שתף קטע נבחר

לא רק ספרים: כך תעבירו אחה"צ עם הילדים בספרייה

מחפשים מקום לבילוי של אחר הצהריים עם הילדים - ובחינם? זה הזמן לצאת לספרייה העירונית הקרובה לביתכם. טובית נייזר עם 10 רעיונות מקוריים לבילוי - שלא כוללים השאלת ספרים

אם מאיזשהי סיבה פספסתם את החדשות המרעישות, נשמח לבשר כי מנוי לספרייה הציבורית ברחבי הארץ כבר לא עולה כסף (האמת שזה כך מאז 2007, אז נכנס תיקון לחוק הספריות הציבוריות). בחלק מהרשויות נגבה פיקדון, שיוחזר לכם כשתרצו לסיים את ההתקשרות (עקב מעבר דירה, לדוגמה), אבל ימי המנוי החודשי בתשלום כבר מזמן לא בתמונה.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

בנוסף, ספריות רבות בארץ עובדות יפה על מנת להסיר את כל הדעות הקדומות והמחסומים שאולי מלווים אתכם מהעבר, ומעניקות לחלל המיוחד שלהן מראה חדיש והרבה דברים טובים מעבר לספרים. אז כדי לגרום לכם לבקר בספרייה הקרובה לביתכם, במיוחד בימים שקר שם בחוץ, אספנו 10 רעיונות שלא מצריכים קריאה קונבנציונלית בספר. שיהיה לכם בילוי נעים.

 

1. להכיר את הספרנית

הרבה לפני שגוגל המציאו את התשובות לכל השאלות והמידע בשליפה מהירה, עמדה ספרנית (או ספרן) מאחורי דלפק וענתה לכל השואלים על שאלות לא פשוטות,

הפגינה ידע עשיר וחילקה המלצות בהתאמה אישית לכל המבקשים. גם היום תוכלו לפגוש אותה (או אותו) בספרייה ולשמוע ממנה על השינויים בעולם הממוחשב והמהיר, לקבל המלצות נהדרות על ספרים חדשים או עתיקים ומיוחדים. יהיה גם נחמד לגלות מה היא קוראת ממש עכשיו ואיזה ספר הכי אהבה בילדות.

 

2. שעת סיפור

במרבית הספריות בארץ מתקיימות שעות סיפור בחללי הספרייה. העלות מסובסדת ונעה בדרך כלל בין 10 ל-15 שקלים למשתתף. תוכלו להתעדכן באתר הספרייה ולקבל מידע על שעות, ימים והמפעילים השונים שמגיעים. אם תגיעו לספרייה ביום ללא שעת סיפור תוכלו לבחור ספר אהוב מהילדות ולמצוא פינה נעימה לשעת סיפור משפחתית.

 

3. תערוכות מתחלפות

המבחר והמגוון העצומים של האיורים בין דפי וכריכות הספרים מאפשר לצוות הספרייה להפיק תערוכות יפהפיות על הקירות. בביקור הקרוב הביטו מסביב ולעתים לעבר התקרה. תוכלו למצוא תמונות קסומות ורלוונטיות לספרים. מומלץ לשאול את הצוות אם יש חלל אחר בו מוצגת תערוכה הקשורה לספרי ילדים וספרים באשר הם.

 

4. איורים בספרים

שבו עם הילדים ודפדפו בספרים כדי להתרשם מהאיורים שבהם. נסו להתעלם מהמילים ו'קראו' רק את מה שמצוייר. תנו לילדים להקריא את הסיפור בעצמם (גם לקטנים שעדיין לא יודעים לקרוא) בהסתמך על האיורים בלבד. מגוון האיורים שבספרי הילדים בספרייה יכולים להוות השראה ליוצרים הצעירים. הזמינו אותם לצייר בהשראת האיורים שבספרים.

 

5. הגמד והענק בין הספרים

החביאו בין דפי הספרים חידות שיובילו מספר אחד לשני. הציגו למשתתפים את הספר הראשון בו מסתתרת החידה הראשונה ותנו להם לשוטט בספרייה ולחקור את הספרים שעל המדפים בעצמם. התשובה לחידה הראשונה מתחבאת בין דפי הספר השני (ששמו הוא הפתרון של החידה) ובתוכו מתחבאת החידה הבאה. החידות יכולות להתבסס על עלילת ספרים מוכרים וקלאסיקות אהובות כמו "מעשה בחמישה בלונים" ו"דירה להשכיר" או על שמות ספרים ידועים כמו "איילת מטיילת" ו"איתמר מטייל על קירות".

 

6. ארץ עיר

התבססו על המשחק המוכר "ארץ עיר" ושחקו אותו ברחבי הספרייה בגרסה מעט שונה. אחד המשתתפים יכריז על האות א' וימשיך למנות את האותיות בלב. כששאר המשתתפים יעצרו אותו הוא יגלה לאיזו אות הגיע והמשתתפים יצטרכו להציע שם של ספר שמתחיל באות שנבחרה. הראשון שיכריז על שם של ספר באותה האות הוא המנצח בסיבוב ותורו למנות את האותיות. אם שני משתתפים יכריזו על אותו הספר בו זמנית, המנצח הוא זה שיאתר ראשון את הספר על המדף ויביא אותו לשאר המשתתפים.

 

7. תופסת אותיות

משחק התופסת המוכר בגרסת הספרייה יתבסס על אותיות א'-ב'. התופס יכריז על אות ועל המשתתפים לאתר ספר שמתחיל באות הזו או ששם אחד מחבריו מתחיל בה. מי שישאר ללא ספר ביד יצטרך לברוח מהתופס. אפשרות נוספת היא להכריז על שם ספר מוכר והראשון שיאתר אותו יהיה מוגן מהתופס.

 

8. מחבואים בין ספרים

חברו בין הקסם של משחק המחבואים לבין חלל הספרייה ותקבלו היכרות חווייתית עם המקום. במהלך המשחק יוכלו הילדים

להתוודע לחללים פחות מוכרים, להסתתר בין מדפי ספרים וגם למצוא, על הדרך, ספרים שכייף לדפדף בהם, אפילו יותר מהמשחק עצמו.

 

9. קופסאות משחקים

בספריות רבות יש מתחם משחקים שכולל בדרך כלל משחקי קופסה הקשורים לספרים או למילים. שבו עם הילדים וחברים נוספים ושחקו במשחקים השונים. תוכלו להביא משחק אהוב מהבית ולהתאים אותו לחלל ולמאפיינים הייחודיים. אם בספרייה שלכם אין אזור מוגדר למשחקים, שאלו את צוות הספרייה היכן מונחים משחקי הקופסה (ובמקרה שבספרייה יש רק ספרים, תוכלו להציע לצוות להצטייד במשחקים רלוונטיים).

 

10. מחשבים

בספריות הציבוריות יש עמדות מחשב שעליהן תוכנות לילדים, כגון משחקים וספרים אלקטרוניים. התייעצו עם הצוות מה מתאים לגיל הילדים ובקשו את עזרתו בהתאמה ובחירת הפעילויות.

 

הכותבת היא יוצרת סדרת תקליטורי הנסיעה "אוטוטו" 
 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בלוי בספרייה. לא רק לימים הקרים
צילום: shutterstock
מומלצים