שתף קטע נבחר

דרישה מהיועמ"ש: "לחקור מיד 4 הח"כים החשודים בשחיתות"

בעקבות חשיפת ynet, על ארבעת הח"כים המכהנים שחשודים בפרשת השחיתות אך לא ייחקרו בשלב זה בשל הבחירות, פנה ליועמ"ש גם ח"כ מיקי לוי, ניצב בדימוס במשטרה. "החלטה בלתי סבירה, המטילה צל כבד על יתר 116 הח"כים". ערוץ 10 חשף אמש הקלטה הקושרת חברי כנסת לפרשה

מתרחבת הפנייה לחקור בהקדם את חברי הכנסת המכהנים, החשודים לכאורה בפרשת השחיתות. בעקבות חשיפת ynet, שלפיה כמה חברי כנסת חשודים במעורבות בפרשה אך לא ייחקרו בשל הבחירות, פנה הבוקר (יום ג') גם ח"כ מיקי לוי מיש עתיד ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בבקשה להורות לגורמים האמונים במשטרת ישראל לזמן לחקירה בהקדם את אותם ארבעה. 

 

לדברי גורמים בכירים במערכת אכיפת החוק, אף שחברי הכנסת נדרשים לחקירה - חקירתם נמנעת בשל הבחירות. לאחר הפרסום ב-ynet ניסו גורמים בעלי עניין להכחיש את הידיעה בכלי תקשורת אחר, אולם גורמים בכירים ביותר ששוחחו עם ynet אישרו לכתבנו לענייני פלילים אלי סניור את נכונותה. זאת ועוד - בניגוד לפרסום באותו כלי תקשורת, אמש נחשפה בחדשות ערוץ 10 הקלטה הקשורה לפרשה, בה מוזכרים גם חברי כנסת אשר לפי מידע המצוי בידי ynet, חלקם הם אלה הנדרשים לחקירה.

וינשטיין. מדוע חברי הכנסת החשודים לא נחקרים? (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
וינשטיין. מדוע חברי הכנסת החשודים לא נחקרים?(צילום: אוהד צויגנברג)

ח"כ לוי, ניצב בדימוס ומפקד מחוז ירושלים במשטרה בעבר, מצטרף בכך למוסי רז ועו"ד גבי לסקי, המוצבים ברשימת מרצ לכנסת, שפנו בפנייה דומה אתמול לווינשטיין. במכתבו מציין ח"כ לוי כי "ההחלטה לדחות את קיומן של חקירות אותם חברי כנסת מכהנים עד לאחר הבחירות, לצד היותה בלתי סבירה, מטילה צל כבד על יתר 116 חברי הכנסת המכהנים, על לא עוול בכפם".

 

לדברי ח"כ לוי, ההחלטה לא לחקור את אותם ארבעה חברי כנסת, "יוצרת גם הבחנה שאינה הוגנת בין חברי כנסת מכהנים שכבר זומנו לחקירות בתקופת הבחירות הנוכחית לבין אותם חברי כנסת שהורית להימנע מחקירתם בעת הזו". הוא הוסיף כי לציבור הישראלי "עומדת הזכות לדעת במי הוא בוחר, ובאם ישנם חשדות כאלו או אחרים נגד חלק מהמועמדים, היותם חברי כנסת מכהנים אינו מצדיק את מניעת זימונם לחקירה כנדרש. כמי שמכיר את המשטרה, יודע אני כי ניתן לסיים את אותן חקירות תוך כמה ימים".

 

למשטרה הגיע מידע שלפיו עלה חשד כי ארבעת חברי הכנסת העבירו כספים ציבוריים למקורביהם. אך בשל הסמיכות לבחירות הוחלט לדחות את זימונם לחקירה עד לאחריהן. ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם גורמים במשרד המשפטים. חברי הכנסת שמיועדים להיחקר אינם מישראל ביתנו.

 

אתמול כתבו רז ולסקי כי לא יעלה על הדעת שחברי כנסת "הנהנים מחסינות פרלמנטרית, ושמעשיהם צריכים להיות שקופים וידועים ברבים, ייחשדו לכאורה בפרשיות מהסוג הזה, לא כל שכן לפני הבחירות, ושהציבור הרחב לא יידע על כך, ואף יסתכן בהכנסתם פעם נוספת לכנסת".

 

אמש פורסמה בחדשות 10 הקלטה חדשה הקשורה לפרשה. מהחומרים אותם הקליט מנכ"ל החברה לפיתוח השומרון לשעבר, חיים בן שושן, עולה כי חברת הכנסת פאינה קירשנבאום השתמשה בחברה ובמערך ההסעות שלה על מנת למחוק חובות של החברה למדינה, זאת בתמורה לכספים קואליציוניים. "תהיה פה רעידת אדמה קולקטיבית", העיד בן שושן בפני בן שיחו רגע לפני שפרש בפניו את רשימת המעורבים בהם גם חברי כנסת מכהנים.

 

בהקלטות המלאות ישנם כאמור שמות של חברי כנסת ושרים מכהנים שלא פורסמו, לפי שעה. חלק מהשמות שהוזכרו בקלטת - הם חברי הכנסת החשודים בפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים