם, תלמידי בית ספר בלימודי יום ראשון?"

 

"Born Free" של M.I.A - "זה רק קטשופ"

גם כשחשבנו שאי אפשר באמת להדהים או לזעזע את דור האינטרנט, באה לה M.I.A והצליחה להטריד לא מעט מצופי הקליפ של "Born Free". על אף כי זכה לשבחי המבקרים, "נולד חופשי" הוסר מיוטיוב כבר ביום צאתו, בעיקר בשל היותו מפגן באורך תשע דקות של התעללות והוצאה להורג של ג'ינג'ים בבימויה של רומיין גרווז.

 

 

הקליפ התיימר לייצג את בעיותיהן של קבוצות מיעוטים ברחבי העולם ויתכן שגם הצליח בכך, אך בדרך עורר את זעמן של לא מעט קבוצות אוכלוסיה נוספות שחזו בו – כנראה בגלל רמות האלימות והתחמושת שהוא מכיל. "זה היה רק דם מזויף וקטשופ, ואנשים לוקחים את זה קשה יותר מאשר סרטוני הוצאות ההורג מסרי לנקה", אמרה הזמרת בתגובה להיסטריה. על אף השערוריה שיצר, ואולי בגללה, הצליח הווידאו להעלות למודעות נושאים כמו כוח צבאי, אלימות וברוטאליות ממוסדת בחסות חוק.

 

מרילין מנסון (לא) קדוש

נובמבר 2003. מלון "סאנסט טאואר". קליפורניה. הזמר מרילין מנסון והבמאית אסיה ארגנטו (בתו של אמן סרטי האימה האיטלקי דריו ארג'נטו) נפגשים לסשן של יומיים, לצילומי הקליפ לשיר "קדוש" של מנסון, מתוך האלבום "The Golden Age Of Grotesque". נאמן לשמו של האלבום בו הוא מופיע, "Saint" הוא חגיגה שכולה עירום, מין, נוזלי גוף, הפרשות קיבתיות, דם, סמים וחתכים עמוקים.

 

 

ברגעים מסוימים בקליפ ניתן לראות את מנסון מסניף קוקאין, באחרים הוא רוכן מעל אסלה ומקיא לתוכה את נשמתו. לא פלא, אם כן, שהווידאו נאסר לשידור בכל פלטפורמה אפשרית - כולל הלייבל בו יצא, והופץ רק כתוספת ב-DVD שהוציא המוזיקאי. ביפן, אגב, עבר הקליפ עריכה משמעותית, לאור חוק שלא מאפשר הצגת איברי מין נשיים בתקשורת. תועבה.

 

"Smack My Bitch Up" - הקלאסיקה של הפרודיג'י

אחד הקליפים הראשונים שקופצים לראש כשחושבים על כאלה שעשו רעש הוא "לחבוט בכלבה שלי" של להקת הפרודיג'י מ-1997. במבט לאחור נראה שהסרט הקצר של הבמאי השוודי ג'ונאס אקרלונד הקדים את זמנו במונחי פמיניזם ושוויון בין המינים, שכן הוא העיז להעלות את האפשרות שגם נשים יכולות להתפרע, להסניף, להזריק ולהרביץ.

 

 

הארגון הלאומי למען נשים "NOW" גינה את הקליפ מיד כשיצא, והאשים אותו במיזוגניה ועידוד אלימות נגד נשים. בעקבות כך נאסר הסרטון לשידור בבריטניה, אך MTV החליטו לשדרו למרות זאת - בעיקר בשעות הלילה. למרות ההתנגדות, היו שחשבו שהקליפ סופסוף מציג אלימות מצד נשים, נושא שלא זוכה לתהודה רבה במיוחד. בעשור האחרון זכה הווידאו בתואר "הקליפ השערורייתי ביותר בהיסטוריה של MTV", וכבר בשנת צאתו זכה בטקס פרסי הערוץ בקטגוריית "פריצת הדרך". גם היום, 17 שנה לאחר שיצא, נחשב הווידאו לאחד המוצלחים בז'אנר, ולמשתתף חובה בכל כתבת "קליפים שגרמו גם לצרכני חדשות וסרטונים של דעא"ש לזעוק חמס".

 

ומאיזה קליפ אתם נחרדתם? זעזעו אותנו בטוקבקים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים