שתף קטע נבחר

טביעות אצבע ורגל חשודות בבית התובע המת

חוקרי משטרה מצאו טביעות אצבע ורגל במסדרון שחיבר בין דירתו של אלברטו ניסמן לדירת שכנו, ככל הנראה אזרח זר. ניסמן, שחקר את פיגוע הטרור בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994, טען כל הזמן שאיראן וחיזבאללה עמדו מאחורי מתקפת הטרור שגבתה את חייהם של 85 בני אדם

פריצת דרך בחקירת המוות המסתורי? חוקרי המשטרה בבואנוס איירס מצאו טביעת אצבע וטביעת רגל בדרך גישה נוספת לדירתו של התובע המיוחד אלברטו ניסמן, ששלשום נמצא מת באמבטיה בתוך שלולית דם ולצדו אקדח 22 מ"מ וקליע.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

עוד חדשות בעולם :

גרמניה: איש הימין הקיצוני במראה היטלר

קים ג'ונג און יבקר ברוסיה? "סימן חיובי"

אובמה עשה היסטוריה הודות לשלוש מילים

 

ניסמן חקר את פיגוע הטרור בבניין הקהילה היהודית (AMIA) בבואנוס איירס ב-1994, שבו נרצחו 85 בני אדם. הוא האשים את איראן וחיזבאללה בביצוע מתקפת הטרור ואת נשיאת ארגנטינה, כריסטינה פרננדסס דה קירשנר, ואת שר החוץ שלה הקטור טימרמן בטיוח חקירת הפיגוע כדי לפטור את האיראנים מעונש.  

 

המשטרה בודקת אם הייתה למישהו גישה לדירת התובע דרך המסדרון שהתגלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המשטרה בודקת אם הייתה למישהו גישה לדירת התובע דרך המסדרון שהתגלה(צילום: AFP)

העיתון "בואנוס איירס הראלד" דיווח היום (יום ד') כי הגישה הנוספת לדירה, השלישית במספר, נמצאה במסדרון שמחבר בין דירתו של ניסמן לדירה אחרת ששייכת לאזרח זר.

 

דו"ח החקירה נחשף: אין הוכחה ישירה לטיוח מצד הנשיאה

על פי העיתון "בואנוס איירס הראלד", המסדרון שמחבר בין שתי הדירות היה בדרך כלל בשימוש של טכנאים של מערכת הקירור של בניין המגורים בבואנוס איירס.

צוות החקירה מנסה כעת לבדוק אם מישהו נכנס באחרונה למסדרון המדובר ואם יש למסדרון זה גישה לחדר האמבטיה שבו נמצאה גופתו של ניסמן.

 

כאמור, לדירה של ניסמן בקומה ה-13 היו שתי דרכי גישה ידועות - דלת הכניסה הראשית וכניסת השירות.

 

ובינתיים, העיתון הארגנטינאי "קלרין" דיווח שמערכת המשפט בארגנטינה פרסמה את הדו"ח בן 300 העמודים שחיבר ניסמן ובו כתב תביעה נגד הנשיאה קירשנר ומקורביה. ניסמן היה אמור לתת עדות בקונגרס ולהציג את ממצאי הדו"ח שלו שעות ספורות לפני שנמצא מת בדירתו על ידי אמו.

 

האשים את נשיאת ארגנטינה בטיוח חקירת הפיגוע. ניסמן וקירשנר (צילום: gettyimages, רויטרס) (צילום: gettyimages, רויטרס)
האשים את נשיאת ארגנטינה בטיוח חקירת הפיגוע. ניסמן וקירשנר(צילום: gettyimages, רויטרס)

"אני ניסמן". הפגנת הזדהות בבואנוס איירס עם התובע המיוחד שנמצא מת (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אני ניסמן". הפגנת הזדהות בבואנוס איירס עם התובע המיוחד שנמצא מת(צילום: EPA)

הדו"ח שחיבר ניסמן היה מגובה במאות שיחות טלפון שהוקלטו בין גורמי ממשל שונים, שופטים, סוכני ביון וקציני מודיעין שלכאורה היו מעורבים בניסיון לטייח את חקירת הפיגוע בבניין הקהילה היהודית לפני 20 שנים כדי שארגנטינה תוכל לייבא נפט מאיראן ולייצא לה דגן.

 

על פי ניסמן, ארגנטינה הייתה זקוקה נואשות לנפט האיראני בשל המחסור באנרגיה. היא גם הייתה במצוקת דולרים, שהייתה אמורה להיפתר אם המדינה הדרום אמריקנית תמכור לאיראנים יותר בשר, דגן וזרעים שמהם מפיקים שמן.

 

איראן דרשה מארגנטינה לפטור את כל הבכירים האיראנים שהואשמו במעורבות במתקפת הטרור ב-1994, וכן להוציא אותם מרשימת המבוקשים של האינטרפול. בעקבות הדרישה, טען ניסמן, הקימה ממשלתה של קירשנר ערוץ תקשורת עם טהרן שאותו ניהלו מקורביה "חובבי איראן".

 

אף שניסמן האשים את נשיאת ארגנטינה בטיוח חקירת הפיגוע בבניין הקהילה היהודית, הוא לא הצליח לשים את ידו על שום הקלטה או מסמך שמוכיחים את מעורבותה הישירה. במקום זאת הוא מצא שכמה גורמי ממשל נהגו לדבר על "הבוסית", וטען שאין כל סיכוי שדיפלומטיה מסוג זו, כמו המשא ומתן שנוהל עם איראן, התקיים ללא הוראותיה וברכותיה של הרשות המבצעת בראשות קירשנר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נרצח או התאבד? ניסמן
צילום: רויטרס
מומלצים