שתף קטע נבחר

חשד: פקידי בנק עשקו מאות אלפים מבת 87

המשטרה עצרה גבר ואישה שעובדים כיועצי השקעות בסניף הבינלאומי בירושלים בחשד שלאחר שזכו באמונה של קשישה ניצולת שואה, עשקו ממנה סכומי עתק. בעלה של החשודה: "היא היחידה שהיה אכפת לה ממנה, זו עלילה זדונית"

אין בושה: משטרת ירושלים עצרה אתמול (ב') גבר ואישה, יועצי השקעות בסניף "הבינלאומי" בשכונת רחביה בעיר, בחשד שעשקו מאות אלפי שקלים מקשישה ניצולת שואה.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

מעצרם של השניים, רותי בסון בת 58 ומנהל המחלקה הממונה עליה, בשנות ה-60 לחייו, יצא לפועל בפעילות משותפת של הבנק שבו הועסקו ושל יחידת ההונאה של משטרת ירושלים. לקשישה אין בני משפחה וכנראה היא היוותה מטרה נוחה עבור החשודים. המקרה התגלה בעקבות חשש שהעלתה עובדת סוציאלית, שהקשישה שיתפה אותה בדברים.

 

החשודים מובאים לדיון בהארכת מעצרם (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
החשודים מובאים לדיון בהארכת מעצרם(צילום: עפר מאיר)
 

מהחקירה עולה כי הפקידים זיהו שלקשישה, בת 87 המתגוררת בבית אבות, יש מאות אלפי שקלים בחשבונות הבנק שלה. לפי החשד, הם נפגשו עמה ורכשו את אמונה ואז ביקשו ממנה להעביר כספים לחשבונות בנק שהיה להם עניין בהם. הם חשודים שכך הצליחו להעביר לטובתם סכומי עתק, תוך ניצול תמימותה של הקשישה.

 

בדיון בהארכת מעצרה של יועצת ההשקעות בסון פירט נציג המשטרה את החשדות: "בהיותם אלה שמנהלים את תיק ההשקעות של האישה, הם ידעו על הונה וידעו כי היא ערירית. על פי החשד, הם הפעילו עליה לחץ בביקורים בשעות לא שגרתיות במקומות שבהם אושפזה".

 

בהמשך, על פי המשטרה, החלו החשודים לסייע לה כדי לזכות בהונה. "בסופו של דבר קיבלו החשודים לידהם מספר רב של המחאות, שאמנם חתומות בחתימת ידה של הקשישה, אך מדובר בסכום גבוה מאוד לכל הדעות ונושק למיליון שקל".

 

על פי החשד, השניים ידעו שבעלת החשבון הקדישה את הונה בצוואתה למוסדות שונים בארץ כדוגמת קק"ל. "הם החלו במסע שכנוע שבסופו של דבר גרם לכך שהיא שינתה את הצוואה והכניסה אליה את החשודה". בחיפוש בבית החשודה נמצאו 300 אלף שקל וכן המחאות ריקות של הקשישה, חתומים על ידה.

 

עו"ד יאיר גולן, המייצג את בסון, הדגיש כי היא מכחישה את העבירות. לדבריו, התפתחו יחסים חבריים בינה לבין הקשישה על רקע היותה ערירית. לדבריו, מדובר באישה צלולה בדעתה וכל מה שהתבצע היה בהסכמתה המלאה. בבית המשפט הסביר כי הן מכירות כבר עשר שנים, "המתלוננת סיפרה לה שהיא ערירית, שיש לה כסף והיא רוצה לעזור לה. המתלוננת לא פנתה לא למשטרה, לא למנהל הבנק ולא לפקיד בבנק והיא יכלה לעשות זאת. התחושה שלי היא שלאחר שלוש שנים לאור מצבה מישהו 'עזר לה' להתלונן", אמר, ועל מרשתו הוא הוסיף כי עד כה "תפקודה היה מופתי. עברה נורמטיבי לחלוטין. מעצרה והפרסום יגרמו לה נזק בלתי הפיך".

 

לדברי בעלה של רותי, אלי בסון: "הקשישה ביקשה ממנה ביוזמתה - תביאי תעודת זהות, אני רוצה לשנות את הצוואה. איך היא יכולה לאיים עליה כמו שהמשטרה טוענת? המשטרה מנסה להעליל עלילות שקרים וכזבים. היא טיפלה בה במסירות כזו - אשתי היחידה שהיה אכפת לה ממנה".

 

עו"ד רועי בראונר, המייצג את החשוד השני, ציין כי מרשו עובד בבנק זה 30 שנה. לדבריו, "אין לו שום קשר לחשדות שמייחסים לו. האמת תצא לאור דרך בית המשפט ויתברר כי מדובר במהומה רבה על לא מאומה".

 

בית המשפט השלום האריך את מעצרה של בסון עד מחר בצהריים, ושחרר את החשוד למעצר בית של יום אחד. הוא חשוד כי ידע על מעשיה של בסון ושיתף עמה פעולה, אך החשדות נגדו פחותים. עו"ד רועי בראונר המייצג אותו אמר: "הוכח בפני בית המשפט שאין לו קשר למעשים ואין לו יד בדבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משטרת המחוז הדרומי
ארכיון
צילום: משטרת המחוז הדרומי
מומלצים