שתף קטע נבחר

המשטרה: רצח רוזנשטיין תוכנן בבית קפה בבריסל

מעדויות שהגיעו לחוקרי פרשה 512 עולה כי ניסיונות החיסול הכושלים של העבריין זאב רוזנשטיין תוכננו בפגישה שהתקיימה בבלגיה בהשתתפות ראשי ארגוני הפשע, בהם אבי רוחן ויצחק אברג'יל, שם דנו גם באיסוף כסף למבצע

 

התכנון לרצוח את העבריין זאב רוזנשטיין נעשה בבית קפה בבריסל בירת בלגיה. כך עולה מדיון שנערך הבוקר (יום ג') בבית משפט השלום בראשון לציון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של ראש ארגון הפשע אבי רוחן. במשטרה טוענים כי רוחן, שחשוד בפרשה 512 במעורבות בחיסול שי בכר ובפיגוע הפלילי ב-2003 שבו היה ניסיון לרצוח את רוזנשטיין, תכנן בבלגיה את הרצח יחד עם העבריינים יצחק אברג'יל, שמעון כהן, יעקב שמעון ואברהם טולי גולדנברג. באותו מפגש דנו גם באיסוף כסף לצורך הוצאת החיסול של רוזנשטיין לפועל.

 

אתמול נערך עימות בין רוחן לבין עד המדינה. לטענת סנגורו של רוחן, עו"ד קובי בן שעיה, בין עד המדינה לרוחן קיים סכסוך עתיק יומין. נציג המשטרה, אורן ששון, טען היום בדיון כי רוחן הוא ציר מרכזי בארגון הפשע של יצחק אברג'יל וכי בידי המשטרה עדות נוספת לנוכחות רוחן בפגישה בבריסל, מלבד זאת שסיפק עד המדינה.

פגישה בבית קפה? רוחן בבית המשפט, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פגישה בבית קפה? רוחן בבית המשפט, היום(צילום: מוטי קמחי)

נכח בפגישה. אברג'יל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נכח בפגישה. אברג'יל(צילום: מוטי קמחי)

ניצל פעמיים. רוזנשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ניצל פעמיים. רוזנשטיין(צילום: מוטי קמחי)

בית המשפט האריך ב-14 ימים את מעצרו של רוחן. השופטת איטה נחמן קבעה בהחלטתה כי "יש יותר מחשד סביר נגד החשוד". הנחת העבודה של המשטרה היא שארגון אברג'יל, בראשותו של יצחק אברג'יל ובאמצעות "חייליו", ניסה בכל דרך לחסל את רוזנשטיין שהיה אז היעד מספר 1. בנוסף לפיגוע הפלילי ב-2003, שבו נרצחו שלושה אזרחים תמימים, היה ניסיון לחסל את רוזנשטיין גם בגני התערוכה ביולי 2003.

 

במקביל האריך בית המשפט שוב את מעצרו של ראש ארגון הפשע אברג'יל. אברג'יל, שחשוד במעורבות ובהזמנת ניסיונות הרצח של רוזנשטיין, ישהה במעצר 14 ימים נוספים. בימים האחרונים הוטחו בארבג'יל הראיות שיש בידי המשטרה ואף נערך לו עימות עם שני עדי המדינה. הוא גם חשוד ברצח גיא יחזקאל ובמעורבות בהיעלמות של מיכה בן הרוש וכן בסחר בסמים. במהלך הדיון טען נציג המשטרה כי בידיה ראיות מסייעות רבות בנוסף לעדות שמסרו שני עדי המדינה.

 

השופטת איטה נחמן ציינה בהחלטתה כי "בהתחשב בחומר החקירה שהוצג בפניי נחה דעתי כי בעניינו של החשוד קיים חשד סביר שהוא מעורב בעבירות המיוחסות לו ואפשר לומר שאפילו מתגבשות ראיות בעניינו". פרקליטו של אברג'יל, עו"ד שרון נהרי, מסר בתגובה כי "קשה לנו לעקוב, צריך לבדוק את עדויות עד המדינה. בתקופות הרלוונטיות הוא בכלל היה בתאילנד".

 

עו"ד נהרי טען בדיון בבית המשפט כי העימות שנעשה למרשו לא אפקטיבי, שכן אברג'יל הוריד במהלכו את אוזניות השמע ועל כן לא יכול היה להגיב לדברים שהטיח בו עד המדינה.

זירת הפיגוע הפלילי ב-2003 בתל אביב (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
זירת הפיגוע הפלילי ב-2003 בתל אביב(צילום: תומריקו)

בתוך כך, בית המשפט שחרר אתמול את אחד החשודים המרכזיים

בפרשה, משה מלול, שנעצר בחשד לעבירות סחר בינלאומי בסמים. השופט מנחם מזרחי קבע בהחלטתו כי "ראוי היה בין כל ההחלטות שהמשטרה תעשה בדיקה מעמיקה יותר". גם העבריין הבכיר נסים אלפרון, שנעצר בפרשה בחשד לקשירת קשר לניסיון חיסול כושל של פליקס אבוטבול, שוחרר לביתו לאחר שהתברר כי למשטרה אין די ראיות נגדו.

 

פרשה 512 נחשפה לפני כשבועיים בעת שהמשטרה עצרה עשרות עבריינים, בחשד למעורבות בכמה ממעשי הרצח והפשע החמורים במדינה. לאחר חקירה סמויה שניהלה המשטרה במשך שנים נעצרו עשרות חשודים בהתבסס על מסירת מידע של שני עדי מדינה, ראיות ומידע מודיעיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
רוזנשטיין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים