שתף קטע נבחר

האמהות היעילות: מה הסוד שלהן?

הן יודעות איך לגרום לילדים לעשות מה שצריך בדרך נעימה ושלווה, מצליחות לשלב קריירה עם משפחה, ועל הדרך גם פעילות בוועד הורים. ספר חדש - "איך לייצר יום נוסף בשבוע ולהיות הורים מגה-אפקטיביים" - מנסה לעזור במשימה הכמעט בלתי אפשרית. קיבצנו 5 טיפים מוצלחים במיוחד

אם רק היו לנו עוד כמה שעות ביום. להורים יש עודף משימות במהלך היום (ולחלקנו גם בלילה) ואם מישהו היה בא ונותן פתרון קסמים ללחץ האינסופי, זה היה יכול להיות מצוין.

 

כדאי שתדעו:

רוצים שינוי: למה צריך הדרכת הורים לכולם - בחינם

ילד דווקא: מאבקי כוח בין הורים לילדים

הילד שוב משתולל: להעניש או לא?

 

כשנתקלתי בספר (במהדורה מיוחדת) "איך לייצר יום נוסף בשבוע ולהיות הורים מגה-אפקטיביים" הייתי סקפטית ואפילו זלזלתי קצת בשני המחברים – עמית אופיר, מרצה ויועץ עסקי, ושירי בכר, מדריכת הורים. "מה הם כבר יכולים לחדש לאמא מנוסה ויעילה כמוני", חשבתי. הרי יעילות היא השם השני שלי, ועדיין כל ערב אני הולכת לישון עם מחשבות על כך שלא הספקתי הרבה דברים.

 

החלטתי לתת צ'אנס לספר, ולמרות שבעמודים הראשונים ממש לא התחברתי, המשכתי לקרוא. פתאום מצאתי את עצמי מופתעת מעצות קטנות ויעילות שמשדרגות את החיים, לא אלו שנזרקות לחלל האוויר בלי שום משמעות, אלא עצות פרקטיות עם דוגמאות והסברים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הנה כמה מהטיפים המוצלחים שאפשר ליישם כבר היום:

 

1. חשיבה יצירתית

סעיף שאהבתי במיוחד - בכר מספרת על כך שבנה עבר ניתוח להסרת התוספתן שהסתבך, ובמשך שנה הרגיש לא טוב ונאלץ לעבור בדיקות. בשלב מסוים הרופא אמר לה שהכול תקין אך הילד המשיך להתלונן והייתה תחושה כאילו הוא מנסה לשחזר את חווית האשפוז כדי להמשיך וליהנות מתשומת הלב שהרעיפו עליו.

 

האם המודאגת החליטה לבדוק את העניין ובמקום להעניק לו תשומת לב כשהוא חש ברע היא עשתה זאת דווקא כשהוא הרגיש טוב. כשהוא הרגיש טוב הם פצחו בריקוד בוקר ובמרתונים של חיקויים וכשהוא טען שהוא לא מרגיש טוב תשומת הלב צוצמה למינימום. התוצאות לא איחרו לבוא – והפעולה היצירתית יצרה שינוי אמיתי והוכיחה את עצמה. הבקרים "הטובים" נעשו אטרקטיבים יותר.

 

2. זה לא מה שאתם אומרים, אלא איך שאתם אומרים

בכר סיפרה על מקרה שהיא כעסה על הילד שלה. היא רצתה לשוחח איתו על זה אבל ידעה שהכעס לא יוביל אותם לשום מקום, לכן המתינה לרגע המתאים. למרות הקושי להמתין, ההמתנה "קיררה" את הכעס שלה, ולקראת ערב היא ניגשה לבנה ודיברה איתו בשקט, זו הייתה שיחה אפקטיבית יותר ורגועה. השורה התחתונה – עדיף לא לשוחח בשעת כעס ולוודא שהעומד מולכם פנוי לשיחה - במקרה זה הילד. למרות שברגע שאנחנו כועסים יש לנו צורף להוציא את הכול אבל לפעמים עדיף פשוט לרגע הנכון, או במילים אחרות - אל תהיו צודקים, תהיו חכמים.

 

הכתבות הכי מעניינות - בפייסבוק הורים של ynet

 

3. תחרויות ומשחקים

מי לא מכיר את זה שדווקא כשממהרים ולחוצים לילדים יש זמן ואין להם כוח להתארגן? בספר יש רעיון יצירתי במיוחד – תחרות בין בני הבית, מי מתארגן הכי מהר בבוקר. הרעיון הוא לשזור משחקים ותחרויות כמעט בכל פעילות – בשיעורי בית, הכנת ארוחת ערב ומטלות בבית. זה תמריץ טוב כי הוא ממלא באנרגיה ובחדוות עשייה ומקצר את דרך השגת המטרה. שעות הבוקר והערב הן בדרך כלל השעות הקשות יותר, ודווקא בגלל זה קצת הומור ויצירתיות יכולים לעשות פלאים.

 

4. מועדי הגשה

ממש כמו שיש לנו דד ליין בעבודה, בכר ממליצה להציב דד ליין למשימות הבית כדי להימנע מדחיינות ומאגירת משימות.

 

הציבו דד ליין למשימות היום יום – שעת שינה, שעת ארוחת ערב ושעת היציאה מהבית בבוקר. כשיש לנו דד-ליין אנחנו מרכזים מאמץ לקראתו כי הוא מכניס אותנו למסגרת של זמן.

 

גם אם אתם רוצים לסגל הרגל חדש בבית – הציבו דד-ליין, וגם חשוב ללמד את הילדים לפעול באותה שיטה. שלושה דגשים: כל בני הבית צריכים להיות שותפים לדד-ליין, חשוב שהוא יהיה ריאלי ואל תעמיסו שלא לצורך, חלקו את המשימות.

 

5. התייעצות עם האנשים הנכונים

אמנם נוח להתייעץ עם הסביבה המוכרת אך זה לא תמיד אפקטיבי. הדרך הקצרה להשיג תוצאה רצויה היא לדעת את מי לשאול ועם מי להתייעץ, וכדאי ללמוד מאנשים מנוסים שהצליחו במה שהם עשו.

 

לפרטים נוספים ורכישת הספר - לחצו כאן





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: Shutterstock
לא תמיד אפקטיבי להתייעץ עם הסביבה המוכרת
קרדיט: Shutterstock
מתוך כריכת הספר
מומלצים