שתף קטע נבחר

 

דיון באו"ם: יהודי אירופה שוב חיים בפחד"

היום התקיים לראשונה בעצרת הכללית באו"ם דיון על אנטישמיות. שגריר ישראל, רון פרושאור: "האלימות האנטישמית מטילה צל על אירופה". השגרירה האמריקנית: "מכחישי שואה ומעלילי עלילות דם נגד יהודים עדין קיימים"

העצרת הכללית של האו"ם התכנסה היום (ה') כדי לדון בפעם הראשונה בנושא האנטישמיות הגואה והאלימות ברחבי העולם. ישראל היא זו שיזמה את הדיון, שאליו נרשמו יותר מ-50 מדינות. שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור: "העולם נשבע ש'לעולם לא עוד', אבל 70 שנה אחרי סיום השואה, יהודי אירופה שוב חיים בפחד".

עצרת האו"ם, היום. השתתפו נציגים מ-50 מדינות, כולל סעודיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עצרת האו"ם, היום. השתתפו נציגים מ-50 מדינות, כולל סעודיה(צילום: AFP)
 

השגריר הישראלי אמר בנאומו כי ה"אלימות האנטישמית מטילה צל על אירופה. בקיץ שעבר הפכו הפגנות בפריז נגד ישראל למהומות אלימות ולגרפיטי של 'יהודים, הסוף שלכם קרוב". פרושאור סיפר שתיאטרון בלונדון סירב לארח פסטיבל סרטים של יהודי בריטניה, והיסטוריון איטלקי קרא להעמיד את ישראל למשפט נירנברג.

 

פרושאור טען שהאנטישמיות נמצאת גם בין כותלי האו"ם. "יש משלחות שבמסווה של דאגה הומניטרית משמיעות רגשות אנטישמים. ישראל לא תחריש לעולם. אנחנו נעמוד על המשמר ונשמור על המדינה היהודית והעם היהודי".

 

פאוור. "שני-שליש מפשעי השנאה בארה"ב הם נגד יהודים" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פאוור. "שני-שליש מפשעי השנאה בארה"ב הם נגד יהודים"(צילום: AFP)

הנרי לוי. "אפילו אם ישראל תיתן מדינה לפלסטינים, השנאה לא תעלם" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנרי לוי. "אפילו אם ישראל תיתן מדינה לפלסטינים, השנאה לא תעלם"(צילום: AFP)

 

הדיון בנושא האנטישמיות התקיים ימים ספורים לפני שהנשיא ראובן ריבלין יגיע לאו"ם, כדי לנאום ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה. זה היה כינוס בלתי פורמלי של העצרת, שבו בנוסף לנציגי מדינות, שרים ושגרירים, דיברו גם מומחים בתחום, בהם הפילוסוף הצרפתי ברנרד הנרי לוי וכן הרב מונסונגו מטולוז, שבתו מרים בת ה-8 נרצחה בפיגוע בבית הספר בשנת 2012. מזכ"ל האו"ם באן קי מון אמר בהודעה מוקלטת שהושמעה בדיון כי אסור לנצל טענות נגד ישראל להצדקת אנטישמיות.

 

 (צילום: שחר עזרן ) (צילום: שחר עזרן )
(צילום: שחר עזרן )

 

ברנרד הנרי לוי אמר ש"אפילו אם ישראל הייתה מדינה של מלאכים ונותנת לפלסטינים

מדינה, גם אז השנאה הישנה לא הייתה נעלמת".

בדיון נאמו שרים מגרמניה וקנדה, אבל מרגש במיוחד היה נאומה של שגרירת ארצות הברית באו"ם, סמנתה פאוור, שדיברה על קורבנות הטבח במכולת הכשרה בפריז, שבאו בסך הכול לקנות חלה ויין לקידוש של שבת.

 

"כולם קורבנות של אנטישמיות", אמרה פאוור ודיברה על הפחד של להיות יהודי באירופה. "ילדים צריכים ללכת לבתי ספר תחת משמר חיילים. יהודים בצרפת ובמדינות אחרות פוחדים לשים כיפה על הראש, מזוזה בפתח הבית או לבקר בבית הכנסת. אלה הם קורבנות של אנטישמיות. זוהי בעיה גם בארצות הברית, למרות ההיסטוריה שלנו. שני-שליש מפשעי השנאה בארצות הברית הם נגד יהודים. מכחישי שואה ומעלילי עלילות דם נגד יהודים עדין קיימים", אמרה פאוור.

 

באולם נכחו גם נציגי כמה מדינות מוסלמיות, ונציג סעודיה שדיבר בשמם אמר: "אנחנו מגנים כל סוג של אפליה, כולל אפליה המבוססת על דת. אנחנו מגנים כול מעשה ודיבור של שנאה, אנטישמיות ואיסלמופוביה". בהזדמנות זו קרא הנציג הסעודי לחידוש שיחות השלום בין ישראל והפלסטינים, בהתאם ליוזמת השלום הסעודית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
השגריר באו"ם, רון פרושאור
צילום: EPA
מומלצים