שתף קטע נבחר

הנס הנפאלי: בן 101 שרד שבוע בהריסות

שמונה ימים לאחר הרעש חולץ הקשיש ופונה לבית החולים. עוד שני גברים ואישה חולצו לאחר כמה ימים מתחת להריסות. זעם על הממשלה: "ערימות ציוד לאזרחים תקועות בשדה התעופה"

שמונה ימים חלפו מאז היכתה רעידת האדמה החזקה בנפאל ומניין ההרוגים ממשיך לעלות: נכון לשעות הצהריים (א'), 7,056 בני אדם קיפחו את חייהם ברעש בעוצמה 7.8 בסולם ריכטר בשבת שעברה. בתוך כך, עדיין נרשמים סוג של נסים. גבר בן 101 חולץ אתמול מההריסות אחרי שבוע שלם ופונה לבית חולים. בנוסף, עוד שני גברים ואישה חולצו לאחר שהיו קבורים תחתיהן במשך כמה ימים.

 

עוד חדשות בעולם:

תימן: 'כוח קרקעי סעודי נלחם במורדים בתימן'

תבוסה אחר תבוסה: בשאר אסד חלש מאי פעם

הסוריות מצאו עבודה - בעגלות בקניוני עיראק

 

מקרים כאלה לא רואים בנפאל בימים האחרונים למרבה הצער. משטרת נפאל הודיעה היום כי איתרה כ-50 גופות, בהן של שישה תיירים זרים, במחוז ראסווה בהימלאיה, שבו אירעה בשבוע שעבר מפולת שלגים בעת רעידת האדמה. מדובר באזור שנמצא לא רחוק מהמקום שבו טייל הישראלי הנעדר אור אסרף בפארק הלנגטנג. "מצאנו 51 גופות באזור לנגטנג, בהם של שישה תיירים זרים", נמסר.

מבט על ההרס מלמעלה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מבט על ההרס מלמעלה(צילום: MCT)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

בתור לחלוקת מים. ציוד מעוכב במכס בשדה התעופה בקטמנדו (צילום: MCT) (צילום: MCT)
בתור לחלוקת מים. ציוד מעוכב במכס בשדה התעופה בקטמנדו(צילום: MCT)

סגן מפקד המשטרה במחוז ראסווה, פראבין פוקארל, סיפר כי אף אחת מן הגופות שחולצו עדיין לא זוהתה. לדבריו, כוחות החילוץ וההצלה עדיין פועלים במחוז הצפוני לאיתור 200 בני אדם שמוגדרים נעדרים, בהם תושבי כפרים מקומיים ותיירים זרים. בנוסף למניין ההרוגים, 14,123 בני אדם נפצעו, בהם 6,512 שעדיין מאושפזים בבתי חולים.

 

מנהל שירותי הטרקים בנפאל, גנגה סאגר פאנט, סיפר בצער רב על המראות שנתקל בהם בלנגטנג. "כל הכפרים שם נמחקו במפולות. כל מה שנשאר מהציוד שלהם הוא תיקים ומעילים. הבתים פשוט 'נזרקו' מההר. שום דבר לא נשאר", אמר.

 

החיפושים אחר אסרף, בן 22 מלהבים, באזור לנגטנג נמשכים, וככל שנוקף הזמן גובר החשש לשלומו. הצוותים בשטח דיווחו אמש על נחלים של בוץ, סחף וסלעים. אור לא התגלה עד כה במסלול שעשה בלנגטנג (האגמים הקפואים), והם חוששים שאולי נקבר תחת המפולת. "המצב שם נראה כמו סוף העולם", העידו באזור החיפושים.

יותר מ-14 אלף פצועים (צילום: Joe Sieder via AP) (צילום: Joe Sieder via AP)
יותר מ-14 אלף פצועים(צילום: Joe Sieder via AP)

אזור לנגטנג אחרי הרעש (צילום: Joe Sieder via AP) (צילום: Joe Sieder via AP)
אזור לנגטנג אחרי הרעש(צילום: Joe Sieder via AP)

היום צפוי להגיע לנפאל כוח מארינס של צבא ארצות הברית כדי לסייע במאמצי החילוץ וההצלה באזורים שהוכו ברעידת האדמה ונמצאים מחוץ לבירה קטמנדו. דוברת חיל הנחתים האמריקני מסרה שהכוח יביא עמו בין היתר ציוד ותרופות.

 

דובר המארינס פול קנדי אמר כי המשלחת כוללת 100 חיילים, ציוד ושישה כלי טיס, בהם שני מסוקים. הצוות האמריקני מגיע על רקע ביקורת נגד השלטון בנפאל, שלא מקל על הכנסת הציוד שמצטבר בשדה התעופה בקטמנדו ומעוכב שם בגלל בדיקות מכס.

 

נציג האו"ם במדינה ג'יימי מקגולדריק קרא לממשלה להקל את הבדיקות. "הם לא במצב שגרה אלא במצב חירום", אמר מקגולדריק. "ערימות ציוד הומניטרי תקועות שם וצריך להכניס את הציוד ללא בדיקות ולטובת האזרחים".

 

על פי אומדן של האו"ם, 600 אלף בתים נהרסו או ניזוקו ברעידת האדמה בנפאל. עוד מעריך האו"ם כי שמונה מיליון בני אדם לפחות הושפעו מהרעש, מתוך 28 מיליון תושבי המדינה. שני מיליון איש יזדקקו בשלושת החודשים הקרובים לאוהלים, מים ותרופות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים