שתף קטע נבחר

בלי כוכבים חדשים, כמעט בלי נשים: זו רשימת הליכוד

ברשימה הארצית אין כלל פנים חדשות, שיעור הנשים במקומות הריאליים צנח ב-50% ועומד על שתיים בלבד. השריון למחוזות הוביל לעליית מספר המזרחים - 8 מבין 22 הראשונים. אלו פני מפלגת השלטון

בלי כוכבים, בלי פנים חדשות ברשימה הארצית, כמעט בלי נשים: רשימת הליכוד לכנסת, שהתבהרה בתום יממה מייגעת של ספירת קולות ידנית, לא מביאה עמה הרבה חידושים והפתעות. הפנים החדשות היחידות יהיו נציגי המחוזות שדורגו במקומות הריאליים, ולמפלגת השלטון אין כמעט ייצוג נשי.

 

למרות שראש הממשלה בנימין נתניהו פעל נגדה, מירי רגב הצליחה להפוך לאישה הראשונה של הליכוד - ובהפרש גדול מאוד מהמתחרות. רגב מדורגת במקום החמישי ברשימת הליכוד, גילה גמליאל נמצאת במקום ה-14 - והן הנשים היחידות במקומות ריאליים.

פרישתה של השרה לימור לבנת ודחיקתה של ציפי חוטובלי למקום ה-26 והלא ריאלי מקטינות את הייצוג הנשי בליכוד ב-50 אחוז. חוטובלי תדורג מקום אחד אחרי נאווה בוקר, אלמנתו של ליאור בוקר שנספה בשריפה באסון הכרמל שממוקמת גם היא במקום לא ריאלי. השריון שלה במקום ה-25 כאישה שלא כיהנה בעבר כחברת כנסת לא צפוי להביא אותה למליאה.

 

השמות החדשים בליכוד מגיעים רק מהמחוזות - נציג השפלה דוד ביטן ידורג במקום ה-16, ז'קי לוי (בנו של השר לשעבר דוד לוי ואחיה של ח"כ אורלי לוי-אבקסיס) ממחוז גליל העמקים ישובץ במקום ה-18 ויואב קיש, טייס קרב ממחוז דן, מיד אחריו. דודי אמסלם, נציג ירושלים, ניצח במחוז ושובץ במקום ה-21, מקום אחד לפני מיקי זוהר ממחוז נגב. תוצאת לוואי של השריון היא עליית מספר המועמדים המזרחים ברשימה לשמונה (מתוך 22 הראשונים).

 

בלי כוכבים. ראש הממשלה ויו"ר הליכוד נתניהו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בלי כוכבים. ראש הממשלה ויו"ר הליכוד נתניהו(צילום: מוטי קמחי)

בראש הרשימה. ארדן ניצח את כץ (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בראש הרשימה. ארדן ניצח את כץ(צילום: מוטי קמחי)

שריון המחוזות במקומות ריאליים ברשימה הוא חלק מהניסיון של נתניהו להתחבר בחזרה לשטח הליכודי, שאותו זנח כמעט לחלוטין בקדנציה הקודמת. כניסתם במשבצת המחוזות של אותם אנשי ליכוד בולטים צפויה לסייע לנתניהו להתחבר בחזרה לערים הגדולות ולסניפים המרכזיים, ובזכות זה בין היתר לסייע למקורביו ברשימה לתפוס מקום יציב.

 

האגף הנצי נחלש

הרשימה החדשה מסמנת גם מגמה נוספת בליכוד - היחלשות האגף המזוהה עם אנשי יהודה ושומרון בכלל, ועם ח"כ משה פייגלין בפרט. פייגלין, שנתמך על ידי בלוק מתיישבים מגויס שהיו עד הקדנציה האחרונה לאימת הפריימריסטים, קיבל כמעט 6,000 קולות פחות מחוטובלי, צנח עד לעשירייה הרביעית ולא יהיה חלק מרשימת הליכוד בכנסת הבאה. גם הידרדרותה של חוטובלי למקום ה-26, אחרי שש שנים בכנסת ולאחר שהייתה בעבר האישה הראשונה של הליכוד, היא עדות למגמה זו.

 

לעומת זאת, בין 15 הראשונים ברשימה עדיין נמצאים רבים המזוהים עם "הימין הקשה" (גורם בליכוד הגדיר אותם היום: "יותר פייגלנים מפייגלין"), ובהם התומכים בעליית יהודים להר הבית, כמו רגב וח"כ זאב אלקין. גם הפתעת הפריימריז, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, מזוהה עם מחנה זה. 

 

גאווה בליכוד

אדלשטיין ואלקין הם העולים היחידים במקומות ריאליים, וגם חובשי הכיפה היחידים. העולה מאתיופיה אברהם נגוסה תפס אמנם את המקום השמור לעולה חדש, אך אין מדובר במקום ריאלי. ראש הקהילה הגאה בליכוד, אמיר אוחנה, דווקא ניצח במחוז שלו, מחוז תל אביב, אבל הוא ימוקם במקום ה-32 שאינו ריאלי.

  

מלבד ראש השב"כ לשעבר אבי דיכטר, שבפריימריז הקודמים לא הצליח להיכנס לכנסת והפעם השיג תוצאה מרשימה, יתר השמות ברשימה הארצית הם שרים וחברי כנסת מכהנים והשינוי היחיד שחל הוא המיקום. גם דיכטר עצמו כיהן בעבר בכנסת, אך מטעם מפלגת קדימה. לנתניהו שמורות עוד שתי משבצות לשריון: המקום ה-11 שהינו ריאלי והמקום ה-23, מקומות שלגביהם יבחן נתניהו בימים הקרובים מספר אופציות על מנת לחזק את הרשימה ולהוסיף לה גוונים שחסרים.


פורסם לראשונה 01/01/2015 23:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
רגב. האישה הראשונה והכמעט יחידה
צילום: ירון ברנר
מומלצים