שתף קטע נבחר

מהזבל לברזלים בבניין: איך ממחזרים קופסת שימורים?

זרקתם קופסת שימורים לפח הכתום למיחזור? צפו בסרטון המציג את כל התהליכים שעוברת האריזה עד להגעתה לאתר בנייה

מה עובר על קופסת שימורים שזרקתם לפח המיחזור הכתום? בסרטון של תאגיד המיחזור תמיר ניתן לראות את כל השלבים מהשלכת האריזה לפח המיחזור ועד התכתה והפיכתה לברזל לתעשיית הבנייה. צפו בסרטון המציג את התהליך כולו בכשתי דקות: 

 

 
בשלב הראשון זורקים את קופסת השימורים לפחים הכתומים של תאגיד המיחזור תמיר, שבהם נאספים אריזות של מוצרים שונים: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורים, קרטוני משקאות וחלב, אריזות קרטון קטנות, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון, שקיות פלסטיק ועוד. משם נאספת הפסולת על-ידי משאית זבל למתקן בעפולה שם ממויינות האריזות שם אריזות המתכת מופרדות משאר הפסולת באמצעות מגנט רב עוצמה.
 
משם מועברות אריזות המתכת למפעל דרומית לעכו, שם המתכת נגרסת לחתיכות קטנות. בשלב מתיכים את פסולת המתכת במיכל התכה - בטמפרטורה של 1,800 מעלות. בתהליך ההתכה מוסיפים חומרים שונים על מנת להגיע לתרכובת המתכת הרצויה. הברזל המותך הופך למטילי ברזל במשקל 1.8 טון כל אחד.
 
בשלב האחרון מייצרים מוטות, שעוברים עיבוד ומשמשים בסופו של דבר בתעשיית הבנייה כמוטות או רשתות לבנייה.
 

על פי נתוני תאגיד המחזור תמיר עד כה נפרסו למעלה מ-48,600 פחים כתומים שהנגישו את הליך המחזור ליותר ממיליון וחצי תושבים ב-181 רשויות ברחבי הארץ.

.

תאגיד המיחזור תמיר פועל מול הרשויות המקומיות לצורך איסוף האריזות, הבאתן למיחזור ומניעת הטמנת פסולת מזיקה. לצד זאת מקיים תמיר פעילויות הסברה ירוקה למחזור ולשמירה על איכות הסביבה. המהלך כולו הוא יישום של "חוק האריזות" שנחקק לפני כארבע שנים, המחייב את הרשויות המקומיות בישראל, להתוות הסדרי הפרדת פסולת אריזות, וכן לקבוע את אופן איסוף ופינוי פסולת האריזות שהופרדה. כיום חתומים עם תמיר 880 יצרנים ויבואנים המממנים בפועל את יישום חוק האריזות ברחבי המדינה.

 

רוצים ללמוד עוד על הפרדת פסולת ומיחזור אריזות - היכנסו לאתר arizot.org.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות תאגיד המחזור תמיר
התחנה הראשונה. הפח הכתום
באדיבות תאגיד המחזור תמיר
מומלצים