שתף קטע נבחר
 

שנה חדשה ונקיה

בשבוע שעבר דיברנו על אתגר ה’ללא סוכר’. התגובות היו כה נלהבות, שהנה לפניכם אתגר נוסף, הפעם לנקיון הגוף. בהצלחה

ישנם מרכיבים תזונתיים שאנחנו יכולים לשנות כדי לספק לעצמנו עוד שנים צעירות וגוף בריא יותר. נכון שישנם עוד גורמים משפיעים, אבל הם קיימים אצל רובנו ואם נתאמץ יכול להיות שנצליח להשאיר בגופנו את החיוניות.

 

מרכיב אחד הוא הסוכר, שעליו נכתבה הכתבה הקודמת. זה אחד המרכיבים שמתמכרים אליו הכי הרבה ומאוד קשה לוותר עליו. סוכר גורם לדלקתיות בקיבה וזה מוריד את היכולת של מערכת החיסון לתפקד טוב ולהגן עלינו מכל מפגע. הדרך היחידה להיפטר מהצורך הגדול בסוכר הוא רק על ידי הפסקה מיידית וארוכה למשך לפחות שבועיים. לאחר מכן אפשר לחזור בהדרגתיות, אבל כבר לא תהיה בנו תחושת הצורך התמידי לקינוח או משהו מתוק כל היום.

 

המרכיב הבא הוא חיטה ודגנים. החיטה ידועה כאלרגן. כולנו, בלי יוצא מהכלל, רגישים לגלוטן. יש אנשים שלא מסוגלים לעכל בכלל גלוטן. ככל שהחיטה ודגנים אחרים עובדים יותר, כך גופנו מתמכר אליהם יותר. היכולת של הגוף להרוויח את היתרונות התזונתיים יורדת, מאחר ויש דלקתיות בקיבה המתלווה לכך. בנוסף, בדגנים ישנה חומצה פיטית אשר נקשרת למינרלים אותם אנחנו מקבלים מהמזון. היא מנטרלת אותם ובכך גורמת להאצה בהזדקנות תאי הגוף.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

הפיתרון הוא להפסיק למשך 30 יום צריכה של גלוטן מכל סוג, ולתת לגוף מנוחה מעיכולם. לאחר מכן חזרה הדרגתית עד למצב שאוכלים דגנים מלאים שלוש פעמים בשבוע ולא יותר.

 

מרכיב נוסף הוא חלב ומוצריו. לרובנו יש אינזימים שמסוגלים לעכל חלב, במידה כזו או אחרת, לכן חלקנו רגישים מאוד וחלקנו רק מעט, אבל באופן כללי גופנו לא ממש מעוניין בחלב. לפני שתתרעמו על נושא הסידן, ישנם מקורות רבים ושונים מהחי והצומח שלא מגיעים מחלב וניתן ליהנות מהם לא פחות. החלב גורם אף הוא לתסיסה בקיבה שיכולה ליצור דלקתיות ולכן הפסקה של שבועיים-שלושה יכולה להשתלב די טוב עם שני המרכיבים הקודמים. לאחר תקופת הפסקה מומלץ למעוניינים לחזור לצריכת חלב לעשות זאת בהדרגה, להעדיף חלב עיזים ומוצריו ובוודאי ללא הורמונים ואורגני.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

למעשה, בהפסקה כללית של האלרגנים העיקריים אנחנו נותנים לגוף פסק זמן מהמלחמה שלו בהם, ונותנים לו זמן לנקות את עצמו מרעלים המצטברים בכבד ולחזק את המערכת החיסונית.

 

אני ממליצה בתקופה הזו להמשיך בפעילות הספורטיבית, להקפיד על שתיה מרובה של מים ותה צמחים, ולשקול תוספי תזונה כמו אומגה 3 ו-6 וגם פרוביוטיק, בעיקר בתקופה הזו של החורף. לאכול הרבה ירקות וגם פירות, להשתדל לאכול ארוחות מלאות ולא לחטוף נישנושים. להשתמש בשמנים מאגוזים וזרעים ובעיקר לבשל בבית ארוחות המכילות תמיד סלט ואוכל לא מעובד.

 

לא פשוט לעשות שינוי כזה גדול בחיים, בעיקר ככל שאנחנו מתבגרים קשה לשנות הרגלים ולהפוך את המטבח שלנו למקום אחר לגמרי. אבל אם התחושה שלכם כבדה אחרי האוכל, אם אתם עייפים לרוב ומרגישים שאתם יכולים להיות במקום יותר טוב, קלים ומאושרים יותר, אז כנסו לאתגר באומץ. את השינוי תרגישו ואני בטוחה שלרובכם זה יהיה שינוי מבורך שיימשך בהדרגה לכל חייכם.

 

בהצלחה, בברכת שנה חדשה טובה ובריאה!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפסקה מגלוטן
צילום: shutterstock
מומלצים