שתף קטע נבחר

אחרי הביקורת של סער: הושעתה תוכנית ההפרדה באוטובוסים באיו"ש

נתניהו שוחח עם שר הביטחון יעלון והשניים סיכמו לדחות את ביצוע התוכנית - זמן קצר לאחר ששר הפנים לשעבר, גדעון סער, מתח ביקורת על המהלך

שר הביטחון יעלון וראש הממשלה נתניהו, ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שר הביטחון יעלון וראש הממשלה נתניהו, ארכיון(צילום: EPA)

 

הביקורת של גדעון סער - וההתקפלות של נתניהו ויעלון: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה יעלון סיכמו להשעות את תוכנית ההפרדה באוטובוסים בין פלסטינים לישראל במעברים ביהודה ושומרון שהייתה אמורה לצאת היום (ד') לדרך, זאת לאחר ביקורת שהשמיעה בנושא שר הפנים לשעבר גדעון סער. 

 

סער צייץ הבוקר בטוויטר כי "ההחלטה על ההפרדה באוטובוסים שגויה וגורמת נזק חמור להתיישבות ביהודה ושומרון ולתדמיתה של ישראל בעולם. היא לא יכולה להישאר על כנה. כיוון שברור שההחלטה הזאת תבוטל - כדאי לעשות זאת מהר כדי למזער את הנזק החמור לישראל ולהתיישבות".

 

ואכן, זמן קצר אחר כך, הוחלט על ביטול המהלך.

גדעון סער. נתניהו ויעלון התקפלו לאחר שמתח ביקורת על ההחלטה (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
גדעון סער. נתניהו ויעלון התקפלו לאחר שמתח ביקורת על ההחלטה(צילום: איתי בלומנטל)

מוקדם יותר הבוקר מתח ביקורת על ההחלטה גם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג שכתב בעמוד הפייסבוק שלו כי "הפרדה בין פלסטינים ליהודים בתחבורה הציבורית היא השפלה מיותרת וכתם על פרצופם של המדינה ואזרחיה, שמן מיותר על מדורת השנאה לישראל בעולם".

 

הרצוג הוסיף כי "זו עוד טעות של ראש ממשלה שנותן יד ונכנע להחלטה אומללה שאין בינה ובין ביטחון המדינה דבר. מוטב היה להימנע בעת הזו מצעדים שגורמים לנזק מיותר לשמה ותדמיתה של מדינת ישראל בעת כל כך רגישה. ישראל זקוקה בעת הזו למנהיגות שקולת דעת ואחראית ולא לפזיזות וכניעה".

 

בהוראת שר הביטחון משה (בוגי) יעלון החל אתמול המינהל האזרחי ביישום התוכנית להפרדה בין פלסטינים לישראלים באוטובוסים בשטחי יהודה ושומרון. מדובר אמנם בפיילוט, אך לפי התוכנית גם בהמשך פלסטינים שייכנסו לישראל יצטרכו לחזור לבתיהם לאחר תהליך זיהוי שיעברו בארבעה מעברים: הל"ה, ריחן, אליהו ואייל.


בדרך זו יוכלו לדעת במינהל האזרחי כי אותם פלסטינים שנכנסו לתחומי הקו הירוק ייצאו בסופו של יום חזרה לבתיהם בגדה. בעבר יכלו פלסטינים עם אשרות כניסה לישראל לעשות זאת בכל דרך שרצו, אולם עם תחילתו של הפיילוט, שיימשך כשלושה חודשים ולאחריו יופקו לקחים, לא מורשים עוד הפלסטינים לעלות על אוטובוסים משותפים עם ישראלים.

 

מאבקם של המתנחלים בגדה להפרדת נסיעות בתחבורה הציבורית בין יהודים לפלסטינים, מתקיים כבר מספר שנים ולקחו בו חלק נציגים ממשרד התחבורה וממשרד הביטחון. לטענת המתנחלים עליית פלסטינים לאוטובוסים יוצרת "עומסים"

ובנוסף הדבר גורם חיכוכים מיותרים.

 

בעבר אף פורסם כי נהגי חברת ההסעות אפיקים סירבו להעלות פועלים פלסטינים בדרכם מעבודתם במרכז הארץ למחסום אייל. לפני הבחירות האחרונות הורה יעלון לבחון מחדש את הנושא מאחר שיש צורך ברישום ובקרה של פלסטינים היוצאים ונכנסים לתחומי הקו הירוק.


פורסם לראשונה 20/05/2015 10:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
גדעון סער. "נזק תדמיתי"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים