שתף קטע נבחר

לראשונה: מפוני כדים וגנים יסיירו ביישובים

שני היישובים ליד ג'נין פונו במסגרת תוכנית ההתנתקות לפני כעשר שנים. ראש מועצת שומרון בפועל, יוסי דגן: "אנחנו רואים חשיבות בעלייה למקום כחלק ממהלך כולל של חזרה ליישובים הללו"

 

המודעה לקראת הסיור בהתנחלויות שפונו. התאריך שונה ל-23.7, אחרי הרמאדן ()
המודעה לקראת הסיור בהתנחלויות שפונו. התאריך שונה ל-23.7, אחרי הרמאדן

לראשונה מאז ההתנתקות: עשרות מתנחלים יבקרו בהתנחלויות גנים וכדים בצפון השומרון שפונו במסגרת תוכנית ההתנתקות. עד כה נאסר על ישראלים להיכנס להתנחלויות הללו, שנמצאות ליד ג'נין. הסיור, שתואם עם גורמי הביטחון, תוכנן בתחילה לשבוע הבא אך בגלל חודש הרמאדן נדחה לעוד כשבועיים. בעבר בוצעו סיורים דומים בהתנחלויות חומש ושא-נור. "אנחנו רואים חשיבות בעלייה למקומות האלה כחלק ממהלך כולל, לפני חזרה ליישובים שפונו", אמר ראש מועצת שומרון בפועל, יוסי דגן.

 

את הסיור בהתנחלויות שפונו בשנת 2005 יזמה המועצה האזורית שומרון, בשיתוף מדרשת חלקת השדה. על פי תוכנית האירוע, "המגורשים יזכו לראשונה לחזור ליישובים שפונו כדי לראות מה נותר מהם, להתרפק ולהתגעגע על זיכרונות העבר".

 

במהלך הסיור ישמעו המבקרים הרצאות על ההיסטוריה היהודית הרלוונטית למקום ועל הארכיאולוגיה העשירה בצפון השומרון. כמו כן יעלו המתנחלים לתצפית על העיר ג'נין וישמעו מפי מח"ט מנשה, אלוף-משנה אורן זיני, על הלחימה בעיר במהלך מבצע "חומת מגן".

 

"למרות שמדובר ביישובים מהם גורשו אנשים בכוח, הם נשארו בשליטה ישראלית", אמר דגן, שגם הוא פונה בזמנו מההתנחלות שא-נור. "אנחנו רואים חשיבות בעלייה למקום כחלק ממהלך כולל של חזרה ליישובים הללו. המהלך שלנו כולל גם פנייה לכנסת, שבה אנחנו מנסים לקדם תוכנית לביטול חוק ההתנתקות". לטענת המועצה האזורית שומרון, התקבל אישור עקרוני מגורמי הביטחון לבצע את הסיור ב-23 ביולי.

 

התנחלות כדים הוקמה בתחילה כהיאחזות נח"ל של הנוער הלאומי ובשנת 1984 התיישבו בה בוגרי ארגון העובד הלאומי. שמה של ההתנחלות ניתן לה בזיקה לכפר הפלסטיני 'בית כד' סמוך. התנחלות גנים הוקמה גם היא כהיאחזות נח"ל והפכה בהמשך ליישוב קהילתי. שמה ניתן לה על שם העיר המקראית עין גנים ששכנה באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים