שתף קטע נבחר

 

מערכת גילוי מנהרות חדשה פועלת בדרום

צוות שהובילה "אלביט" פיתח מערכת שמאתרת בדיוק רב ניסיונות חפירה באמצעות חיישנים. פריסה מלאה שלה תלויה באישורים נוספים ותוספת תקציב. תושב הדרום: "עד כה איום המנהרות נתפס כבלתי פתיר"

המערכת שפיתח צוות של התעשייה הביטחונית בהובלת חברת "אלביט", פועלת כבר חודשים ארוכים בחלק מעוטף עזה והוכיחה את יכולתה באיתור ניסיונות חפירה של מנהרות טרור מהרצועה. צה"ל נערך לפרוס אותה לאורך כל הגזרה, במטרה להגן על יישובי האזור מפני חדירות מחבלים. כך נחשף היום (ה') ב"ידיעות אחרונות".

 

המערכת כוללת שורה של חיישנים שהמידע מהם מנותח באמצעות מערכת שליטה המבוססת על פעולת אלגוריתמים. אלה מאפשרים לזהות בדיוק רב עבודות חפירה ומיקומים שלהן ללא התראות שווא.

 


מנהרות חמאס בגבול הרצועה (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מנהרות חמאס בגבול הרצועה (ארכיון)(צילום: רויטרס)

מדובר במערכת ראשונה מסוגה בעולם שפיתחה בארץ בזמן שיא מִנהלת המחקר והפיתוח של משרד הביטחון (מפא"ת) והתעשיות הישראליות, בדומה למערכת "כיפת ברזל" של רפאל והתעשייה האווירית, כתשובה לאיום המנהרות שעוצמתו נחשפה במהלך מבצע צוק איתן. 

 

חלק מהמערכת הוצב לאורך הגבול, אך פריסתה המלאה לאורך הגבול עם רצועת עזה דורשת אישור של מערכת הביטחון והעמדת תקציב מתאים.

 

גורמי ביטחון עדכנו את ראשי הרשויות בעוטף עזה בדבר כל התקדמות טכנולוגית לפתרון האיומים מעזה. בשבועות האחרונים סיפרו להם על מערכת הגילוי החדשה.

 

אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב, אמר כי בשנה האחרונה עקב מקרוב אחר המאמצים הגדולים שעושים משרד הביטחון וצה"ל בפיתוח אמצעים לאיתור מנהרות. "ממה שאנחנו יודעים, אלו חלק מהפירות של אותם מאמצים. אין ספק שהפעילות האגרסיבית בקיץ האחרון צמצמה את האיום באופן משמעותי כלפי מדינת ישראל, והתקדמות זו נותנת שכבה נוספת של ביטחון עבור התושבים". הוא בירך "על כל התקדמות במציאת פתרונות שיביאו ביטחון לתושבי עוטף עזה".

 

עמית כספי מקיבוץ כרם שלום, אחד היישובים שמנהרות החמאס איימו עליהם באופן ישיר, אמר: "איום המנהרות מבחינתנו הוא איום מורלי על הקהילה. בגלל אופי הסכנה שלו, גורם ההפתעה וחוסר היכולת להתגונן הוא באמת מהווה פגיעה בביטחון האישי. אצלנו זה נתפס כאיום בלתי פתיר, כך שאם אכן ישנה פריצת דרך, למרות שאנחנו יודעים שאין מאה אחוז בנושא הזה, זה יכול לשפר מאוד את הביטחון האישי".

 

הוא הוסיף: "אין לי ספק שזה ישפר מורלית את חייהם של תושבי עוטף עזה. אני מקווה שזה יסייע להצלת חיים וכמובן לשיפור שגרת היום-יום שלנו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהרת חמאס בדרום (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים