שתף קטע נבחר

"רבע מהצעירות חוות אלימות ברשת"

סקר חדש מגלה כי נשים מרגישות פחות בטוחות מאי פעם כשהן גולשות ברשתות החברתיות באינטרנט. הרוב המכריע סבלו מפגיעה כזו או אחרת על ידי אדם זר ומדוע הרשת גורמת לחשש דווקא אצל נשים דתיות?

רשת האינטרנט הופכת לזירה אלימה יותר כלפי נשים ישראליות - כך עולה מסקר שנערך על ידי איגוד האינטרנט וחברת TRI. בסך הכל 15.7 אחוזים מהנשים חוו אלימות ברשת בשנתיים האחרונות, כאשר בקבוצת הגילים 25-34 השיעור עולה ל-25.5 אחוזים.

 

כמו בעולם האמיתי (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
כמו בעולם האמיתי(צילום: Shutterstock)

 

הסקר נערך בקרב 502 נדגמות בגילאי 18 ומעלה והתוצאות שלו מוצגות היום (ג') בכנסת בדיון לציון יום המאבק באלימות נגד נשים, בוועדה לקידום מעמד האישה. "ממצאי המחקר מעידים על כך שהרשת תופסת את המקום המפוקפק של האלימות בשיעורים שמתקרבים לעולם הפיזי", אמר ד"ר אריה רותם שערך את הסקר, "מעניין לראות שאחוז גבוה יותר של דתיות וחרדיות תופסות את הרשת כאלימה יותר מאשר החיים הפיזיים".

 

חושפים פרטים אישיים ותמונות

40 אחוז מהנשאלות אמרו שנשים חשופות יותר לביטויי אלימות ברשת מאשר בעולם האמיתי, כאשר השיעור עולה ל-50 אחוז בקרב נשים דתיות וחרדיות. כמעט שליש מהנשים חוו חשיפה של תמונות או של פרטים אישיים שלהן. 74 אחוז מהנשים שנפגעו ברשת העידו כי אדם זר פגע בהן. 68 אחוזים מהנשים לא דיווחו על פגיעה, אך 89 אחוז מהן אמרו כי ידווחו אם זה יקרה בעתיד, כאשר רובן יספרו לחברים או בני משפחה. קצת יותר מחצי 57.7 אחוז אמרו כי ידווחו על מקרים כאלה למשטרה.

 

 

יש למי לפנות

אורנה היילינגר מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי אומרת כי "לפי הניסיון שהצטבר במרכז לאינטרנט בטוח, אנו למדים כי אירועי האלימות ברשת הם הרחבה של ההתנהגויות האלימות במרחב הפיסי (...) מהפניות אל הקו החם של איגוד האינטרנט, ניתן לומר כי נשים מדווחות הרבה יותר על פגיעות ברשת ושהן גם בעלות אופי מיני, כמו כן אנו מזהים שאוכלוסיות מוחלשות כמו ערבים וחרדים סובלות יותר מפגיעות ברשת".

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

המרכז לאינטרנט בטוח מפעיל קו פתוח לפגיעות באינטרנט ומיועד לפונים בכל גיל: ילדים ונוער, הורים, מבוגרים, אנשי מקצוע ומחנכים. 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע בנושאים: פריצה לחשבון דואר אלקטרוני/ פייסבוק, בריונות ברשת, קבוצות שנאה, ניסיון הונאה, דואר זבל (spam) , לשון הרע, תוכן פוגעני, התחזות וזיוף.

 

ניתן ליצור קשר עם הקו בטלפון 03-9700911 במייל safe@isoc.org.il או דרך האתר safe.org.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
כמו בעולם האמיתי
צילום: Shutterstock
מומלצים