שתף קטע נבחר

ניצול הפיגוע שהתעוור הפך לאבא

12 שנה אחרי שנפצע קשה בפיגוע בהר מירון ואיבד את יכולת הראיה והשמיעה, אייל נייפלד חוגג את לידת בתו הבכורה. "זה היום הכי מאושר בחיי", אמר בראיון ל"ידיעות אחרונות". "אני שומע ומרגיש את התינוקת"

לפני 12 שנים נפצע אייל נייפלד באורח קשה בפיגוע בקו אוטובוס 361 בהר מירון. הוא התעוור והתחרש, ובמשך חודשים היה מאושפז בבית החולים ללא יכולת לתקשר ולהבין מה קורה סביבו. למרות הפציעה הגופנית הקשה והטראומה שעבר, נייפלד (32) לא ויתר. הוא השתקם, התחתן ובנה את חייו. "אין שום סיבה שלא להמשיך את החיים", אומר נייפלד בראיון שפורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות". ביום שני השבוע הוא חווה אושר גדול – כשהפך לראשונה לאבא, אחרי שרעייתו איריס ילדה את בתם הבכורה נועם.

 

נייפלד עם בתו. "שמח שאני יכול לתת לה את הכל" (צילום: דנה קופל, ידיעות אחרונות) (צילום: דנה קופל, ידיעות אחרונות)
נייפלד עם בתו. "שמח שאני יכול לתת לה את הכל"(צילום: דנה קופל, ידיעות אחרונות)

"כששכבתי באשפוז לא חשבתי שאגיע למה שהגעתי", סיפר אתמול. "מי חשב על להקים משפחה? זה היה חלום ועכשיו אני מגשים את החלום, עכשיו זו המציאות. 29 בדצמבר זה אחד הימים המאושרים בחיי, אולי הכי מאושר. אני שומע ומרגיש את התינוקת, אין מילים לבטא את ההרגשה שלי".

 

בפיגוע שבו נפצע נייפלד נהרגו תשעה בני אדם ועשרות נפצעו. "ישבתי ממש ליד המחבל. כשעמדתי לרדת מהאוטובוס חצצו ביני לבינו שני חיילים, וברגע שהדלת נפתחה הוא צעק משהו. הסתכלתי אחורה וראיתי אותו מחבק את אחד החיילים ומתפוצץ יחד איתו", הוא משחזר.

 

הוא אושפז ברמב"ם ללא הכרה, איבד את ראייתו ושמיעתו וסבל משברים בכל חלקי גופו ומפגיעות פנימיות. לאחר ששב להכרה, אי אפשר היה לתקשר איתו. נייפלד חשב שהוא נמצא בשבי והשתולל בכל פעם שהתקרבו אליו. רק לאחר שהצוות נתן לו אותיות מפלסטיק, הוא הבין שמנסים לתקשר איתו והחל לשתף פעולה. בהמשך עבר שיקום בבית חולים שיבא, משם השתחרר רק חצי שנה לאחר הפיגוע.

 

בהדרגה חזר נייפלד לחיים. בעזרת שתל הוא הצליח לחזור לשמוע, התחתן עם איריס, למד מדעי המדינה באוניברסיטה ולפני כשנה וחצי החל לעבוד בחטיבת הרגולציה, קשרי ממשל ותקשורת בחברת חשמל. לחברה הוא התקבל ביוזמת יו"ר הדירקטוריון, יפתח רון-טל, שליווה אותו במהלך השיקום. יחד עם אורן הלמן, סמנכ"ל רגולציה בחברה, הקים רון-טל את עמותת "סיכוי שווה" שמסייעת לבעלי מוגבלויות להתקבל לעבודות. "לאנשים עם מוגבלויות קשה מאוד לחיות, ובמדינה שלנו יש חסמים שמקשים עליהם עוד יותר", אומר נייפלד. "כשאדם כזה מגיע לחפש עבודה, מסתכלים על הנכות שלו ולא עליו".

 

נייפלד מעיד שכל המעשים שלו כיום נובעים מסיבה אחת – להיות אבא טוב לנועם. "אני שמח שאני עובד ויכול לתת לה את הכל, כל היסודות הנכונים בחיים. לא רק דברים חומריים אלא גם מוסר עבודה, ולא לתת לה הרגשה שאנחנו שונים כי אבא שלה לא רואה. אין שום סיבה שלא להמשיך את החיים. המגבלה לא עושה את הבן אדם אלא להפך, ואם כל היום אבכה – לא אגיע רחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל, ידיעות אחרונות
אייל נייפלד
צילום: דנה קופל, ידיעות אחרונות
מומלצים