שתף קטע נבחר

אפריל: ירידה חדה של 19% במסחר במט"ח

האם בנק ישראל התייאש משער הדולר? המסחר במטבע חוץ הסתכם באפריל ב-106 מיליארד דולר, לעומת 141 מיליארד בחודש מרץ. כך על פי נתונים שמפרסם היום בנק ישראל. עוד בשוק ההון, בשבוע החולף, תשואות האג"ח ל-10 שנים ומעלה זינקו ברבע אחוז - עלייה שלא זכורה בשנים האחרונות

בסקירתו החודשית שהוציא היום בנק ישראל עולה, כי נפח המסחר הכולל במטבע חוץ ירד בחודש החולף ב-19% לעומת חודש מרץ. באפריל הסתכם המסחר בכ-108 מיליארד דולר - ממוצע של 6 מיליארד דולר ביום וזאת לעומת 141 מיליארד דולר במרץ. 

 

לכתבות נוספות בערוץ שוק ההון

במה קרנות הפנסיה משקיעות את הכסף שלך? 

רוצים רווח 70% בשעה? ההפסד כולו שלכם

 

ייתכן אף כי זאת אחת הסיבות לכך שבחודש אפריל, התחזק השקל מול הדולר בשיעור של כ-3%, כאשר לעומת האירו, נחלש השקל בשיעור של 1%. אך לא רק מול השקל נחלש הדולר. המטבע האמריקני ממשיך להיחלש מול כל המטבעות המובילים. במהלך החודש הקודם, נחלש הדולר משמעותית מול רוב המטבעות בכלל זה ב-4% מול האירו, ב-3.8% מול הפרנק השוויצרי, ב-4.1% מול הפאונד הבריטי ו-בכ-0.8% מול הין היפני.

הדולר ממשיך לרדת מול כל המטבעות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הדולר ממשיך לרדת מול כל המטבעות(צילום: shutterstock)

"בנק ישראל ימשיך לעמוד בפני דילמה לא פשוטה האם להוריד את הריבית לאור חוסנו של השקל ביחס לסל המטבעות", אומר דודי רזניק מלאומי שוקי הון. לדבריו, היקף ההשקעות במשק על ידי זרים שעלה מדרגה מאז תחילת השנה, צפוי לתמוך בחוסנו של השקל, ולכן לא תהיה ברירה לבנק ישראל אלא להמשיך את ההתערבות בשוק המט"ח ככלי העיקרי לפעילותו.

 

בשוק האג"ח זינוק בתשואות

הסערה שעברה בשבוע שעבר על שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם לא פסחה על השוק המקומי הישראלי כאשר בסיכום שבועי נרשמו ירידות שערים חדות של אגרות החוב, תוך עלית תשואות חריגה בהיקפה באג"חים ארוכי הטווח. תשואות איגרות החוב ל 10 שנים ומעלה עלו השבוע בככרבע אחוז (25 נקודות בסיס) בממוצע, עלייה שלא זכורה בשנים האחרונות.

 

תשואות איגרות החוב ל 10 שנים ומעלה עלו השבוע בככרבע אחוז (25 נקודות בסיס) בממוצע, עלייה שלא זכורה בשנים האחרונות. בסיכום שבועי רשמו אגרות החוב ל-20 שנה ומעלה, ירידת מחירים ממוצעת של כ-5% שהביאו מן העבר הדני לעליית התשואה. מוקד "הרעש" היה הפעם עליית תשואות חריגה בהיקפה בשוקי האג"ח הממשלתיים באירופה על רקע רמות השפל אליהן הגיעו התשואות שם בתקופה האחרונה.

 

תשואות האג"ח מזנקות  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תשואות האג"ח מזנקות (צילום: shutterstock)

נזכיר שירידת התשואות באירופה התעצמה בתקופה שבה החלו הפירסומים השונים לקראת הפעלת שלב ההרחבה הכמותית המבוסס על רכישת אג"ח ממשלתי. "עליית התשואות החדה יחסית השבוע, מקורה בעיקר בעליית תשואות באירופה, ומהווה בשלב זה תיקון תכני בלבד למהלך ירידת התשואות ברבעון הראשון של השנה", מציין דודי רזניק מלאומי שוקי הון.

  

סין - כצפוי, הבנק המרכזי ממשיך להתערב

במהלך השבועות האחרונים אנו עדים למספר פעולות אגרסיביות מצד הבנק המרכזי של סין. אחת הפעולות המרכזיות הייתה הפחתה נוספת של הריבית ברבע אחוז, לרמה של 5.1%. בנוסף הוריד הבנק את יחס הרזרבה של הבנקים באחוז (100 נקודות בסיס) לרמה של 18.5%. "פעולות אלו נועדו להבטיח שהמדיניות המוניטארית לא תהפוך להיות מצמצמת בשל הירידה בסביבה האינפלציונית", אומר אורי גרינפלד מפסגות.

 

לדבריו, הריבית הריאלית בסין עלתה משמעותית במהלך השנה האחרונה ולכן ניתן לראות את הפעולות האחרונות ככאלו שרק מנסות לשמר את רמת הריבית הריאלית.

 

המהלכים האגרסיביים של הבנק המרכזי בסין מגיעים בעקבות שני תהליכים מרכזיים. ראשית, הנתונים החלשים שהתפרסמו לאחרונה העלו את החששות כי הכלכלה הסינית מאטה בסדרי גודל, אשר מסכנים את יעד הצמיחה של 2015 אשר עומד על 7%. לפי הנתונים שהתפרסמו לאחרונה, הצמיחה ברבעון הראשון של השנה עמדה על 7% לעומת 7.3% בסוף 2014 וכל הסימנים מראים כי מגמה זו צפויה להמשך.

 

"ההאטה בסין מאפיינת כמעט את כל חלקי הכלכלה עם ירידה בקצב גידול המכירות הקמעונאיות, הייצור התעשייתי וההשקעה במשק", מוסיף גרינפלד. "עם זאת, חשוב לציין כי השינוי המבני בסין תופס תאוצה כאשר לראשונה תרומת סקטור השירותים לתוצר עמדה על יותר מ-50%.

 

גורם נוסף שמשפיע על החלטות הבנק המרכזי הסיני הוא העליות המהירות בשוק המניות הסיני שמגביר את החשש בקרב הממשל, כי מתפתחת בשוק בועה אודות להיקף המסחר הממונף הגבוה בו השוק הסיני מתאפיין. לכן, לצד הגבלות רגולטוריות חדשות להקטנת המסחר הממונף ולשכלול השווקים הממשל מנסה למנוע האטה נוספת במשק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא עוצר באדום. הדולר
צילום: shutterstock
מומלצים