שתף קטע נבחר

"מגרש השדים" נתפס על חם בשוד עתיקות

מפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות עצרו שישה בני משפחה מעיסאוויה כשחפרו במערה מימי בית שני ליד האוניברסיטה בירושלים. אחד החשודים טען שרצה לתפוס שד שנמצא במערה ושומר על אוצר חשוב

 

מעצר החשודים במערה (צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות) (צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות)
מעצר החשודים במערה(צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות)
שישה בני המשפחה מהכפר עיסאוויה במזרח ירושלים - אב, ארבעת ילדיו, וקרוב משפחה נוסף - נתפסו הלילה (יום ד') על חם חופרים באופן בלתי חוקי במערה מימי בית שני באזור ירושלים. לאחד מהחשודים היה טיעון מעניין במיוחד לגבי הימצאותו במקום.

 

החשודים נתפסו בעקבות מידע מודיעיני שהגיע למפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות. אחרי שבועות של תצפיות ומארבים הם הבחינו בששת החשודים בעת שהם חפרו באתר מוכרז ליד האוניברסיטה העברית בירושלים. השישה נעצרו בסיוע של שוטרי תחנת שלם בבירה, והם חשודים בביצוע עבירה של פגיעה באתר עתיקות.

 

המערה שבה נתפסו החשודים (צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות) (צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות)
המערה שבה נתפסו החשודים(צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות)

החשודים נעצרו וברשותם כלי חפירה ופריצה. בעת חקירתו סיפר אב המשפחה כי לפני זמן מה נכנסו שניים מילדיו למערה, ושמעו דפיקות עמומות בתקרתה. האב, שלדבריו הוא מגרש שדים במקצועו ומסיר כישופים מאנשים שהוטלו עליהם קללות, הסביר את הקולות בהימצאותו של שד שתפקידו לשמור על המערה משום שהיא מכילה אוצר חשוב.

 

"זו הפעם השנייה בשנה האחרונה שהיחידה מצליחה לעצור חוליית שודדי עתיקות באתר חשוב זה", אמר עוזי רוטשטיין, מפקח היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות. "אזור הר הצופים הוא אחד העשירים ביותר בקברים מתקופת בית השני. בתוך קברי האבן העתיקים, החתומים לרוב באבן גדולה וכבדה, נמצאות לעתים מנחות קבורה, חפצים שהונחו יחד עם הנפטרים כגון נרות שמן, כלי זכוכית וחפצים אחרים. חפצים אלה נחשבו ליקרי ערך בעת העתיקה וגם בימינו יש להם ערך. כנראה השודדים מקווים למצוא את מערכות הקבורה האלו בתקווה לשדוד את החפצים שנשמרים בשלמותם, מאחר שהיו מוגנים בתוך הקבר במשך מאות ואלפי שנים".

 

"מי שחושב לצאת לשטח לחפש אוצרות ולמצוא עתיקות, סביר שימצא את עצמו במקום זאת במעצר בתחנת המשטרה", הוסיף רוטשטיין. "החיפוש והחפירה באתרי עתיקות הם עבירות על החוק, המטופלות במלוא החומרה בכל רחבי הארץ בידי מפקחי היחידה למניעת שוד עתיקות, המשטרה וכוחות מג"ב".

 

מרשות העתיקות נמסר ש"חפירה באתר עתיקות ללא היתר ופגיעה בו היא עבירה פלילית שדינה עד חמש שנות מאסר. אתרי העתיקות במדינה הם נכס של כל הציבור, ופעולת שודדי העתיקות גורמת לנזקים בלתי הפיכים באתרים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות
המערה שבה נתפסו החשודים
צילום: היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות
מומלצים