שתף קטע נבחר

הפצועים הקשים בצוק איתן נפגשו: "לא נהסס לעלות שוב על מדים"

כמעט שנה אחרי, הגיעו לביה"ח סורוקה הפצועים הכי קשים במערכה בעזה - עומרי מיכאלי, גדי ירקוני, אוהד בן ישי ואחרים - כדי להודות לאנשים שטיפלו בהם. "אז נלחמנו עם נשק, עכשיו זו מלחמה לחיים", אמר נועם דדון מדובדבן

 

הצוות הרפואי והפצועים. נחושים להילחם שוב (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הצוות הרפואי והפצועים. נחושים להילחם שוב(צילום: הרצל יוסף)

פצועים קשים ממבצע צוק איתן בקיץ שעבר נפגשו היום (א') עם אנשי הצוות הרפואי בבית חולים סורוקה בבאר שבע שטיפלו בהם. חלקם עדיין נמצאים בשיקום ארוך. "פעלנו בשביל להגן על המדינה ולא נהסס לעשות זאת שוב", אמר עומרי מיכאלי בן ה-27 מיחידת דובדבן.

 

מלבד מיכאלי, שקיבל צל"ש הרמטכ"ל ותמונתו עם דגל ישראל הפכה לזו שמסמלת את ניצחון הרוח, הגיעו למפגש גם ראש מועצת אשכול החדש גדי ירקוני, שאיבד את שתי רגליו, אוהד בן ישי שהיה בין הפצועים הקשים ביותר, נועם דדון, ז'אן ברמן שנפצע מרסיס פצמ"ר ביום ההולדת של בנו שעה שהגן על משפחתו ועוד. באירוע ההתרמה שנערך במפגש נאספו עד כה 3 מיליון שקלים.

 

"באנו כי אנחנו מוקירים את הטיפול שקיבלנו, את האהבה שקיבלתי", אמר ירקוני. "אם זה המעט שנוכל לעשות לעזור נעשה זאת. הצוות הרפואי אנשים נפלאים. אני מקווה שהמצב יישאר בטוח אבל רגוע. אנחנו חיים במקום בו האי ודאות יכולה להפתיע. אני בטוח שהאנשים שעומדים לצדי לא נפצעו סתם אלא כדי להגן על הדרום וכל הארץ. אנחנו רואים שמהסלמה להסלמה זה מגיע יותר רחוק. בזכות אנשים נפלאים כאלה יש לנו שקט. מי שצריך ישמור על הביטחון ואני בכובע החדש שלי אדאג שיהיה פיתוח מואץ של ההתיישבות בדרום".

פרופ' שיינר עם אוהד בן ישי (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
פרופ' שיינר עם אוהד בן ישי(צילום: הרצל יוסף)
 

ירקוני (משמאל) עם דדון ומיכאלי (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ירקוני (משמאל) עם דדון ומיכאלי(צילום: הרצל יוסף)

החיילים שנפצעו סיפרו כי הם מקווים לשוב לשירות פעיל בצה"ל. "לא נהסס לחזור ולעולת שוב על מדים ולתת מה שאנחנו יכולים למערך הלחימה, למרות הפציעה והסבל", אמר מיכאלי. "זה לא משהו שקרה והתחרטנו עליו. אנחנו שלמים עם מה שעשינו ובאנו להכיר תודה על כל הטיפול החום ואהבה".

 

נועם דדון בן ה-27 נפצע באירוע שבו נפגע מיכאלי. "מאז הפציעה אני בתקופת שיקום ארוכה, קרוב לשנה, וצפויה לי עוד תקופת שיקום יחסית ארוכה", אמר. "קיבלתי חום ואהבה מעם שלם שנתן לי המון כוח. אם עד אז נלחמנו עם נשק עכשיו זו מלחמה לחזור חזרה לחיים. אני מאוד רוצה לחזור חזרה לתפקיד שלי. הייתי בקורס מ"פ. אני רוצה לסיים את זה ולקבל פלוגה. זה החלום שלי".

 

אחד המפגשים המרגשים ביותר היה זה של אוהד בן ישי, שהגיע כשהוא על כסא גלגלים ומפזר חיוכים לכל עבר. "אנחנו מאוד נרגשים", אמר אביו שמעון. "זה לפגוש את האנשים שהיו לצדנו לפני שנה. מרגש להיזכר איפה היינו אז ואיפה אנחנו עכשיו. זה מציף אותי בהמון רגשי הערכה ותודה. אם הם לא היו גם אנחנו לא היינו פה. זה מזכיר לנו איזו דרך עברנו במהלך השנה האחרונה".

 

עמית פרנקל, רופא בכיר במחלקה לטיפול נמרץ כללי, אמר כי "עבורנו, כצוות 'סורוקה', לשמוע בערב כזה של קיץ את התזמורת רועמת זו חוויה מיוחדת, בהתחשב ברעמים שהיו מעלינו בקיץ. הערך המוסף זה לראות את העיניים המחייכות האלה שלא ניתן לשכוח. זו חוויה יוצאת מן הכלל".

 

פרופ' איל שיינר סגן מנהל ביה"ח שליווה את משפחת בן ישי לאורך כל הדרך, התרגש למראה מצבו של בן ישי. "זה לא ייאמן. אנחנו שנה אחרי וזה מחזיר אותך ב'בום' לתקופה לא פשוטה. זה ממש לסגור מעגל. זה ניצחון הרוח. צריך לחשוב איפה אוהד היה לפני שנה ואיפה הוא היום. יש לו עוד דרך ארוכה. אבל זה מדהים", אמר פרופ' שיינר.

 

במבצע "צוק איתן" עמד המרכז הרפואי סורוקה בחזית הטיפול בפצועים. נקלטו בו מרבית חיילי צה"ל שנפצעו במהלך המבצע. ב-50 ימי הלחימה טופלו 1,263 פצועים, מתוכם 777 חיילים ו-486 אזרחים, ובהם 53 פצועים קשה ו-40 פצועים בינוני.

 

המפגש נערך באמצעות עמותת ידידי סורוקה, במטרה לגייס משאבים להרחבת מערך המיון והטראומה בקיבוץ משמר הנגב. לאור הגידול הטבעי באוכלוסיה, מעבר צה"ל לנגב, הזדקנות האוכלוסייה ועלייה צפויה במספר המטופלים וכחלק מתוכנית האב של בית החולים, יש צורך בהרחבת חדר המיון וחדר הטראומה כדי שאלה יוכלו לתת מענה ראוי בשנים הקרובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
הצוות והפצועים. חלקם עוד בשיקום
צילום: הרצל יוסף
מומלצים