שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, MCT

מוסלמים בצרפת בפחד: 'אנחנו הקורבן הבא'

במדינה בעלת מספר המוסלמים הגבוה באירופה מפחדים רבים מהם מנקמה אלימה בעקבות הטבח במשרדי "שארלי הבדו". לאחר גל פשעי שנאה מאז הפיגוע אומרים המוסלמים: "יהיה לנו רע, עכשיו תהיה לגיטמציה לשנוא אותנו". במקביל פורסמה תמונה ראשונה מהמשרדים

אמש (יום ה') פורסמה התמונה הראשונה ממשרדי המגזין בפריז לאחר הטבח. בתמונה נראים דפים מוכתמים בדם ברחבי המסדרון, עדות מצמררת למתקפת הטרור לפני יומיים במערכת "שארלי הבדו". בינתיים נמשך המצוד המשטרתי אחר שני המחבלים בכפרים בצפון צרפת, והמשטרה חוששת מפיגוע נוסף של האחים קואשי.

 

הטבח בפריז - כתבות אחרונות:

בית אחר בית: מהטבח בפריז למצוד בכפר

דיווח בצרפת: אותרו המחבלים הנמלטים

חסר בית ושני אחים מוסלמים: אלה המחבלים

 

אל המשרדים בפריז הגיעה משלחת של כ-20 אימאמים מוסלמים שגינו את הטבח. "הם פושעים, ברברים, שטנים. עבורי הם לא מוסלמים", אמר אימאם פריזאי על המחבלים. "השנאה שלהם, הברבריות שלהם, אין לה קשר לאיסלאם. כולנו צרפתים, כולנו בני אדם. אנחנו חייבים לחיות בכבוד, סובלנות וסולידריות", הוא אמר.

 

משרדי "שארלי הבדו", יום אחרי ()
משרדי "שארלי הבדו", יום אחרי
 

אימאמים מגיעים למשרדים בפריז. מימין: הפילוסוף מארק הלטר (צילום: Getty Images) (צילום: Getty Images)
אימאמים מגיעים למשרדים בפריז. מימין: הפילוסוף מארק הלטר(צילום: Getty Images)

כנקמה על הטבח הג'יהאדיסטי הושלכו בלילה שבין רביעי לחמישי שלושה רימונים למסגד בלה מאנס. באודי שבדרום צרפת נורתה אש לחדר תפילה ריק, ועל קירות מסגד בפוליטייר רוססה כתובת "מוות לערבים".

 

במזרח צרפת, בעיירה סמוכה לליון, אירע פיצוץ מחוץ לדוכן קבב שסמוך למסגד. לא היו נפגעים באירועים. עבדאללה זאכיר, ראש ועדה נגד איסלאמופוביה, אמר לסוכנות הידיעות AFP כי הוא מודאג מגל אירועים אנטי-איסלאמיים. "יש לנו כבר שלושה לפחות, והיום עדיין לא נגמר. אני חושש שמתקפות כאלה רק יתפשטו בימים הקרובים".

דוכן הקבב הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דוכן הקבב הבוקר(צילום: AFP)

מחוץ לבית תפילה שספג אש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחוץ לבית תפילה שספג אש(צילום: AFP)
  

"שנאה אינסופית נגד מוסלמים, לא רוצה להישאר"

"למוסלמים בצרפת יש הרגשה שהם אזרחים סוג ב'", אמר דליל בובאקור, בכיר ב"מסגד הגדול" בפריז. המוסלמים ברשתות החברתיות כבר חוששים מגל "נקמה" כלפיהם. "כרגע יש שנאה אינסופית נגד מוסלמים, אני אפילו לא רוצה כבר להישאר בצרפת", צייץ מוסלמי שגר בפריז. "מי המפסידים הגדולים מכל המתקפות האלה? אנחנו, המוסלמים הצרפתים. יוצרים לנו סטיגמות, אנשים מפחדים מאיתנו בלי סיבה", כתב אחר.

מגדל אייפל מוחשך לזכר הקורבנות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מגדל אייפל מוחשך לזכר הקורבנות(צילום: EPA)
 

ראשיד עבדול רחים, סטודנט בן 22, אמר כי תחילה הוא חשב רק על קורבנות הטבח והמשפחות שלהם. כששמע ששלושת המחבלים הם מוסלמים הוא מיד נבהל. "הולך להיות לנו רע עכשיו. לפני הירי היינו רגילים שאנשים שלא אוהבים מוסלמים תוקפים אותנו, אבל עכשיו יהיה הרבה יותר גרוע. תהיה שנאה, אפליה ותוקפנות. אנשים יתחילו לומר שזו זכות לשנוא מוסלמים בגלל שהם כנראה משוגעים", סיפר בכאב.

 

"כשכמה אנשים רואים טרוריסטים הם מבלבלים אותם עם מוסלמים אחרים", אמר סמיר בן ה-27 ל"ניו יורק טיימס". לדבריו, ה"איסלאמופוביה רק תעלה" בתקופה הקרובה. "הימין הקיצוני הולך להרוויח מזה", אמר בחשש.

 

"הקורבן הבא בוודאות יהיה מוסלמי"

"אחרי הקורבנות של המתקפה הזאת, הקורבן הבא בוודאות יהיה מוסלמי", אמר סמי דבאח, נשיא הקולקטיב נגד איסלאמופוביה בצרפת. "למוסלמים בצרפת אין שום קשר לתוקפים. אנחנו לא אחראיים, אישית או קולקטיבית", אמר דבאח. האימאם טארק אוברו אמר כי מדובר ב"11 בספטמבר" של צרפת.

 

לפי סקר שפורסם לאחרונה ב"אינדיפנדנט", 72% מהצרפתים רואים את המוסלמים בצורה מחמיאה, לעומת 28% באיטליה ו-58% בגרמניה. האימאמים שביקרו בזירת הטבח קראו לששת מיליון המוסלמים במדינה (המספר הגבוה באירופה) למחות נגד הטבח ולהגיע לעצרות לזכר 12 הקורבנות.

 

הימין הקיצוני: "להתעורר, כבר אי אפשר להתכחש"

יום אחרי מתקפת הטרור הצהירו מפלגות הימין הקיצוני באירופה, שמתנגדות להגירה, כי מספרם העולה של המוסלמים ביבשת מסוכן. בבריטניה, נייג'ל פרג', מנהיג מפלגת UKIP הימנית שמתנגדת להגירה, אמר כי הטבח בפריז היה כתוצאה מ"גייס חמישי" של אנשים שחיים בחברה המערבית "ושונאים אותנו".

 

מארין לה פן, מנהיגת "החזית הלאומית" העולה בצרפת, קראה לצרפת להתעורר. "כבר אי אפשר להתכחש ולהיות צבועים", אמרה לה פן וקראה להחזיר את עונש המוות שבוטל ב-1981.

"להחזיר את עונש המוות". לה פן (צילום: MCT) (צילום: MCT)
"להחזיר את עונש המוות". לה פן(צילום: MCT)
 

כמה מהתגובות הקשות ביותר לטרור בפריז היו בגרמניה. החזית הדמוקרטית הלאומית, NPD, קראה לתומכיה לצאת להפגנות אנטי-

איסלאמיות בדרזדן. "זה קרה בפריז אבל יכול לקרות גם בברלין", אמר חבר במפלגה. "אנחנו קוראים לפעילים שלנו להשתתף בהפגנות נגד איסלאמיזציה, למה שנקרא לרגיעה?", תהה.

 

תנועת "פגידה" הגרמנית, שמתנגדת להגירה ול"איסלאמיזציה של המערב", הגיבה לפיגוע בפריז ואמרה כי המקרה מדגיש את איום האלימות האסלאמית שהתנועה הזהירה מפניו. לאחרונה צברה "פגידה" תאוצה ברחבי גרמניה, וגל הרתיעה ממנה הולך וגובר.

 

"האיסלאמיסטים, אלה ש'פגידה' מזהירים מהם במהלך 12 השבועות האחרונים, הראו היום בצרפת שהם לא יכולים לקבל דמוקרטיה ורואים את האלימות ואת המוות כפתרון. המנהיגים רוצים שאנחנו נאמין שההפך הוא הנכון. האם טרגדיה כזאת קודם צריכה להתרחש בגרמניה?", נכתב בעמוד הפייסבוק של התנועה.


פורסם לראשונה 08/01/2015 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"כולנו צרפתים"
צילום: רויטרס
מומלצים