שתף קטע נבחר

סערת המשט: דיון חירום ודרישה להסיר חסינות

הפרסום ב-ynet על השתתפותו של ח"כ בסאל גטאס במשט לעזה גרר תגובות זועמות בכנסת. ביום רביעי יתקיים במליאה דיון מיוחד בנושא. השרה רגב דורשת להסיר את חסינותו. ח"כ זועבי מבקשת דיון בנושא "הסרת המצור מעזה"

ארכיון. ח"כ בסאל גטאס בלב הסערה (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
ארכיון. ח"כ בסאל גטאס בלב הסערה(צילום: עטא עוויסאת)

השתתפותו של ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) במשט לעזה ממשיך לעורר סערה בכנסת: בעקבות חשיפת ynet בנוגע לכוונתו לשהות על סיפון אחת הספינות שתצא מיוון לעזה נשמעו לאורך היום (ב') תגובות קשות במערכת הפוליטית נגד הכוונה, ואף נקבעו דיוני חירום בנושא. מוקדם יותר הגיב ח"כ גטאס בראיון לאולפן ynet ואמר: "הח"כים צבועים. הם מנסים לקבל כותרות על חשבוני. אני מזכיר שבסוף ישראל התנצלה על המרמרה".

 

ביום רביעי צפוי להתקיים דיון במליאה סביב המשט, וזאת לבקשתה של ח"כ מירב בן ארי (כולנו), שאושרה על ידי מזכירות הכנסת. "אתמול נודע כי ח"כ מהרשימה המשותפת החליט להצטרף למשט לרצועת עזה. המשט לעזה איננו הומניטרי כי אם פוליטי", נכתב בהצעה.

 

"חבר הכנסת עושה שימוש ציני בחסינותו ומחפש לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני באמצעות פרובוקציות ולא באמצעות שלום. לא ייתכן שחבר כנסת מכהן ייכנס לשטחים שהמדינה אוסרת להיכנס אליהם. מה שנכון לאזרחי ישראל נכון שיהיה ראוי גם לחברי הכנסת. חבר כנסת שפועל נגד הכנסת ומדינת ישראל, יש לשקול את עניין חסינותו וראוי שוועדת האתיקה של הכנסת תבחן את המקרה".

 

הצעה אחרת שנוגעת למשט ותידון במליאה הוגשה על ידי ח"כ חנין זועבי, שבעבר השתתפה במשט המרמרה. היא מציעה דיון במתן אפשרות למשטא להגיע לעזה וסיום המצור על הרצועה.

 

במקביל הודיע יו"ר ועדת הכנסת ח"כ דוד ביטן (הליכוד) על כינוס מיוחד של הוועדה שתדון גם היא בנושא (ביום שלישי ב-11:00).

הדיון יעסוק בבקשה להחליט על השעייתו של ח"כ גטאס החל מהמועד שבו ישתתף במשט.

 

בתגובה מסר ח"כ גטאס: "אין שום בסיס לבקשה להשעותי. אני מקיים את תפקידי כנבחר ציבור ושליח ציבור. איני עובר על החוק ואיני עושה אקט לא לגיטימי. השתתפותי במשט הומניטרי לפלסטינים בעזה הינה זוכתי וחובתי. העניין אינו המשט אלא המשבר ההומניטרי של שני מיליון פלסטינים שחיים במצור שמטילה ישראל".

ח"כ איימן עודה. תומך בגטאס (צילום: דוברות הכנסת) (צילום: דוברות הכנסת)
ח"כ איימן עודה. תומך בגטאס(צילום: דוברות הכנסת)

בתוך כך פנתה שרת התרבות והספורט מירי רגב ליועץ המשפטי לממשלה ודרשה להסיר את חסינותו של ח"כ גטאס אם יצטרף למשט לעזה. "די לשימוש בתפקיד חבר כנסת ככלי קרדום לחפור בו כנגד המדינה", כתבה השרה. "הגיע הזמן לעשות סדר ולמנוע מחברי כנסת ערבים לבצע פעולות המסיתות נגד מדינת ישראל. גטאס מתכוון להשתתף במשט טרור שבא לפגוע במדינת ישראל בכסות פרלמנטרית. עצם השתתפות במשט זה היא התנהגות שאינה הולמת חבר כנסת ופוגעת בכבוד הכנסת".

 

השרה רגב ציינה את ההחלטה שקיבלה בעבר ועדת האתיקה בעניינה של ח"כ זועבי בנוגע למשט המהמרה. "אבקש לדון בנטילת כל הזכויות המגיעות לו על פי חוק", סיכמה.

 

בתגובה אמר היום יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה: "המצור הישראלי על עזה הוא פשע גדול, כך גם המלחמה והרג האזרחים. אנו תומכים במשט ההומניטרי בהשתתפות ח"כ באסל גטאס, שנועד להעלות על סדר היום את סבלם הנוראי של תושבי עזה, החיים בבית סוהר גדול".

 

בהודעה שפרסמה הרשימה המשותפת נמסר כי "משט החירות הוכיח שהקהילה הבינלאומית תומכת בסיום המצור ובזכות העם הפלסטיני לחיות בחופש ובשלום ובכבוד". הרשימה המשותפת גינתה את "מסע ההסתה וההכפשה" נגד ח"כ גטאס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים