שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

'לא מוותרים על הזכות'. בחירות בבתי החולים

אף שהם מאושפזים במרכזים הרפואיים השונים, החולים לא מוכנים להקריב את זכותם הדמוקרטית: "זה חשוב וזו זכות". גם אנשי צוות רפואיים שעובדים ביום הבחירות מורשים לבחור בקלפיות שהוצבו בבתי החולים

גם חולים המאושפזים בבתי החולים והמרכזים הרפואיים ברחבי הארץ מימשו היום (יום ג') את זכותם הדמוקרטית והצביעו בבחירות. למרות האשפוז והתחושות הרעות, החולים שמו פעמיהם אל הקלפיות שהוצבו בעבורם בבתי החולים ושמו בקלפי את הפתק המועדף עליהם.

 

 

החגיגה הדמוקרטית לא פסחה על מי שהתבקש לעבוד בבתי החולים השונים ביום הבחירות. אנשי צוות שעובדים כתורנים מורשים להצביע בקלפי שבמקום עבודתם, ויחד עם החולים צפויים להצביע בסך הכול אלפי בני אדם בבתי החולים בכל רחבי הארץ. המאושפזים קיבלו מההנהלות אישור על כך שהם מאושפזים ונאלצים לשהות במוסד הרפואי, וכך יכלו לבחור בקלפי.

שרה אושרי ובעלה שלום: "זו זכות להצביע" (צילום: אלכס גרינמן) (צילום: אלכס גרינמן)
שרה אושרי ובעלה שלום: "זו זכות להצביע"(צילום: אלכס גרינמן)
שרה אושרי (80), תושבת חדרה, חשה אמש ברע וסבלה מקשיי הנשימה. היא הגיעה למרכז הרפואי הלל יפה בעירה, שם אושפזה במחלקה פנימית ד'. הבוקר הגיעה שרה ביחד עם בעלה, שלום, לקלפי שהוצבה בשטח בית החולים. "היא תמיד מצביעה בכל מערכת בחירות", סיפר שלום. "זה חשוב לה, זו הרי זכות".

 

יצחק אטשטיין סיפר: "לולא צנתור לב מורכב שעברתי אתמול לא היה לי סיכוי להצביע היום בקלפי. עד הצנתור הייתי במצב אחר לגמרי. למרות שאני מאושפז בטיפול נמרץ קרדיולוגי היה חשוב לי להגיע לקלפי ולממש את זכות הבחירה שלי. והצוות הרפואי אישר לי".

 

אברהם אלבז, בן 63 מבאר שבע, הגיע אתמול לבית החולים סורוקה בעיר לאחר שנפל ונפגע בעמוד השדרה. אלבז עובר כעת סדרת בדיקות וקשה לו לקום מהמיטה. לכן הצביע מתוך מיטתו שהוצאה במיוחד מחוץ למחלקה לאזור שבו ממוקמת הקלפי.

הצביע מהמיטה. אברהם אלבז (צילום: דוברות סורוקה) (צילום: דוברות סורוקה)
הצביע מהמיטה. אברהם אלבז(צילום: דוברות סורוקה)

דוידוב סאין (צילום: דוברות סורוקה) (צילום: דוברות סורוקה)
דוידוב סאין(צילום: דוברות סורוקה)

 (צילום: דוברות סורוקה) (צילום: דוברות סורוקה)
(צילום: דוברות סורוקה)
 

בבית החולים סורוקה בבאר שבע הצביעו גם דוידוב סאין, תושב העיר בן 28, שמאושפז במחלקה האורתופדית, ולצדו הצביע ציון אלול, בן 62, שמאושפז במחלקה הכירורגית.

 

בבית החולים השיקומי לוינשטיין שברעננה מאושפזים כ-300 בני אדם, שחלקם הגדול יצביע בבחירות, אם כי חלקם יצאו הביתה. בשנת 2009 הצביעו 176 מאושפזים במרכז הרפואי ובבחירות 2013 הצביעו 215 בני אדם. בהלל יפה בחדרה הצביעו עד כה יותר מ-200 בני אדם.

 

חולים ואנשי צוות בבתי חולים נכללים באוכלוסיות המיוחדות הרשאיות על פי החוק להצביע לא בקלפי האורגנית שלהם (הקלפי שבה הם רשומים). אוכלוסיות מיוחדות אלה כוללות נכים שהגיעו להצביע בקלפי נגישה שאיננה הקלפי האורגנית שלהם, חיילים שמצביעים בבסיס ולא באזור מגוריהם, אסירים ואנשי צוות דוגמת סוהרים בבתי הסוהר, דיפלומטים בשגרירויות ובקונסוליות ישראליות בחו"ל ושליחי מוסדות ציוניים בחו"ל. 

 

כאמור, חולים - כל מי שאושפז בבית החולים החל מלפני יום הבחירות והחל משעה 13:00 והלאה, לא כולל מי שטופל בחדר מיון בלבד - וצוות בתורנות בבית החולים ביום הבחירות יצביעו בבתי החולים. הם ישימו

את פתק ההצבעה בתוך מעטפה ואותה בתוך מעטפה חיצונית, שעליה תרשום ועדת הקלפי את שם הבוחר, מספר זהותו וכתובתו. הבוחרים ישלשלו אותה לקלפי לעיני ועדת הקלפי.

 

ההצבעה במעטפות כפולות נועדה לזהות את מי שלא הצביע בקלפי האורגנית שלו וקולות אלה ייספרו בכנסת כדי לוודא שלא בוצעה הצבעה נוספת על ידי בוחר זה גם בקלפי האורגנית שלו. אם תזוהה הצבעה נוספת, תיפסל אחת ההצבעות ותיספר רק אחת מן השתיים.  

 

 

 

בהכנת הכתבה השתתפה מיכל מרגלית
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות סורוקה
אברהם אלבז, הצביע בבית החולים סורוקה
צילום: דוברות סורוקה
מומלצים