שתף קטע נבחר

מייבשים את עיראק: מלחמת המים של דאעש

הג'יהאדיסטים סגרו שערים בסכר נהר הפרת והפחיתו משמעותית את כמות המים שמגיעים לרבבות תושבים: "ניתוק מים זה הפשע החמור מכולם"

נהר הפרת בעיראק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נהר הפרת בעיראק(צילום: AFP)

ארגון המדינה האיסלאמית סגר שערים בסכר של נהר הפרת במערב עיראק, הוריד משמעותית את מפלס המים בסכר והגדיל את חופש התנועה שלו כדי לתקוף את הצבא העיראקי. השימוש הג'יהאדיסטי במים כנשק, שבפעם האחרונה היה בסכר מוסול, מעלה חשש למחסור כבד במי שתייה ולפגיעה אנושה בחקלאות האזור.

 

עוד חדשות בעולם:

"נמאס מארדואן": הלילה הגדול של הכורדים

סוריה: המורדים בדרך למעוז אסד בלטקייה

קבלת פנים בווארית לאובמה: בירה ונקניקייה

 

לאחר סגירת שערי הסכר בשבוע שעבר הזהירו גורמים בעיראק מפני מחסור כבד במים לרבבות תושבים. הנהר מפריד בין דאעש, השולט בגדה הצפונית שלו, לבין כוחות הממשלה שמנסים להתקדם לרמאדי בצד השני.

 

בסוף השבוע שעבר התכנסה מועצת אנבאר כדי לדון בתגובה להשתלטות של דאעש על הסכר. אחד החברים הציע שהממשלה תפציץ את אחד השערים כדי לחדש את זרימת המים.

תושבים ברמאדי ציינו כי אנשי דאעש השאירו שני שערים פתוחים, כנראה כדי להימנע מהצפה של אזורים בשליטתם. "הממשלה חייבת לפעול מיד אחרת יהיו השלכות חמורות, ואסון סביבתי יהיה בלתי נמנע", אמר גורם ביטחוני בעיראק.

גשר על גדות הנהר שהפציץ דאעש (צילום: AP) (צילום: AP)
גשר על גדות הנהר שהפציץ דאעש(צילום: AP)

תושבים ברמאדי נמלטים מבתיהם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תושבים ברמאדי נמלטים מבתיהם(צילום: AFP)
 

עשרות אלפים שגרים בערים חבניה וחלידיה, האחרונות באזור שבהן שולט הממשל העיראקי, כבר סובלים ממחסור במי שתייה בעקבות השבתת מכוני הטיהור בחודשי הקיץ. הם

מקבלים מים זורמים רק שעתיים ביום. "עם החום של הקיץ והמחסור במים, החיים של האנשים פה בסכנה, וחלק חושבים לעזוב את הבתים", אומרים במועצת אנבאר.

 

"דאעש מנהל מלחמת מים מלוכלכת", אמר בכיר במועצה. "ניתוק מים הוא הפשע הכי חמור שהם עשו. זה יכריח ילדים, נשים וקשישים להימלט ויאפשר להם להתקדם כדי לתקוף. לדאעש אולי אין מספיק לוחמים כדי להתמודד בקרב קונבנציונלי עכשיו, אז הם משתמשים במים כנשק כדי להחליש אזורים שבהם יש בסיסים צבאיים".

 

"חייבים לגנות בכל האמצעים את השימוש של מים ככלי מלחמה", אמר דוברו של מזכ"ל האו"ם באן קי מון. הוא הדגיש כי האו"ם והשותפות ההומניטריות שלו ינסו "להשלים את הפערים" בנוגע למים הדרושים לאוכלוסייה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים