שתף קטע נבחר

מחקר בריטי: שוקולד קשור בהפחתת הסיכון למחלות לב

חוקרים באוניברסיטת אברדין שבסקוטלנד פרסמו מחקר במגזין הרפואי "Heart" שהראה קשר בין צריכה מוגברת של עד 100 גרם שוקולד ביום לבין ירידה של 11% בסיכון למחלות לב, וירידה של 25% בסיכון למוות על רקע קרדיו-ווסקולרי. הממצאים מבוססים על מחקר ארוך טווח שעקב אחר השפעות הדיאטה על בריאות 21 אלף תושבי מחוז נורפוק במזרח אנגליה.

 

"2 חטיפי שוקולד ביום עשויים להפחית סיכון להתקף לב", נכתב הבוקר בכותרות העיתונות בבריטניה. לפי החוקרים, "לא נמצאו ממצאים המצביעים על כך שצריך להימנע משוקולד בקרב מטופלים שחוששים בנוגע לסיכון אפשרי של מחלות לבביות".

 

(ynet)

 

מומלצים