שתף קטע נבחר

עורכת דין עם נשמה

גילי גיבלי היא עורכת דין מהסוג שקשה למצוא היום. לא במקרה ישראלים נוהרים אליה כדי לסדר לעצמם את הוויזה המיוחלת

היה זה שופט בית המשפט העליו, הפרופ' מנחם אלון ז"ל, שטען שאין מערכת משפטית יכולה להתפרנס מגופו של הדין בלבד. גופה של מערכת המשפט זקוק הוא לנשמה, ויש שאף לנשמה יתרה.

בימים אלו, בהם כל כך הרבה סטודנטים בישראל בוחרים בלימודי משפטים, נראה שקשה לאתר את מי שאצלו הדין מונע מנשמה. אבל, כשזוכים להיתקל בחיבור הנדיר הזה, הוא בהיר וברור. עורכת הדין גילי גיבלי, היא הדוגמא האולטימטיבית.

 

עוד כילדה טובה חדרה, עו" גילי גיבלי תמיד ידעה שהיא רוצה להילחם בשביל אנשים. לאתר מהמורות בחייהם ובדרכם ולסקל אותן בחכמה וביעילות. "אין לי ספק שאם לא הייתי עו"ד, הייתי פסיכולוגית", מספרת עו"ד גילי גיבלי. "גם היום, במסגרת עבודתי כעו"ד, אני באופן טבעי משמשת אוזן קשבת, נותנת כתף וכל מה שצריך, התמיכה שלי באה ממקום של אכפתיות אמיתית ורצון לעזור לכל לקוח ולקוח ".

 

בישראל, כפי שאנחנו יודעים, מרבית הצעירים משתחררים מהצבא, מטיילים, מתלבטים, אבל לא עו"ד גיבלי. לה היה יעד והיא הקדישה כל רגע בכדי להגיע אליו מוכנה. "כבר בגיל 24 קיבלתי את הרשיון והפכתי לעורכת דין. לימים התחלתי לעבוד במשרד יו"ר לשכת עו"ד דאז יורי גיא רון ומהר מאוד הפכתי לשותפה הצעירה ביותר במשרד עורכי דין בתל אביב". למרות הנסיקה הזריזה באחד המשרדים היוקרתיים בישראל, הבחינה עו"ד גיבלי בקהל הלקוחות הנאמן שבנתה והמשיכה לכיבוש היעד האמיץ הבא, פתיחת משרד עצמאי משלה. "זה באמת כנראה דרש אומץ", היא מסבירה בצניעות, "אבל נוצר מומנטום, הבאתי והשקעתי בהרבה לקוחות וזה היה שיקול עסקי".

 

תחום ההתמחות שבחרה בו עו"ד גיבלי בישראל היה התחום המסחרי, בעבודה עם חברות סטארטאפ, טכנולוגיה, ומשקיעים זרים בהייטק. באינטנסיביות והבהצלחה עסקה עו"ד גיבלי ימים כלילות בעבודה עם לקוחות אלה ועזרה להם בכל הקשור בחוזים, מזוגים ורכישות יעוץ משפטי שוטף וניהלה עבורם תיקי לטגציה סבוכים בכל ערכאות השיפוט. הרושם שהשאירה היה כנראה משמעותי, מאחר וזכתה לקבל מאחת מהן הצעת עבודה בניורק.

 

"קיבלתי הצעה מפתה במיוחד שאי אפשר היה לסרב לה", מספרת עו"ד גיבלי על הדרך שהובילה אותה לניו יורק. כשנחתה בניו יורק, נשבתה מהר מאוד בקסמיה. "אהבתי את הארנגיה והקצב של העיר, את האווירה, היה לי ברור שאני רוצה להישאר". כשהחליטה להשתקע בניו יורק נתקלה ברזי התהליך המורכב של ההגירה. היא נחשפה למורכבויות, לחשיבות המכרעת שיש לכל אלמנט וליתרון המשמעותי שעמד לה עם הידע והאינסטינקטים של עורכת דין ממולחת. בסוף התהליך כבר היה לה ברור - היא חוזרת לעסוק בעריכת דין. עו"ד גיבלי המשיכה במרץ ללימודי תואר שני במשפטים באוניברסיטת קרדוזו היוקרתית בניורק.

 

עורך דין גילי גיבלי ()
עורך דין גילי גיבלי

 

עם קבלת הרשיון האמריקאי לעיסוק בעריכת דין פתחה משרד בלב העיר, ברחוב 39 ושדרות מדיסון, ואיתו גם תחום התמחות חדש שפיתחה. "לא היה לי ספק שאעסוק בהגירה ואסייע ככל יכולתי במסע הזה לאנשים אחרים ובד בבד אמשיך לעבוד עם חברות סטראפ וטכנולוגיה ולספק אף להם שירותים משפטיים". השילוב בין שני אלו משיק לא מעט, ומתברר כמועיל במיוחד. כשחברות סטארטאפ ישראליות מבקשות להיכנס לשוק המקומי למשל, עו"דגיבלי אמונה על כל שלבי המעבר לניורק שכוללים את הקמת החברה האמריקאית, הסכמי המייסדים והמניות, הסכמים והכוונה ומיקסום האפשרויות. בנוסף, היא מסייעת לעובדי החברה הישראליים בכל הקשור לאשרות שהיה, ויזות עבודה, גרין כארד על בסיס עבודה ותמיכה מיוחדת כוללת אשר פותחה על ידה. בנוסף עו"ד גיבלי נותנת ייעוץ וייצוג משפטי שוטף בדיני הגירה גם לאנשים פרטיים ובין השאר היא מסייעת בהגשה של הארכות ויזה, גרין כארד על בסיס חתונה ו/או משפחה ועוד.

 

"כשפונים אליי, בין אם חברות סטארטאפ, ובין אם אנשים פרטיים, יודעים שהידע והניסיון שלי חוסכים תחנות מסורבלות בדרך. העובדה שאני מוסמכת גם בניורק וגם בישראל, מכירה את הדין והאותיות הקטנות גם כאן וגם שם, ומסייעת, ללא סייג, עד הסוף משמשת לי כיתרון משמעותי על עורכי דין אמריקאיים שמתעסקים באותם תחומים".

 

קהל לקוחותיה של עו"ד גיבלי איננו מורכב רק מישראלים, אבל אין ספק שלנו הישראלים הרבה יותר נוח ובטוח להתנהל בעניינים כל כך מכריעים בחיינו מול אשת מקצוע מוכשרת ומיומנת שמדברת בשפה שלנו, ועושה את עבודתה לא רק עם הראש אלא גם עם הלב. "כל נושא ההגירה הוא מבחינתי דיני נפשות, ואני לוקחת את האמונה שנותנים בי במלוא הרצינות. אני מיישמת את "דין פרוטה כדין מאה" בין אם זה לקוח שצריך הארכה של ויזה או בין אם זה חברת סטרטאפ שרוצה לעשות רילוקיישן לעובדיה כל לקוח מקבל ממני יחס אישי מהמעלה הראשונה, אצלי אין דבר כזה "דבר עם המזכירה שלי" אני תמיד זמינה עבור הלקוחות שלי ומקפידה על כל פרט ופרט, הלא מדובר בחיים של אנשים ועתיד של דורות".

 

ניכר שעו"ד גיבלי מנפצת כל דעה קדומה ששמענו על עורכי דין. במקצועיות שלא באה במקום הרגישות, בהתמקדות בעשייה ולא רק בתעשייה, וב-100 אחוז שהיא נותנת לכל לקוח. "אני לא עורכת דין קונבנציונלית. לפני חצי שעה התקשרו אלי שני אנשים שהויזה נגמרת להם עוד יומיים, ואני מיד נכנסת לפעולה. הלילה כבר לא אשן ואני עובדת איתם כל הלילה על מנת לוודא שהכל יוגש בזמן. אני מתחברת לסיפורים האישיים של אנשים. זה מעצים אותי. לעבוד כל הלילה, בידיעה שהעתיד שלהם כאן תלוי בי זה לא מתיש, להיפך, זה נותן לי כוחות, וזכות גדולה".

 

 

רבים מהישראלים כאן מכירים את התעשייה הגדולה שמאחורי תחום ההגירה בארה"ב. עו"ד גילי גיבלי מוכיחה שאפשר לעשות את זה אחרת לגמרי. "אני מאוד בעד שקיפות ושותפות בדרך", היא מסבירה. "אני אהפוך כל אבן, ואם יש ניצוץ של תקווה, אדאג למצות אותו עד תום. אבל לעולם לא אשלה איש. אני תמיד מציגה את המצב האמיתי ולא אבטיח תקווה כשאין. אני ישראלית, וככזו אני תמיד אחשוב מחוץ לקופסא, לאתר את התקווה ואת הסיכוי".

 

האינטרקציה הראשונה עם כל לקוח נעשית בטלפון, שם בדרך כלל מספקת עו"ד גיבלי יעוץ ראשוני ומשם יוצאת עו"ד גיבלי עם הלקוחות למסע בדרך להשגת המטרה. "אני בדרך כלל נותנת ייעוץ ראשוני בטלפון על מנת להבין את דחיפות העניין ולספק תשובות ללקוחות המודגים. כשאני מבינה את המצב ואת מקומי בתמונה ומרגע שמיקדנו את המטרות והיעדים, אני מתחילה לעבוד". "אני תמיד מסבירה ללקוחותיי שהגירה לארה"ב מצריכה אסטרטגיה", היא מסכמת. "צריך לבנות אותה נכון ולעשות הכל בדרך יסודית. חשוב להיוועץ בעו"ד מומחה לפני כל החלטה. לכן, איתי, נעשה הכל מההתחלה ועד הסוף, הסוף הטוב".


פורסם לראשונה 18/06/2015 23:23

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים