שתף קטע נבחר

המכורים לסמארטפונים

בודקים 4 פעמים בשעה את מסך הטלפון? לפי מחקר ישראלי, אתם מכורים! מומחה בטיפול להתמכרויות: "זה דומה להפרעת אכילה שאי אפשר להפסיק אותה". מכורים צעירים מספרים על סיטואציות מהחיים. וגם: איך מתמודדים?

 

 

"אני קוראת לו חתיכי". שנהב דעבול, נערה בת 17 שעורכת חדשות באתר פרוגי, מגדירה את עצמה מכורה לטלפון החכם. כמה שנים אחרי שהסמארטפונים הפכו להיות פופולריים ביותר באוכלוסייה אפשר לקבוע בוודאות שההתמכרות למכשיר בשיאה. "הדבר הראשון שאני עושה בבוקר כשאני מתעוררת זה לבדוק שלא פספסתי כלום", מודה דעבול.

 

מני מלכה, הקומיקאי המוכשר שרגיל לעמוד מול קהל, מעיד על מחסור בביטחון עצמי. אבל בעידן הסמארטפון הדרך לעולם הדייטינג קלילה ביותר. "לפעמים אני רואה מישהי מדהימה שאין לי אומץ להתחיל איתה, אז אני מנסה לברר מה הפייסבוק שלה, ואם זה מצליח אני משיג את הפייסבוק שלה, ואז הולך הביתה ואומר לעצמי שאתחיל איתה אחר כך".

 

ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות גולשים ברשת במכון ClickTale, סיפרה כי מחקר שביצעה העלה כי אחוזי ההתמכרות לטלפון החכם בישראל הם מהגבוהים בעולם. לדבריה, "ניתן למדוד את ההתמכרות

לסמארטפון ביחס למספר הפעמים שאתה בודק את המסך שלך בשעה. אם אתה בודק את המסך יותר מארבע פעמים בשעה – אתה מכור!".

 

ד"ר מרגלית אמרה עוד כי "רק בישראל יש מהדורת חדשות בכל שעה. כולם רגילים להתעדכן – כל הזמן, ויש תחושה שכל הזמן קורה משהו ומי שלא מתעדכן מפסיד מידע חשוב. התחושה הקיצונית הזאת עברה למשתמשים הישראלים בסמארטפון".

 

ד"ר אילן טל, פסיכיאטר מומחה בטיפול להתמכרויות, אמר כי "ההתמכרות לסמארטפון היא הרבה יותר מסובכת מטיפול בהתמכרות לאלכוהול, פורנו או סמים, כיוון שאי-אפשר להפסיק את ההתמכרות הזאת בבת אחת. זה לא כמו אלכוהוליסט שאומרים לו להפסיק לשתות. זה דומה יותר להפרעת אכילה שאי אפשר להפסיק אותה - אלא צריך ללמוד לחיות איתה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון ואבי חי
המכורים מדברים
צילום: ירון שרון ואבי חי
מומלצים