שתף קטע נבחר

חדשנות ישראלית: הפיתוחים שיחסכו אנרגיה

תאורה בכביש שתיכבה כשאף רכב לא בסביבה, מערכת שתדע כמה אנרגיה בדיוק נצרכת בשרשרת היצור ומערכת שתדע לזהות היכן אנחנו מבזבזים ולחסוך. חדשנות כחול לבן

איך חוסכים באנרגיה? תארו לכם מערכת שמנהלת את האנרגיה במשרד, בבתי מלון או בבתי ספר - כך שהתוכנה אוספת נתונים ממקורות שונים בבניין (מוני אנרגיה, חיישנים ובקרים) ומצליבה אותם עם נתונים חיצוניים כמו טמפרטורה, לחות ותעריפי החשמל ועם נתונים פנימיים כמו גודל המבנה ואפילו דו"חות נוכחות. כך היא תדע לחשוף את הגורמים העיקריים לבזבוזי האנרגיה - ולשלוט בהם.

 

עוד כתבות בערוץ קיימות וכלכלה ירוקה

 

"החדשנות שאנחנו מציעים היא שכל תקלה או שימוש לא יעיל במערכת מוצג לצד 'תג מחיר', שמעדכן כמה כסף מתבזבז בגינה ואפילו מה השפעה על תפוקת העובדים הנוכחית כי ידוע שעובדים שמזיעים או קופאים מקור מייצרים פחות." אומר מנכ"ל smartgreen נתי פרייברג.

 

הפיתוח הזה ואחרים יוצגו בכנס smart energy שייערך ביום שני הקרוב במכללת אפקה להנדסה. בסיום הכנס יוצגו החידושים שיש לישראל להציע בעולם האנרגיה. ראש המחלקה להנדסת אנרגיה במכללת אפקה, ד"ר משה תשובה, אומר כי "בשנים האחרונות, התרחשה עלייה משמעותית בעלויות האנרגיה לתעשייה ולמשק הביתי. עלייה זו בתשומות האנרגיה יצרה עניין מיוחד בהתייעלות אנרגטית וגם ישראל נכנסה לעובי הקורה בכל הנוגע לאנרגיות חכמות. כיום אנו רואים עלייה מתמדת בעיסוק של העולם הטכנולוגי הישראלי בתחום האנרגיה. אומת הסטארט-אפ מוכיחה שהיא יודעת להוסיף חדשנות גם בהתייעלות אנרגטית".

 

חברה ישראלית נוספת מעניקה פתרונות חכמים לתאורה הציבורית ומחליפה את הנורות הבזבזניות בערים לתאורה המבוססת על טכנולוגיית לד. "ברמה המיידית הדבר מעניק חסכון משמעותי בהוצאות האנרגיה ובזיהום האוויר", אומר אפרים ודאי מנכ"ל לד-נט. "טכנולוגיית הלד מחוברת לרשת תקשורת חכמה, כזו שתאפשר שליטה מרחוק וטיפול בתקלות מרחוק. בעתיד הקרוב כל מערכת התאורה הציבורית תעבור להיות חכמה, כך שבכביש ראשי התאורה לא תדלק אם אין מכוניות. הנורות יידעו להידלק לפי העומס בכביש ולהיכבות בעת הצורך".

 

ישנן חברות נוספות שעוסקות ב"דיאטה אנגרטית" - חברת light-app מציעה תוכנה שאוספת מידע על צריכת האנרגיה בכל שרשרת הייצור של המפעל ובוחנת כמה אנרגיה נצרכה בכל חלק הייצור ומה העלות של האנרגיה עבור כל מוצר. "אנחנו יודעים היום לומר כמה אנרגיה הושקעה בכל בקבוק במפעל קוקה קולה ומתוך כך החברה יודעת איפה וכיצד עליה להתייעל בתחום האנרגיה", אומר ירון בן נון שותף מייסד בחברה.

 

חברת "קרן אנרגיה" מייעצת לארגונים במטרה להגיע בסוף כל חודש להקטנת ההוצאות על אנרגיה בעבודה יעילה יותר.

 "הדבר דומה לנסיעה ברכב. אם אתה נוהג בדרך הנכונה, תגיע לאותו יעד רק אחרי בזבוז קטן יותר של דלק. הדבר נכון גם לעסקים ומפעלים שיכולים לקבל את אותה תוצאה סופית רק לבזבז פחות ממשאבי כדור הארץ בדרך", אומר עופר קרן, מנהל הפיתוח של החברה.

 

בכנס תציג גם חברת enChor.io שמציעה תוכנת ענן שמאפשרת חשבונאות סביבתית במגזר העסקי. "תאגידים, גדולים כקטנים, נמצאים היום בתחרות חדשה שבה הם מחויבים להפגין מצוינות וחדשנות גם בפעילויות הסביבתיות שלהם ולהוכיח ללקוחות אסטרטגיים, בעיקר מחו"ל, למשקיעים ולרגולטורים שיפור מתמיד בהשפעות הסביבתיות שלהם", אומר מנכ"ל החברה נועם גרסל שבאמצעות התוכנה שלו לקוחות יכולים לעקוב אחר הביצועים באתרי החברה השונים, להשוות את הביצועים לאלו של מתחרים או מול סטנדרטים בינלאומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים