שתף קטע נבחר

כולסטרול, טוב או רע?

תתפלאו, אבל הוא בעיקר טוב ואחראי לפונקציות חשובות מאוד בגוף. כל מה שצריך זה לא להגזים

אחד הנושאים הכי מדוברים ברפואה מונעת הינו הכולסטרול. האם הוא מזיק לבריאות ואם כן מדוע? נהוג לחלק את הכולסטרול לטוב ורע. הדגש הוא פחות על האדם שסובל מהמחלה אלא בעיקר על המספרים והמדדים בבדיקות הדם. נתחיל מהבנה של מהו בעצם הכולסטרול ונתמקד בפתרונות מעשיים שהוכחו כיעילים ביותר.

 

במקרה של כולסטרול גבוה (5.2-6.2) המטרה העיקרית הינה לאזן את רמתו בצורה טבעית שתיטיב עם הגוף בטווח הארוך. מהו בעצם כולסטרול? הכולסטרול נמצא בכל תא בגוף, קרום התא מכיל ומצופה בשומן זה. הכבד אחראי ליצירה של כ-70% מהכולסטרול והיתר נצרך באכילת מזון מן החי. לכן, ברוב המקרים אם נוריד מהתפריט מוצרים כגון בשר, ביצים וחלב, רמת הכולסטרול שלנו תתאזן ממילא. מעניין לציין שהכולסטרול אחראי ליצירת ויטמין די, חומצות המרה שחשובות בעיכול המזון. בנוסף, הכולסטרול חשוב ביותר להורמונים כמו אסטרוגן, פרוגסטרון וכו.

 

הכולסטרול מחולק לכולסטרול טוב ורע (LDL &HDL), אבל לאמיתו של דבר הכולסטרול תמיד טוב ולכן הוא ברובו מיוצר בגופנו. אנו מייצרים בערך 1000 מ”ג ביום של כולסטרול (נתון זה הוא של אדם בוגר בחברה המערבית). למרות שכולם "נגד" הכולסטרול הרע, גם לו יש תפקיד חשוב ביותר. הוא משמש כמעין תחנת ביניים שמנווטת לאן לשלוח את כמות הכולסטרול בגוף (לכבד או לתאים בגוף שזקוקים לשומן זה בכדי לבצע את תפקידם ביעילות). מדוע בכל זאת חלקנו נמצאים ברמת סיכון וסובלים מכולסטרול גבוה? בדרך כלל אנו נהיה המקור לבעיה ונגרום באורח חיינו להצטברות פסולת שאינה הכרחית לגוף.

 

פסולת זו מהווה מעין מחסום לזרימה תקינה של דם וחמצן וגורמת לעיבוי ונוקשות של כלי הדם. מחסום זה יכול להיווצר לא רק מאכילת מזון מן החי אלא גם ממשבר רגשי שמכביד עלינו. בדרך כלל משבר כזה לאורך זמן ישפיע כמעט בוודאות על העורקים ועל זרימת דם תקינה. ברפואה המערבית אנו מייחסים חשיבות ללחימה בכולסטרול, אך לאמיתו של דבר איננו במלחמה והנ"ל איננו אויב. לקיחת סטטינים להורדת הכולסטרול אינה דבר נורא, אך אנו יכולים להיות בריאים יותר וחכמים יותר במניעת מחלות.

 

הסטטינים עוצרים ומונעים מהכבד לייצר כולסטרול בכמות נאותה, ובעצם מנטרלים את הכבד לבצע פעולה טבעית שנחוצה ותורמת לכל המערכות בגוף. בכל זאת, אם כבר הגענו למצב שצריך לקחת כדורים אלה, כדאי עדיין להיות במעקב ובדיאטה על פי עקרונות הרפואה המונעת.

 

הרפואה הסינית, למשל, טוענת שהבעיה מתחילה מלחץ ממושך שהאדם חווה. הלחץ הפנימי מונע מהכבד לבצע את תפקידו ביעילות המירבית. כשהכבד אינו פועל כראוי, הגוף ידלל את הרזרבות שהינן ויטמינים כגון סלניום, חומצה פולית, טאורין וכו’. במצבים אלו כדאי לקחת צמחים ותוספים מסויימים, ולהתעמל כ-15 דקות או יותר על בסיס יומי. כדאי גם לשתות מיצי ירקות ירוקים ותה ירוק. אלה יעזרו לאורך זמן לכבד לחזור ולתפקד ביעילות.

 

הגוף שלנו חכם ובתנאים הנכונים המערכת תתייצב ותמיד תנוע לאיזון. בדרכים נכונות אפשר למנוע בעיות ומחלות ותמיד לשאוף לשיפור המצב הגופני והנפשי.

 

דורון בן דב MS , Lac בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה

ותואר שני ברפואה סינית.

בעל חברת הרפואה האינגרטיבית, Tiferet Health

ומטפל בקליניקות בריברדייל ומנהטן.

www.tiferethealth.com 347-403-4946

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים