שתף קטע נבחר

השנה החדשה: האדם והעולם

התכוננות לשנה החדשה קוראת להבנת הקשר בין מחזוריות העולם ומחזורי הגוף

בשבוע שעבר קיבלנו את השנה החדשה. כמדי שנה, כולם התכוננו לאירוע, וממש כמו במופע שמסתיים, ובעקבותיו מתחיל מופע חדש, כך הסתיימה שנה אחת אחת ונפתחה שנה חדשה. לקראת השנה החדשה, אנשים קבעו לעצמם מטרות ויעדים אותם ירצו להגשים.

 

אם הרצון להגשמת מטרות אלו חזק במיוחד, יהיה הדבר דומה לתוכנת מחשב האוגרת בתוכה מאגר מידע ענק בקובץ קטן ומכווץ. קובץ קטן זה, בעצם מכיל בתוכו את כל המידע ההכרחי להגשמת הרצון.

 

הדבר דומה לזרע שבתוכו כבר מצוי הפוטנציאל למה שעתיד להתפתח. בניגוד למה שלמדנו בבית ספר ובאוניברסיטה, גוף האדם והעולם אינם דבר נפרד זה מזה.

 

האדם בנוי בדיוק באותה הצורה בו בנוי העולם, ובעצם מכיל בתוכו עולם שלם גם כן. אם נסתכל לדוגמה על תא בגוף האדם, נראה בתוך התא אברים זעירים (אברונים) כגון גרעין התא, שלד התא וכו'. אברים אלו זהים לחלוטין לאברי גוף האדם כגון הריאות, הכליות וכו'. בנוסף, לתא יש מעין ציפוי שעוטף אותו ומשמש כמעטה הגנה (ממברנה). באותו אופן ממש העור עוטף את גופינו ומשמש כמקור הגנה חיצוני.

 

 (צילום: ThinkStock) (צילום: ThinkStock)
(צילום: ThinkStock)

 

גם מחוץ לתאים ישנם נוזלים שונים מסביב לאברי הגוף הפנימיים, בדיוק באותו אופן שבתוך התא ישנם נוזלים פנימיים סביב האברים הזעירים.

 

הראיה ההוליסטית רואה את האדם והעולם כיחידה אחת.

 

בכתיבת מטרות ויעדים לשנה החדשה, רצוי שנהיה מונחים על ידי הבנות איך עובדת ונעה תודעת האדם.

 

רצוי לכתוב מטרות קצרות טווח, שמחולקות לארבעה רבדים. בדומה לגוף האדם, תודעתנו משתנה בהתאם לעונות השנה, בחוקיות קבועה בת ארבעה מחזורים. דבר זה חוזר על עצמו, ברוב התהליכים הפיזיולוגים. במחזור הלב, לדוגמה, ישנם ארבעה תהליכים שמתחילים מהגירוי החשמלי הראשוני ועד לסוף התהליך שבו הדם זורם לכל חלקי הגוף. דוגמה שניה: מחזור האשה המגיע בכל עשרים ושמונה ימים (בערך) ונחלק גם הוא לארבעה מעגלים שווים.

 

באותו אופן ממש, מצאו רופאים המתמחים בשינה, שגם שנת הלילה נחלקת לארבעה מחזורים שווים.

 

הבנה הוליסטית זו טומנת בתוכה את החוכמה והחוקיות ביקום ובעצם מקנה לנו את הכלים לתכנון נכון ויעיל של השנה שנכנסת.

 

למרות שהשנה האזרחית שונה בתכלית מהשנה היהודית (רצוי לציין שהשנה היהודית בעצם פועלת על פי העיקרון המצוין למעלה, ולכן תחילתה נקראת "ראש השנה", כי הראש מכיל את הכל), גם את השנה הזו רצוי לתכנן כראוי.

 

אם נחזור לבריאות, היעדים שנציב לעצמנו צריכים להיות מכוונים ממש לשינוי הדברים מהשורש.

 

כל בעיה שאינה מצריכה רפואת חירום או רפואה כירורגית, חייבת להיבדק לעומק כדי לברר מדוע הבעיה שבה וחוזרת על עצמה.

 

להלן ארבעה רבדים שמחולקים בצורה יעילה לשיפור המצב הבריאותי:

1. הטיפול ברובד ההישרדותי במחלה (מחלות כגון סרטן, איידס, ניתוחי השתלה וכו'). מכיוון שמחלות אלו שואבות אנרגיה מרובה מהמטופל, חשוב ביותר שהמטופל יהיה בסביבת חברה תומכת של אנשים קרובים. האינטרקציה עימם תעזור למטופל להחזיר בצורה חלקית את החיות והחיוניות הפנימית.

 

2. בטיפול במחלות כגון מחלות בבלוטה, סוכר ולחץ דם, המטופל צריך לבדוק מהו החסר שגורם להופעת מחלות אלו. בדרך כלל יופיעו המחלות בעקבות חוסר איזון שנוצר בחיי האדם זמן רב לפני הופעת המחלה.

 

3. משברים נפשיים, משברים ממושכים. במשברים אלו חשוב להסתכל על המבנה המשפחתי. ממש כמו בתא, המשפחה היא יחידה בעלת אברים (אבא, אמא וכו'). כמו שתא יכול להינזק, כך גם משפחה יכולה להיפגע בעקבות אירועים אלו ואחרים. בעיות כרוניות, פסיכוסומטיות שחוזרות על עצמן, מעידות בדרך כלל על כשל משפחתי במערכת, שמשפיע על בני הבית. רצוי לציין שגם סביבה לא נכונה יכולה להשפיע באופן דומה.

 

4. הכרת תודה על העבר ורצון אמיתי לשינוי. זהו שלב הכרחי בדרך כלל להתחלת תהליך אמיתי של חזרה לדרך נכונה והליכה במסלול חיים נכון. בתהליך זה, המטופל משלים וחווה את כל כאבי העבר, אך עם זאת, מכיל ממש כמו הזרע את הפוטנציאל להתחלה חדשה וחיים מלאים בעתיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ThinkStock
הקשר בין גוף האדם ומחזוריות העולם
צילום: ThinkStock
מומלצים