שתף קטע נבחר

וגה: "מרחמת על מי שמתחיל היום במוזיקה"

סוזן וגה מודל 2015 מתפרנסת בעיקר מהופעות אבל חושבת ש"תעשיית המוזיקה צריכה להיבנות מחדש". לקראת הופעה חמישית כאן, הפעם לצד התזמורת הפילהרמונית, מדברת הבודהיסטית האדוקה על הקהל הישראלי ומתרגשת כמו בפעם הראשונה: "עם העיבודים האלה השירים שלי יגעו יותר"

רוג'ר ווטרס, תאכל את הכובע. בעוד שאיש פינק פלויד לשעבר משקיע בימים אלה את רוב מרצו בלעודד אומנים בינלאומיים להחרים את ישראל, נראה שיש כאלו שדווקא עדיין רוכשים חיבה גדולה לארץ הקודש. גדולה מספיק כמו זו של הזמרת סוזן וגה, מהדמויות החשובות בעולם הרוק, אחרת קשה להסביר את ביקוריה התכופים של המוזיקאית בלבנט.

   

סוזן וגה. ביקור חמישי ומרגש יותר (צילום : George Holtz) (צילום : George Holtz)
סוזן וגה. ביקור חמישי ומרגש יותר(צילום : George Holtz)

הביקור הקרוב של וגה במחוזותינו יהיה החמישי במספר, הפעם בקונסטלציה מעט שונה - כששיריה של הזמרת יזכו לעיבודים סימפוניים, בחסות 70 נגני התזמורת הפליהרמונית הישראלית ובניצוחו של אילן מוכיח. "הוזמנתי על ידי התזמורת וזה ממש מרגש אותי", היא אומרת בהתלהבות מפתיעה - במיוחד נוכח העובדה שבשלב זה חייה, אחרי 30 שנות קריירה, היא כבר ביקרה ברוב המקומות בעולם, חברה ללא מעט הרכבים מוזיקליים וביצעה את שיריה בכל ורסיה אפשרית.

 

"הרגשתי שבעזרת התזמורת, השירים שלי יגעו אפילו יותר מבעבר. השירים שלי הרבה יותר רגשיים כך מאשר כשהם מנוגנים בגיטרה. אני ממש אוהבת את התוצאה. זה באמת מרגיש כמו פסקול לסרט. אני מרגישה שהעיבודים העניקו יופי ועומק לשירים ומוציאים רגשות שחבויים שם מתחת לפני השטח".

הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל של הרשת. וגה בהופעה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל של הרשת. וגה בהופעה(צילום: gettyimages)

כשמדובר בוגה, בהחלט יש גם לא מעט אשר רוחש מתחת לפני השטח. מי שבנתה את שמה בשנות השמונים כשם לוהט בעולם הרוק והפולק האמריקני, נתקלה בקשיים קרייריסטים ואישיים לא צפויים בעשור הראשון של שנות האלפיים. בין היתר היא התגרשה אז מבעלה הראשון, איבדה את אחיה טים בן ה-36 כתוצאה מחיבה מופרזת וקטלנית לאלכוהול והועזבה מ-"A&M" -  הלייבל בו היתה חתומה מאז פרצה ב-1985. אך כל זאת כבר מאחוריה. וגה הספיקה מאז להשתקם, להוציא אלבומים בזכות עצמה ולהפגין הבנה עמוקה של מדיום האינטרנט ותפקידו המשמעותי בקשר שבין אומן לקהל שלו.

 

היית מהאומנים הפופולריים הראשונים שהבינו את כוחו של האינטרנט והשתמשת בו, גם אם בלית ברירה, כפלטפורמה לקידום ושיתוף של היצירה שלך. את מצליחה להבין לאן תעשיית המוזיקה הולכת עכשיו?

 

"אני מתפרנסת היום רק מסיבובי הופעות, וכולם נמצאים איתי באותה סירה. כרגע אני במצב בו מצד אחד אני מתחרה בגיבורים שלי, כמו בוב דילן למשל, ומצד שני אני מתחרה באומנים שנמצאים בדרכם למעלה. אני מאוד מרחמת על אנשים שמתחילים רק עכשיו את צעדיהם בעולם המוזיקה. התעשייה ללא ספק צריכה לבנות את עצמה מחדש".

  

אף פעם לא נמאס לה ממנו. "Luka"

  

אגב, הופעות. אני רואה שאחרי ההופעה בישראל את עתידה להופיע בפסטיבל Isle Of Wight היוקרתי. זה בטח לא פשוט לעשות את הסוויץ' הזה, בין הופעה עם תזמורת באולם סגור לבין הופעה באויר הפתוח מול אלפי צעירים שיכורים.

 

"אני תמיד מנגנת בכל מיני אולמות ומצבים. אני אוהבת את שניהם ויודעת כבר מה לעשות. בהופעת פסטיבל למשל, אני לא ממש מדברת הרבה, בטח שלא מספרת סיפורים. אני נותנת למוזיקה לדבר ומשאירה את האווירה בקצב גבוה לרוב. אני לא מבצעת בפסטיבלים את השירים שוברי הלב שלי, אלא אם כן הקהל מבקש אותם". 

 

והוא בטח מבקש שיר אחד ספציפי. גם הפרסומות להופעה שלך בארץ משתמשות בעיקר בשיר הזה, אז אני תוהה אם לא נמאס לך מ"Luka". עברו הרבה שנים מאז ונראה שגם היום הוא הולך לפניך.

 

"אני עדיין אוהבת את השיר הזה ואוהבת את העובדה שהוא משמעותי עבור כל כך הרבה אנשים. אני אף פעם לא מתעייפת מלשיר אותו".

 

"בעזרת התזמורת השירים שלי יגעו יותר מבעבר". וגה (צילום : George Holtz) (צילום : George Holtz)
"בעזרת התזמורת השירים שלי יגעו יותר מבעבר". וגה(צילום : George Holtz)

תשובות פוליטיות בצד, לפני כשש שנים פרסמה וגה פוסט על אותו "Luka" ועל האמביוולנטיות שהיא חשה כלפי העובדה כי באמריקה, כמו בישראל, היא מזוהה בעיקר עם שני להיטי ענק (השני הוא "Ton's Diner"), זאת על אף שמאז הספיקה לכתוב ולהקליט שירים רבים.

 

כך או כך, יתכן שהכעס ששכח וההשלמה שהיא נושאת היום הם הוכחה לכוחה של תורת הבודהיזם והמקום שהיא תופסת בחייה של הזמרת בת ה-55. "אני בודהיסטית מאז שהייתי בת 16", היא מספרת "אני מתפללת בכל יום, פעמיים ביום, לשלום עולמי דרך אושר אינדיווידואלי. הבודהיזם הביא לי המון חוויות נהדרות".

  

סוזן וגה. בודהיסטית מגיל 16 (צילום : George Holtz) (צילום : George Holtz)
סוזן וגה. בודהיסטית מגיל 16(צילום : George Holtz)

 

הבודהיזם בא לידי ביטוי במוזיקה שלך?

 

"אני לא יודעת! אני עושה את זה כל חיי. יש עוד אומנים בודיהסטים מוכרים חוץ ממני. למשל טינה טרנר וקורטני לאב, ולכולם אישיויות מאוד שונות".

 

לגבי התפילה שלך לשלום עולמי - בישראל בהחלט זקוקים לכזו. אחרי כל כך הרבה פעמים שהיית כאן, יש לך כבר מקומות קבועים שאת מתכננת לבקר?

 

"לבתי יש דודים וקרובי משפחה בישראל ואני מקווה לבקר אותם כשאהיה אצלכם. הכל תלוי בכמות הזמן שיוקדש לחזרות עם התזמורת. בעלי ישמח להגיע לירושלים".

 

כך זה היה נראה בפעם האחרונה. וגה בישראל ב-2010

 

הפעם הראשונה שהיית בישראל היתה ב-1989, ומאז הקפדת לבקר מדי עשר שנים או פחות. את יכולה לזהות שינויים שעברו על ישראל, כאורחת לרגע שמגיעה לכאן בזמנים שונים בהיסטוריה?

 

"כשבאתי בפעם הראשונה לישראל הגעתי לתל אביב והיא בדיוק השתקמה מהתקפה. מאז ועד היום לא מעט השתנה, וכשהגעתי לפני חמש שנים היא כבר שוקמה לגמרי. הבחנתי בהמון כוח שיש לאנשים שם. כוח, עמידות ועיקשות. אלו נשארו שם באופן רציף וזה לא משתנה אצלכם".

 

סוזן וגה תופיע לצד התזמורת הפילהרמונית הישראלית ב-9 וב-10 ביוני בהיכל התרבות בתל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : George Holtz
סוזן וגה. "עם התזמורת השירים שלי הרבה יותר רגשיים"
צילום : George Holtz
לאתר ההטבות
מומלצים