שתף קטע נבחר

השחיתות בר"ג: בניין ביטוח לאומי הפך לבניין דירות, 20 דירות צמחו ל-28

במסגרת פרשת השחיתות נחקר חשד שעובדי העירייה העלימו עין מעבירות בנייה בפרויקטים של הקבלן יעקב סבן, שלפי החשד תמך בראש העיר. הפקחים לא הגיעו לבניין למרות שפעל בו בית כנסת בניגוד לחוק

ראש העיר, הקבלן וההקלות: אחד הכיוונים העיקריים שחוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בודקים בפרשת השחיתות שנחשפה אתמול ברמת גן קשורה לכמה מהמעורבים: הקבלן יעקב סבן, שעל-פי החשד תמך בראש העיר ישראל זינגר בבחירות, והמפקח על הבנייה יוסי מזרחי. זינגר עצמו נמצא גם היום בחקירה.  

הבניין ברחוב ארנון 13. מיועד ל-20 דירות וקמו בו 28 (צילום: ירון ברר) (צילום: ירון ברר)
הבניין ברחוב ארנון 13. מיועד ל-20 דירות וקמו בו 28(צילום: ירון ברר)

כך מזרזים עניינים בעיריית רמת גן ()
כך מזרזים עניינים בעיריית רמת גן
 

עוד בחדשות:

דיווח בלבנון: נלכד אזרח שסייע למוסד בחיסול מורנייה

פקיסטן: הטליבאן רצח 100 תלמידי בית ספר

 

על פי החשד, סבן סייע לזינגר במערכת הבחירות האחרונה ובאופן תמוה נהנה הקבלן מהעלמת עין ומהקלות בנכסים הקשורים אליו מצד עובדי העירייה. בין היתר מדובר בבניין שבו בנה כמות דירות גדולה יותר מהתוכניות המקוריות ובניין שבו שכנו משרדי הביטוח הלאומי ועכשיו יש בו דירות. יש לציין כי הבנייה בוצעה עוד לפני כניסתו של זינגר לתפקיד ראש העיר בשנה שעברה, אך גם לאחר גילוי תוספת הדירות לא בוצעה אכיפה.

 

הפרויקט הראשון שבו התעניינו חוקרי יאח"ה קשור לבית ברחוב ארנון 13 ברמת גן, שם על פי החשד היה אמור להיבנות בניין ובו 20 דירות, אך בפועל נבנה הבניין עם 28 דירות. בנוסף, באותו בניין פועל בית כנסת בחלק התחתון של המבנה ובניגוד לחוק.

הבקשה שהוגשה להרחבת הבנייה ברחוב ארנון ()
הבקשה שהוגשה להרחבת הבנייה ברחוב ארנון


ועדת התכנון קבעה לבטל את ההחלטה הקודמת ()
ועדת התכנון קבעה לבטל את ההחלטה הקודמת

החוקרים חושדים כי אף שהדברים היו ידועים לעירייה, לא בוצעה שם כלל אכיפה. בחודשים האחרונים ניסו בעירייה לאשר את הבניין עם הדירות הקיימות ועם בית הכנסת שפועל בניגוד לחוק, אך ברגע האחרון הנושא לא עבר.

 

שאלה נוספת שמעניינת את חוקרי היחידה היא כיצד הפך בניין שמיועד למשרדים ברחוב ז'בוטינסקי בעיר, לבניין שבו מתגוררים אנשים. גם הנכס הזה שייך על פי החשד לסבן וגם במקרה זה חושדים החוקרים שלא בוצעה אכיפה על-ידי פקחי העירייה.

 

חוקרי היחידה שפשטו אתמול על העירייה אספו מסמכים הקשורים לפרויקטים הללו ולפרויקטים נוספים של סבן וכעת הם גובים עדויות מעובדי עירייה על דרך הטיפול באותם נכסים. עקב חשדות אלה, גם המפקח על הבנייה בעיריית רמת גן, יוסי מזרחי, נעצר במסגרת הפרשה וייאלץ להשיב לשאלות החוקרים. מזרחי נשלח גם כן למעצר בית של שבוע.

 

עו"ד ינון סרטל, המייצג את זינגר, מסר: "כל החשדות הם עורבא פרח. הדברים יתבררו בהמשך". סנגורו של יוסי מזרחי, עו"ד עופר אלמוג, הכחיש את החשדות המיוחסים למרשו.

 

הבניין הירוק ברחוב ז'בוטינסקי. יועד לבניין משרדים והפך לבניין דירות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הבניין הירוק ברחוב ז'בוטינסקי. יועד לבניין משרדים והפך לבניין דירות(צילום: ירון ברנר)

סבן (משמאל) עם המפקח על הבנייה יוסי מזרחי בהארכת מעצרם (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סבן (משמאל) עם המפקח על הבנייה יוסי מזרחי בהארכת מעצרם(צילום: מוטי קמחי)
 

השיטה: ג'ובים תמורת סיוע למועמד לראשות העיר

אתמול דיווחנו לראשונה על הפשיטה שביצעו חוקרי יאח"ה יחד עם אנשי יהלום מרשות המסים על משרדי העירייה. יותר מ-30 בני אדם עוכבו לחקירה וחלקם נעצרו, בהם ראש העיר ישראל זינגר שחשוד בקבלת שוחד. נמרוד ניר, בעלים של חברת פרסום, אלי צחר ואריאל למפל - החשודים בלקיחת שוחד, מתן שוחד, תיווך בשוחד וקבלת דבר במרמה שוחררו למעצר בית למשך שבעה ימים. הקבלן יעקב סבן והמפקח על הבנייה בעירייה יוסי מזרחי שוחררו גם כן למעצר בית בן שבוע.

 

חוקרי יאח"ה בפיקודו של תת-ניצב אפרים ברכה ערכו במהלך השנה האחרונה חקירה סמויה נגד בכירי העירייה בחשד לשלושה תחומים: מינויים פוליטיים בשל תמיכה במועמד לראשות העירייה, מסירת עבודות קבלנות לספקים שלא על פי הנהלים, ועבירות בנייה חמורות.

 

כבר בתחילת החקירה הסמויה על השחיתות בעיריית רמת גן הבינו חוקרי היחידה שלגורמים עברייניים, בעיקר כאלה המזוהים עם ארגון הפשע של עמיר מולנר, יש קשרים הדוקים עם הרשות העירונית. לכן, כשהתברר לחוקרים שגורמים עברייניים עומדים רגע לפני קבלת אישורים להפעלת שוק עירוני ובזאר, החליטה המשטרה לעשות מעשה ולסכל את המהלך.

 

לקראת קבלת האישור הגיע מפקד מרחב דן בעצמו, ניצב-משנה שמעון לביא, ללשכתו של ראש העיר ישראל זינגר, והודיע לו שלא ייתן לשוק שכזה לקום. בעירייה הבינו את המשמעות של האזהרה החריגה, והפרויקט שהיה בתהליכי תכנון בוטל.

 

בנוסף, עולה חשד כי מקורביו של המועמד לראשות העיר הציעו תמורה בדמות עבודות והטבות בשווי מיליוני שקלים למי שיתמוך בו. במשטרה חושדים כי חברת "מפעלי בית עמנואל", שעוסקת במתן שירותי העשרה ותרבות לילדים, נוער ומבוגרים, שימשה כקרקע לצורך מימוש ההבטחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ראש העיר ישראל זינגר בהארכת מעצרו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים