שתף קטע נבחר

וינשטיין על עונש מוות: "אינו מרתיע מחבלים"

היועץ המשפטי לממשלה העביר לוועדת השרים חוות דעת המתנגדת לעונש מוות ובה ציין כי הוא אינו יעיל נגד מחבלים עם אידיאולוגיה, שנכונים למות במשימה. לדבריו, המגמה העולמית בתחום הפוכה

 

עו"ד וינשטיין. המדינות מבטלות את עונש המוות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד וינשטיין. המדינות מבטלות את עונש המוות(צילום: מוטי קמחי)

היועץ המשפטי לממשלה אינו סבור כי עונש מוות למחבלים מרתיע אותם משום ש"מדובר בעבריינים אידיאולוגים שגם כך נכונים למות במהלך המשימה". כך עולה מחוות דעת שהעביר עו"ד יהודה וינשטיין והוצגה אתמול (מוצאי שבת) לחברי ועדת השרים לענייני חקיקה.

 

להקמת הוועדה, שבה יוחלט אם להטיל עונש מוות למחבלים, כפי שהורה היום (א') ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר דחיית הצעת החוק של ח"כ שרון גל (ישראל ביתנו), קדמה חוות הדעת המשפטית של היועמ"ש. לדבריו, כל הרתעה של מחבלים היא מבורכת אולם אין להם רתיעה מעונש מוות או החמרה בענישה משום שמדובר באנשים עם מניעים אידיאולוגיים.

 

וינשטיין הדגיש כי המגמה הברורה במדינות מתקדמות בעולם היא ביטולו של עונש המוות. "מעל לשני שליש ממדינות העולם ביטלו את עונש המוות. באיחוד האירופי, למשל, חל איסור על עונש מוות", ציין בחוות הדעת שלו. עם זאת הדגיש היועמ"ש כי המדינה המערבית היחידה שבה מבוצע עונש המוות היא ארצות הברית. "גם שם החלו מדינות לבטל את עונש המוות, שבע מדינות עשו זאת בעשור האחרון. כיום רק 31 מהמדינות כוללות בחוקיהן עונש מוות", כתב וינשטיין.

 

לדברי היועץ, הצעת החוק של ח"כ גל אינה עולה בקנה אחד עם הצהרותיה של המדינה לעניין עונש המוות בפני פורומים בין-לאומיים, ועם עמדת ועדת זכויות האדם של האו''ם בעניינה של ישראל. כמו כן היא אינה מתיישבת עם מגמה הנוהגת כיום בזירה

הבין-לאומית, וצפויה לעורר ביקורת בזירה הבין-לאומית. הוא הוסיף כי העבירות שעליהן נגזר גזר דין מוות בישראל הן כאלה שנקבעו עוד לפני חוק יסוד האדם וחירותו, וכי תמיד ישנו חשש מעונשים כמו מוות – שאינם הפיכים. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
היועמ"ש יהודה וינשטיין
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים